Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη: Η… διαβολοβδομάδα για Μπάρσα και Βαλβέρδε!

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη: Η… διαβολοβδομάδα για Μπάρσα και Βαλβέρδε!

Εναρξη: 21:45, 20/10/2018
Γήπεδο: Camp Nou (99.354), Βαρκελώνη

Από τη δεύτερη θέση της La Liga, η Σεβίλλη ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για την 9η αγωνιστική και να συναντήσει μία Μπαρτσελόνα η οποία στη διακοπή λόγω των εθνικών υποχρεώσεων κλήθηκε να «σουλουπώσει» πράγματα και καταστάσεις. Τέσσερις σερί απώλειες για το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε στο πρωτάθλημα και με τις Ιντερ, Ρεάλ Μαδρίτης να ακολουθούν σε Τσάμπιονς Λιγκ και Πριμέρα, οι νίκες και η καλή εικόνα αποτελούν επιτακτική ανάγκη.

Η δύσκολη εβδομάδα του Βαλβέρδε
Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Ερνέστο Βαλβέρδε από μερίδα κόσμου στη Βαρκελώνη ξεκίνησε από το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα δεν θύμιζε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και του Λουίς Ενρίκε πιο πρόσφατα. Έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Ο αποκλεισμός στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρόμα αύξησε το ποσοστό των οπαδών εκείνων που δεν ήθελε τον Ισπανό προπονητή στον πάγκο των «μπλαουγκάνα». Η διοίκηση, όμως, το καλοκαίρι του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει και να παρουσιάσει μία… άλλη Μπαρτσελόνα!

Το ξεκίνημα θετικό, η πορεία προβληματική. Οι πέντε τελευταίες επίσημες αναμετρήσεις της πρωταθλήτριας Ισπανίας εντός και εκτός συνόρων έφεραν μόλις μία νίκη και αυτή στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Τότεναμ (4-2) στο Λονδίνο. Τρεις ισοπαλίες με Χιρόνα (2-2 εντός), Αθλέτικ Μπιλμπάο (1-1 εντός), Βαλένθια (1-1 εκτός) και μία ήττα με ανατροπή από τη Λεγανές (1-2 εκτός). Το ακόμα πιο αρνητικό  είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τις αναμετρήσεις από τη στιγμή που μπει στον αγωνιστικό χώρο, αφού δέχθηκε γκολ πρώτη στα 4 από τα 6 πιο πρόσφατα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Λειψανδρία στα στόπερ ενόψει Σεβίλλης, Ιντερ (εντός) μεσοβδόμαδα για το Τσάμπιονς Λιγκ και Ρεάλ Μαδρίτης την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη, στο μεγάλο ντέρμπι της χώρας, σε ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Ο βασικός Ουμτιτί και η χρήσιμη λύση από τον πάγκο Βερμάλεν βρίσκονται εκτός λόγω τραυματισμού, με τους Πικέ και Λενγκλέ να αποτελούν τις μοναδικές επιλογές.

«Αν παίξεις με λεωφορείο, την πάτησες»
Μέχρι την Παρασκευή το βράδυ ήταν μόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα της La Liga με την Αλαβές να τη ρίχνει στη δεύτερη θέση. Η Σεβίλλη πήγε στη διακοπή των εθνικών υποχρεώσεων στην κορυφή, έπειτα από τις τέσσερις διαδοχικές νίκες της και μάλιστα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Το 6-2 στην έδρα της Λεβάντε, το 3-0 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης να ξεχωρίζουν. Το «time out» ήρθε την καλύτερη χρονική στιγμή, πάνω που μάζευε κόπωση και πολλούς τραυματίες.

Χωρίς βασικές απώλειες ταξίδεψε στη Βαρκελώνη, όπου την τελευταία 9ετία φεύγει με… σκυμμένο το κεφάλι, έχοντας 8 ήττες και μόλις μία ισοπαλία τη σεζόν 2011-12 (0-0). Εκτοτε, έχει 6 σερί ήττες, σκοράροντας τις 5 από αυτές. «Αν πας να παίξεις με… λεωφορείο στην έδρα της Μπαρτσελόνα, θα το πληρώσεις», ό,τι δήλωσε ο βασικός στόπερ Κιάερ, δείχνοντας τη διάθεση, την στρατηγική της Σεβίλλης το βράδυ του Σαββάτου.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν – Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Αλμπα – Ραφίνια, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς –Ντεμπελέ, Μέσι, Σουάρες
Σεβίλλη (5-3-2): Βάτσλικ – Αράνα, Κιάερ, Καρίκο, Σέρτζι Γκόμες, Νάβας – Βάσκεθ, Μπανέγα, Σαράμπια – Μπεν Γιεντέρ, Αντρέ Σίλβα

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση
Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα: 1-2 (Σούπερ Καπ)
Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα: 0-5 (Τελικός Κυπέλλου)
Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα: 2-2 (Πριμέρα Ντιβισιόν)
Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη: 2-1 (Πριμέρα Ντιβισιόν)
Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη: 3-0 (Πριμέρα Ντιβισιόν)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη LaLiga με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X