Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κεφάλαιο Στάμφορντ Μπριτζ!

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κεφάλαιο Στάμφορντ Μπριτζ!

Εναρξη: 21:30, 18/02/2019
Γήπεδο: Stamford Bridge (41.837), Λονδίνο

Για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, η Τσέλσι φιλοξενεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το βράδυ της Δευτέρας (21:30), μία συνάντηση που «ξυπνάει» μνήμες του περσινού τελικού και της νίκης των «μπλε» με 1-0 στο «Γουέμπλεϊ». Με «όπλο» το «Στάμφορντ Μπριτζ», έχοντας μόλις μία ήττα στα 20 τελευταία επίσημα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις η Τσέλσι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προέρχεται από την πρώτη ήττα επί ημερών Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, όπου με τον Νορβηγό στον τιμόνι παράμενε αήττητη από τα τέλη Δεκεμβρίου. Μεσοβδόμαδα ηττήθηκε 0-2 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο πρώτο ματς των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τη βαριά ήττα 6-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι επικράτησε στο Γιουρόπα Λιγκ 2-1 της Μάλμε στη Σουηδία.

Μία ήττα σε 20 ματς η Τσέλσι
Αν και το εμπόδιο μικρό, η νίκη της Τσέλσι στη Σουηδία με 2-1 επί της Μάλμε για το πρώτο παιχνίδι των «32» του Γιουρόπα Λιγκ κρίνεται σημαντική, η οποία έρχεται μετά τη βαριά ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα με 6-0. Σε γενικές γραμμές οι Λονδρέζοι εμφανίζουν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, τα οποία επηρεάζουν τα αποτελέσματά τους. Στα τελευταία 10 παιχνίδια της ηττήθηκε 4 φορές, οι 3 εξ αυτών σε ντέρμπι (Αρσεναλ, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι).

Μπορεί στα τελευταία παιχνίδια να μετράει 4 ήττες εκτός έδρας, οι δύο βαριές με Μπόρνμουθ (4-0) και Μάντσεστερ Σίτι (6-0), όμως εντός έδρας παρουσιάζεται σοβαρή και πάντα παίρνει πρωτοβουλίες. Μόλις μία ήττα σε 20 εντός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις και αυτή κόντρα στη Λέστερ (0-1) στις 22 Δεκεμβρίου.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μαουρίτσιο Σάρι υπολογίζει ξανά στους Λόφτους – Τσικ (μέσος) και Μάρκος Αλόνσο (μπακ), οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν κόντρα στη Μάλμε. Σταθερά εκτός οι Κέιχιλ (στόπερ) και Ντρίνκγουοτερ (αμυντικός μέσος).

Η πρώτη ήττα της… νέας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Δεν είναι μόνο η πρώτη ήττα επί ημερών Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ μεσοβδόμαδα από την Παρί Σεν Ζερμέν με 0-2 για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά και το γεγονός ότι συνδυάστηκε με κάκιστη απόδοση. Με διαφορά η χειρότερη εμφάνιση μετά την έλευση του Νορβηγού τεχνικού στον πάγκο.

«Πρέπει να απαντάς άμεσα σε αυτό το κλαμπ. Πάντα θα έχεις προκλήσεις και το σημερινό εκτός έδρας ματς κόντρα στην Τσέλσι είναι μία από αυτές και μάλιστα από τις πιο δύσκολες. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο σύμφωνα με τον τρόπο που θέλουμε. Πάντα αυτός ο τρόπος θα είναι το επιθετικό παιχνίδι», το σχόλιο του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «κουβαλάει» ένα θετικό στοιχείο για το ματς του «Στάμφορντ Μπριτζ», όσο αφορά την παρουσία της στο θεσμό. Εχει αποκλείσει τους κατόχους Κυπέλλων (της κάθε προηγούμενης χρονιάς) 10 φορές. Τελευταία φορά το έκανε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι τη σεζόν 2011-12. Απόψε, ο Νορβηγός τεχνικός δεν υπολογίζει στους Λίνγκαρντ και Μαρσιάλ, οι οποίοι αποκόμισαν πρόβλημα τραυματισμού από το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γ.: 2-2 (Πρέμιερ Λιγκ 2018-19)
Τσέλσι – Μάντσεστερ Γ.: 1-0 (Κύπελλο Αγγλίας 2017-18)
Μάντσεστερ Γ. – Τσέλσι: 2-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2017-18)
Τσέλσι – Μάντσεστερ Γ.: 1-0 (Πρέμιερ Λιγκ 2017-18)
Μάντσεστερ Γ. – Τσέλσι: 2-0 (Πρέμιερ Λιγκ 2016-17)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Κύπελλο Αγγλίας με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X