Moto GP Ιαπωνίας: Αγγίζει τον 5ο τίτλο!

Moto GP Ιαπωνίας: Αγγίζει τον 5ο τίτλο!

Τέσσερα Γκραν Πριν απομένουν για την καρό σημαία του φετινού Moto GP, με τον  Μαρκ Μαρκέθ να έχει την ευκαιρία να διατηρήσει τα σκήπτρα του ακόμα και αυτή την Κυριακή (21/10), για τον 5ο τίτλο της καριέρας του στην κατηγορία, για το 3ο στη σειρά. Στο Γκραν Πρι της Ιαπωνίας, αν πάρει το μάξιμουμ των βαθμών θα στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής, σε μία πίστα όπου στα πέντε χρόνια που οδηγάει στους ρυθμούς του Moto GP,  μόλις μία φορά είδε πρώτος την καρό σημαία.

Δύσκολα «σπάει» το δίδυμο
Μαρκ Μαρκέθ και Αντρέα Ντοβιτσιόζο βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα των οδηγών, ο Ισπανός καταλαμβάνει την πρωτιά και ο Ιταλός τη δεύτερη θέση. Στα τελευταία τρία Γκραν Πρι έχουν κάνει το ένα-δύο (δύο νίκες ο Μαρκέθ, μία ο Ντοβιτσιόζο), ενώ στα 5 πιο πρόσφατα είναι το δίδυμο που βλέπουμε να τερματίζει μαζί στην πρώτη τριάδα.

Στις 7 Οκτωβρίου στο Γκραν Πρι της Ταϊλάνδης, ο Ισπανός προχώρησε σε αγώνα αναμονής πίσω από τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο, όπου για μεγάλο διάστημα ήταν πρώτος και κατάφερε στην τελευταία, κυριολεκτικά, στροφή να πάρει τη νίκη. Ετσι, η διαφορά τους στη βαθμολογία αυξήθηκε στους 77 βαθμούς. Στην τρίτη θέση στο Γκραν Πρι της Ταϊλάνδης τερμάτισε ο Μάβερικ Βινιάλες, μειώνοντας στη βαθμολογία των οδηγών τη διαφορά από τον Βαλεντίνο Ρόσι.

Βαθμολογία οδηγών

  1. Μαρκ Μαρκέθ (271)
  2. Αντρέα Ντοβιτσιόζο (194)
  3. Βαλεντίνο Ρόσι (172)
  4. Μάβερικ Βινιάλες (146)
  5. Χόρχε Λορένθο (130)

 

Βαθμολογία κατασκευαστών

  1. Honda (306)
  2. Ducati (273)
  3. Yamaha (218)
  4. Suzuki (157)
  5. ΚΤΜ (45)
  6. Aprilia (42)

 

Μία νίκη σε πέντε αγώνες
Ο Μαρκ Μαρκέθ σε ηλικία 25 ετών και στον 6ο χρόνο του στο Moto GP είναι έτοιμος να πανηγυρίσει τον 5ο τίτλο. Απίστευτο επίτευγμα για έναν νεαρό οδηγό, που αναμένεται αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ στην κατηγορία. Σε αυτά τα 6 χρόνια έχει πετύχει σπουδαίες νίκες, με απίστευτους τρόπους, σε όλες τις πίστες. Η Ιαπωνία είναι κάτι που δεν του… βγαίνει! Μόλις μία νίκη σε 5 αγώνες και αυτή το 2016.

Το 2013, στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία, σε ηλικία 20 χρονών, τερμάτισε στη 2η θέση πίσω από τον Χόρχε Λορένθο. Déjà vu το 2014, δεύτερος ο Μαρκέθ, πρώτος ο Λορένθο. Το 2015 από τους χειρότερους αγώνες του στην Ιαπωνία, τερμάτισε στην 4η θέση, με νικητή σε εκείνο το Γκραν Πρι τον Ντάνι Πεντρόσα. Το 2016 ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, τη μοναδική καρό σημαία που είδε στην Ιαπωνία ως οδηγός του Moto GP. Την περσινή χρονιά για τρίτη φορά στη 2η θέση, πίσω από τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Με νίκη την Κυριακή (21/10) πανηγυρίζει και μαθηματικά τον 5ο τίτλο του, σε όποια άλλη θέση δίνει… παράταση στην αγωνία, με το επόμενο Γκραν Πρι της Αυστραλίας –ενδεχομένως- να πέφτει η αυλαία!

Νόμιμο στοίχημα Moto GP με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X