Klassiker: Οι αριθμοί του μεγάλου ντέρμπι!

Klassiker: Οι αριθμοί του μεγάλου ντέρμπι!

Το απόγευμα της Τρίτης (19.30) στο Signal-Iduna-Park, Ντόρτμουντ και Μπάγερν δίνουν μάχη… τίτλου! Οι Βαυαροί είναι στο +4 και ξέρουν πως θετικό αποτέλεσμα τους φέρνει μια ανάσα από την κούπα. Αντίθετα, οι Βεστφαλοί παίζουν τα πάντα! Yπάρχουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, που είναι έτοιμοι να γράψουν τη δική τους ιστορία στο Klassiker. 

Για την Μπάγερν, είναι σαφές ότι Λεβαντόφσκι, θα είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές και αν βρεθεί σε καλό φεγγάρι, θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για την άμυνα του Ντόρτμουντ. Ο Πολωνός έχει σκοράρει 23 φορές το Klassiker, έχοντας παίξει και για τις δύο ομάδες.

Ο Tόμας Μίλερ θα μπορούσε επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον αγώνα. Ο Γερμανός έχει την καλύτερη σεζόν του τα τελευταία χρόνια με 17 ασίστ της Bundesliga, ήδη στο όνομά του. Ένας άλλος Bαυαρός, ο οποίος θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά για τους «Βαυαρούς» είναι ο εντυπωσιακός, Σερζ Γκνάμπρι, ο οποίος έχει κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του μέχρι στιγμής.

Για την Ντόρτμουντ, φυσικά, τα δύο παιδιά – σταρ  είναι ο Τζέιντον Σάντσο και Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο πρώτος είχε μια πολύ ξεχωριστή σεζόν, με 14 γκολ και 17 ασίστ στη Bundesliga. Ο Χάαλαντ έχει σημειώσει 10 γκολ στο πρωτάθλημα από την στιγμή της άφιξης του τον Ιανουάριο και είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να κάνει μια καλή εντύπωση στην πρώτη του εμφάνιση σε ντέρμπι με την Μπάγερν.

Μια από τις ενδιαφέρουσες μάχες που αξίζει την προσοχή, είναι οι δύο νεαροί αμυντικοί οπισθοφύλακες, Χακίμι (Ντόρτμουντ) και Ντέιβις (Μπάγερν). Δύο εξαιρετικά full-back που θα δώσουν μεγάλες μάχες στον αγωνιστικό τερέν.

Οι αριθμοί του Klassiker

Η Ντόρτμουντ έχει χάσει πέντε από τα τελευταία της έξι ματς στη Βundesligaμε την Μπάγερν, έχοντας δεχθεί 24 γκολ. Η Ντόρτμουντ έχει κερδίσει και τα τελευταία δύο ματς εντός με την Μπάγερν. Μόνο μία φορά, μεταξύ του 1966 και του 1967, η Ντόρτμουντ είχε τρεις νίκες σερί επί της Μπάγερν στο γήπεδό της.

Ο Λεβαντόφσκι έχει σκοράρει 12 γκολ στα τελευταία 6 ματς της Βundesligaμε τη Ντόρτμουντ. Ο Πολωνός έχει βάλει 16 γκολ στην πρώην ομάδα του. Μόνο ο Άλοφς με 18 έχει παραπάνω.

Η Ντόρτμουντ έχει μόνο νίκες στα τελευταία της έξι ματς στη Βundesliga. Η τελευταία φορά που πέτυχε παραπάνω σερί νίκες ήταν το 2012 με τις επτά διαδοχικές με Κλοπ.

Η Ντόρτμουντ έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ στα τελευταία έξι ματς πρωταθλήματος, που είναι επίδοση ρεκόρ. Το δέχθηκε στο 2-1 με τη Γκλάντμπαχ, το τελευταίο της ματς πριν την διακοπή.

Η Ντόρτμουντ είναι η ομάδα με τους περισσότερους πόντους (33 σε 13 αγώνες) στα εντός έδρας της παιχνίδια στη Βundesligaκαι η μόνη που παραμένει αήττητη στο γήπεδό της.

Η Μπάγερν έχει οκτώ σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ εννιά ματς στην σειρά με τον Φλικ.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι η ομάδα που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας στο πρωτάθλημα (29) και η μόνη που σκοράρει τόσο τακτικά εκτός.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει βάλει 80 γκολ στο πρωτάθλημα. Περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα σε αυτό το σημείο στην ιστορία της Βundesliga. Οι Βαυαροί με τον Φλικ στο τιμόνι τους έχουν σκοράρει 55 γκολ σε 17 αγώνες Βundesliga, που είναι ρεκόρ για προπονητή.

Ο Τόμας Μίλερ έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ από κάθε άλλον με τον Φλικ τεχνικό: 20 τον αριθμό με 7 γκολ και 13 ασίστ. Σε 42 παιχνίδια με τον Κόβατς ο Γερμανός άσος είχε συμμετοχή σε 19 γκολ.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X