Η μπάλα στον ψηλό: Οι κορυφαίοι «δίμετροι» φορ (Poll)

Η μπάλα στον ψηλό: Οι κορυφαίοι «δίμετροι» φορ (Poll)

Σύμφωνα με μελέτες ερευνητών του Πανεπιστημίου του Γουλβερχάμπτον, οι πιο επιτυχημένες ομάδες είναι αυτές που διαθέτουν παίκτες ψηλούς και αδύνατους. Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα βρεις ψηλούς φορ ικανούς να κάνουν τη διαφορά και να γεμίσουν με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Υπάρχουν όμως και αυτοί που παρά το… φλερτ με τα 2 μέτρα άφησαν τη δική τους σφραγίδα. Η μελέτη λέει πως οι ψηλοί και αδύνατοι παίκτες είναι καλύτεροι στο ψηλό παιχνίδι στην άμυνα και την επίθεση, περιορίζουν πιο εύκολα τις κινήσεις των αντιπάλων και έχουν τη δυνατότητα να δίνουν σωστές πάσες λόγω όγκου που περιορίζει το οπτικό πεδίο. Ο Ζλάταν, ο Χάαλαντ, ο Ζιρού, ο Κράουτς και ο Κάριου ίσως επιβεβαιώνουν αυτό το συμπέρασμα. Πάμε να δούμε λοιπόν «δίμετρους» φορ ή τουλάχιστον αυτούς που πλησίασαν τα 200 εκατοστά.

bwin – Χιλιάδες ειδικά στοιχήματα στην Premier League!

Τζον Κάριου | 1.95 μ.

Πριν το… φαινόμενο Χάαλαντ ήταν σίγουρα ο πιο αναγνωρίσιμος επιθετικός στη Νορβηγία. Άλλωστε, πέρασε γρήγορα τα σύνορα της χώρας. Βαλένθια, Ρόμα, Μπεσίκτας, Λυών, Άστον Βίλα, Στόουκ, Γουέστ Χαμ, ο πανύψηλος φορ έγραψε τη δική του ιστορία στα γήπεδα. Πολύ δυνατός στον αέρα, εξαιρετικός με την μπάλα, ήξερε να σκοράρει με όλους τους τρόπους. Ηξερε μπάλα όσο λίγοι ψηλοί φορ, βοήθησε τη Βαλένθια να φτάσει στον τίτλο, αλλά και στον τελικό του Champions League κόντρα στην Μπάγερν. Αν ήταν πιο τυχερή η ομάδα του, θα μπορούσε να λέει πως έχει στην τροπαιοθήκη του αυτό που λείπει από τον Ζλάταν. Αντίθετα, με τον Χάαλαντ, ο Κάριου βρέθηκε με τη Νορβηγία στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Πίτερ Κράουτς | 2.01 μ.

Δεν υπάρχει κανείς Αγγλος που να μην έχει καλές αναμνήσεις από τον Πίτερ Κράουτς. Eνας ψηλόλιγνος επιθετικός (201 εκατ.) που μπορεί να μη γέμιζε το μάτι εκ πρώτης όψεως, ωστόσο είχε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με όλους τους τρόπους. Επαιξε καλή μπάλα σε αρκετές ομάδες της Premier League, Τότεναμ, Πόρτσμουθ, Άστον Βίλα, Λίβερπουλ, Στόουκ και Μπέρνλι, καταφέρνοντας να γίνει ιδιαίτερα συμπαθητικός. Κατά ένα μέρος όλο αυτό οφείλεται στην πολύ καλή φυσική του κατάσταση, στο θετικό αντίκτυπο που έχει στο παιχνίδι και στον μεγάλο του ενθουσιασμό για το ποδόσφαιρο. Ο Κράουτς κέρδισε τον σεβασμό στην Αγγλία διότι με βάση τις δυνατότητές του έδωσε τα πάντα για το ποδόσφαιρο. Κανείς δεν μπορεί να τον περιγράψει ως τον απόλυτο, τον τέλειο ή τον ολοκληρωμένο παίκτη, όμως με σκληρή δουλειά, εξαιρετικό χαρακτήρα κατάφερε να κάνει τη διαφορά στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του πλανήτη.

bwin – Build A Bet* στην Premier League!

Αν του έλεγε κάποιος στο ξεκίνημα της καριέρας του ότι θα κέρδιζε 42 συμμετοχές με την Αγγλία και θα έπαιζε τελικό Champions League με τη Λίβερπουλ θα τον θεωρούσε εύκολα τρελό. Ο ψηλόλιγνος τύπος τα έκανε όλα αυτά και παράλληλα δεν έχασε την αίσθηση του χιούμορ του και το κέφι του. Η διεθνής του καριέρα έγινε πιο γνωστή και ενδιαφέρουσα λόγω του χορού «ρομπότ» που είχε μετά από έναν πανηγυρισμό σε χατ τρικ κόντρα στην Τζαμάικα. Είχε 22 γκολ σε 42 εμφανίσεις με την Εθνική με 0.52% ποσοστό, που τον βάζει ελαφρώς πιο πάνω από Σίρερ, Μπόμπι Τσάρλτον και Ρούνεϊ.  Μάλιστα, έγινε ο γηραιότερος παίκτης της Premier (36 ετών, 2 ημερών) που έφτασε τα 100 γκολ στη διοργάνωση, ενώ άφησε τα γήπεδα της Αγγλίας με 53 τρομερά γκολ με κεφαλιές.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς | 1.95 μ.

Για πολλούς ο κορυφαίος ψηλός των ευρωπαϊκών γηπέδων. Ο Ιμπραΐμοβιτς κοιτούσε τους αντιπάλους από τα 195 εκατοστά, ωστόσο την τεχνική του κατάρτιση τη ζήλεψαν πολλοί. Ο Ζλάταν έμαθε να αντλεί δύναμη από τον θυμό του. Και χάρη στον μάνατζερ του που τον πίεσε να μην παρατήσει την μπάλα στα 16 του, χρησιμοποίησε το βίωμα για να επιβληθεί σε κάθε αλάνα που θα έπαιζε μπάλα με μεγαλύτερους, σε κάθε γήπεδο που έμελλε να σταθεί ως επαγγελματίας.

Τέρας φυσικής κατάστασης και εργασιακής ηθικής, ένας στράικερ της ανώτατης κλάσης, ικανός να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του κι ένας δεινός σκόρερ που κουβαλούσε την τέχνη της ντρίμπλας στο αίμα του και στα πόδια του, παρά τον ίσκιο των 195 εκατοστών. Εχυσε κιλά ιδρώτα στις προπονήσεις, ενώ ενσωμάτωσε μέχρι και τις πολεμικές τέχνες στο παιχνίδι του (μαύρη ζώνη στο ταε-κβον-ντο), εξ ου και μια πλειάδα τερμάτων που αψήφησαν τη λογική, αλλά και τη… φυσική. Ο Ζλάταν πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους πληρέστερους επιθετικούς των γηπέδων, ένας από τους μόλις 24 παίκτες όλων των εποχών με πάνω από 500 γκολ καριέρας (στο Νο14 της λίστας), ένας κομψοτέχνης που χάρισε μυθικά γκολ στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

bwin – Serie A σε Live Streaming*!

Ολιβιέ Ζιρού | 1.93 μ.

Το παρουσιαστικό του δεν παραπέμπει σε… killer. Ένας θηριώδης και αργός κεντρικός επιθετικός (193 εκατ.) που όμως στον κόσμο των «κοντοδιάβολων», εκρηκτικών φορ, στον κόσμο των «ψευτοεννιαριών» έκανε τη διαφορά, αποθεώθηκε, λατρεύτηκε και κέρδισε τίτλους. Μα το παιχνίδι του λέει την αλήθεια, φανερώνει την πραγματικότητα ενός παίκτη που μπορεί να κάνει τα πάντα, που βοηθά όσο λίγοι φορ τους παίκτες γύρω του και που σκοράρει όπως ελάχιστοι στον πλανήτη.

Γκολ με κάθε μέρος του σώματος. Με το δεξί, με το αριστερό, με το κεφάλι ή το τακούνι. Με σουτ-οβίδες ή τρομερά πλασέ. Με εναέρια απίθανα τελειώματα στο “παραθυράκι” ή απλές επαφές σε κενή εστία. Παίζοντας στο κορυφαίο Πρωτάθλημα του κόσμου, ο Ζιρού έδειξε στον πλανήτη πως έχει μια ξεχωριστή σχέση με τα δίχτυα. Τα έκανε όλα στην Αγγλία, γέμισε το στήθος του με μετάλλια, κέρδισε Κύπελλα μέχρι το Europa και το Champions League. Ο ίδιος λέει συχνά πως το πιο δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να παραμείνεις σε αυτή. Και ο Ζιρού το έκανε, όπως έγινε και πρωταθλητής με τη Μίλαν!

Έρλινγκ Χάαλαντ | 1.94 μ.

Είναι μια μηχανή των γκολ στον 21ο αιώνα και ο τρόπος που σκοράρει έχει κάνει μεγαλύτερο θόρυβο απ΄ ότι είχαν προκαλέσει Μέσι και Ρονάλντο στο ξεκίνημά τους. O Νορβηγός στην πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Σίτι πέτυχε 52 γκολ και μοίρασε 9 ασίστ. Ο Νορβηγός είναι στην Αγγλία πιο… γνωστός κι από τον Θορ, αφού στο βιογραφικό του πλέον έχει τα πάντα, μιας και οι «Πολίτες» σήκωσε όλες τις κούπες με μπροστάρη τον Σκανδιναβό.

Κοντεύει τα 2 μέτρα (1.94μ.), αλλά κινείται γρήγορα παντού, σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.  Η δύναμη, ο ρυθμός και το τελείωμα θυμίζουν Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι απρόβλεπτος σαν τον Τόμας Μίλερ, όμως στα 21 του χρόνια έχει βάλει ήδη την ταυτότητά του στον τρόπο που αγωνίζεται. Ο Χάαλαντ έχει δείξει μια αδυσώπητη εμμονή στο σκοράρισμα, βάζει τη μπάλα στα δίχτυα με όλους τους τρόπους. Μα περισσότερο, τρελαίνεται να κερδίζει.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X