Βαλένθια - Μπέτις: Τα δίνουν όλα για τον τελικό

Βαλένθια – Μπέτις: Τα δίνουν όλα για τον τελικό

Εναρξη: 22:00, 28/02/2019
Γήπεδο: Mestalla (55.000), Βαλένθια

Το δεύτερο ζευγάρι του ημιτελικού του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα στη Βαλένθια και την Μπέτις περνάει… στη σκιά του «Clasico», όμως αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον το γεγονός πως μία από τις δύο θα καταφέρει να φτάσει στον τελικό, έπειτα από τουλάχιστον μία δεκαετία. Τελευταία που το κατάφερε ήταν η Βαλένθια το 2008, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο (3-1 τη Χετάφε). Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στο «Μεστάγια» το βράδυ της Πέμπτης.

Η πρώτη αναμέτρηση στην Ανδαλουσία έληξε ισόπαλη 2-2, με τις «νυχτερίδες» να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με τον Γκαμεϊρό (90+2′) και ενώ βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-0. Νικητής δεν υπήρξε ούτε στο μεταξύ τους ματς πρωταθλήματος, με το παιχνίδι να λήγει χωρίς γκολ (0-0).

Περνάει η Βαλένθια και με την «αγαπημένη» της ισοπαλία
Η Βαλένθια καλείται να υπερασπιστεί το ελαφρύ προβάδισμα των εκτός έδρας γκολ, καθώς και με ισοπαλίες 0-0 ή 1-1 προκρίνεται. Αποτελέσματα που δεν θεωρούνται καθόλου απίθανα να επιτευχθούν, αφού στο φετινό πρωτάθλημα πιο πολλές φορές εμφανίστηκε το «Χ» παρά να ηττηθεί ή να κερδίσει (15 ισοπαλίες σε 25 αγωνιστικές). Ειδικότερα στην έδρα της στα 9 από τα 13 παιχνίδια της έληξαν χωρίς νικητή.

Μετά το 2-2 του πρώτου γύρου, η Βαλένθια προέρχεται από τρεις ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (συν ακόμη μία πριν το ματς Κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα) και δύο νίκες κόντρα στη Σέλτικ για το Γιουρόπα Λιγκ (0-2, 1-0). Φέτος στο «Μεστάγια» έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές, από τη Γιουβέντους (2-0) για το Τσάμπιονς Λιγκ και τη Χιρόνα (1-0) για την Πριμέρα Ντιβισιόν. Μοναδική απουσία ο σημαντικός στόπερ Γκαράι.

Με κίνητρο να αγωνιστεί στην έδρα της η Μπέτις
Ενας μήνας πέρασε από τότε που βγήκε η απόφαση της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία ανέφερε ότι ο τελικός του φετινού Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» της Μπέτις. Ενα γήπεδο όπου για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει τελικό Κυπέλλου. Σε αυτήν την πρώτη παρουσία θέλει να βρεθεί και η οικοδέσποινα.

Εβγαλε αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεν στο Γιουρόπα Λιγκ, νίκησε με 2-0 εκτός έδρας τη Βαγιαδολίδ, παρά τις κάμποσες αλλαγές του προπονητή Κίκε Σετιέν, και μείωσε τις αποστάσεις από την τέταρτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα. Δεν υπολογίζεται στη ρεβάνς ο πολύτιμος μπακ/χαφ Τζούνιορ, ενώ αμφίβολος είναι ο εξτρέμ Τέγιο και ο μπακ Μπαραγκάν.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση
Βαλένθια – Μπέτις: 0-0 (Πριμέρα Ντιβιζιόν 2018-19)
Βαλένθια – Μπέτις: 2-0 (Πριμέρα Ντιβιζιόν 2017-18)
Βαλένθια – Μπέτις: 2-3 (Πριμέρα Ντιβιζιόν 2016-17)
Βαλένθια – Μπέτις: 0-0 (Πριμέρα Ντιβιζιόν 2015-16)
Βαλένθια – Μπέτις: 5-0 (Πριμέρα Ντιβιζιόν 2013-14)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Copa Del Rey με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X