Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια: Ψάχνουν τη… γαλήνη!

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια: Ψάχνουν τη… γαλήνη!

 

Εναρξη: 17:15, 27/10/2018
Γήπεδο: San Mames (53.389), Μπιλμπάο

Για το πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στην Πριμέρα Ντιβισιόν, η Αθλέτικ Μπιλμπάο φιλοξενεί τη Βαλένθια το «Σαν Μαμές», με τις δύο ομάδες να αποτελούν το δίδυμο των… ισοπαλιών στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Εξι στα εννέα η μία, εννέα στα 12 η άλλη (η Βαλένθια έχει και τα ευρωπαϊκά ματς στην εξίσωση). Μπορεί να μην χάνουν εύκολα, όμως δεν καταφέρνουν να γεμίσουν με τρίποντα το σακούλι τους, αποτέλεσμα που τις φέρνει στο δεύτερο ταμπλό του βαθμολογικού πίνακα και μία… ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η «βασίλισσα» των ισοπαλιών!
Η Βαλένθια αποτελεί εμπόδιο που δύσκολα θα ξεπεραστεί και ταυτόχρονα σύνολο που δύσκολα θα φτάσει στη νίκη. Αυτό αποτυπώνεται πλήρως από τα αποτελέσματά της, όπου σε δώδεκα επίσημα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ έφερε εννέα ισοπαλίες, με μία νίκη και δύο ήττες στα υπόλοιπα. Στις τάξεις της ομάδας έχει συσσωρευτεί γκρίνια και έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Μαρθελίνιο.

Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της επιβεβαίωσε ισάριθμες στιγμές την ισοπαλία, με το 1-1 να εμφανίζεται στα τρία πιο πρόσφατα με Μπαρτσελόνα (Πριμέρα), Λεγανές (Πριμέρα) και Γιουνγκ Μπόις (Τσάμπιονς Λιγκ). Είχε προηγηθεί το 0-0 εντός έδρας κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. «Δεν είμαστε σε κρίση, ασφαλώς όμως μας λείπει αυτοπεποίθηση» ανέφερε σε δηλώσεις του το απόγευμα της Παρασκευής ο τεχνικός των «νυχτερίδων», Μαρθελίνο. Τις οκτώ φορές που επισκέφθηκε την έδρα της Αθλέτικ, ο Ισπανός τεχνικός ουδέποτε έφυγε νικητής (4 ισοπαλίες, 4 ήττες).

Αντιμέτωπη με την επικίνδυνη ζώνη
Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Εντουάρντο Μπερίτσο, η οποία μετά τη Βαλένθια διαθέτει τις περισσότερες ισοπαλίες στο ισπανικό πρωτάθλημα (6 έναντι 7 της Βαλένθια). Το γεγονός ότι παραμένει με μία νίκη από την πρεμιέρα της Πριμέρα, συνεχίζοντας με το αρνητικό σερί των έξι ισοπαλιών και δύο ήττων, τα «μαύρα σύννεφα» έχουν μαζευτεί πάνω από το Σαν Μαμές.

Στις δύο τελευταίες εξορμήσεις μπορεί να μάζεψε δύο βαθμούς (1-1 στις έδρες των Εϊμπαρ και Βαγιεκάνο), όμως η γκρίνια και του τοπικού Τύπου είναι μεγάλη, κυρίως για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, αλλά και πως δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Οι παίκτες του Μπερίτσο μετράνε δύο σερί ήττες στο Μπιλμπάο!

«Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από τον απολογισμό των 9 βαθμών, περιμέναμε περισσότερα. Πρέπει να έχουμε περισσότερη επιθετικότητα», το σχόλιο του Αργεντινού προπονητή. Το ευχάριστο ότι θα παρουσιαστεί στο «Σαν Μαμές» δίχως απουσίες.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Τελευταία 5ετία στο «Σαν Μαμές»

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια: 1-1 (2017-18)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια: 2-1 (2016-17)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια: 3-1 (2015-16)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια: 1-1 (2014-15)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια: 1-1 (2013-14)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη LaLiga με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X