LaLiga 2022-23: Η Μπαρτσελόνα... απειλεί ξανά τη Ρεάλ! (Poll)

LaLiga 2022-23: Η Μπαρτσελόνα… απειλεί ξανά τη Ρεάλ! (Poll)

H LaLiga αρχίζει και φέτος είναι έτοιμη να φανεί ακόμα πιο ανταγωνιστική! Η Ρεάλ Μαδρίτης με φόρα από την περσινή σεζόν και την απίθανη πορεία σε πρωτάθλημα και Ευρώπη υπόσχεται νέες συγκινήσεις. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα με μια τρομερή μεταγραφική αντεπίθεση είναι έτοιμη να πάρει ξανά τα ηνία.

Build A Bet* στην LaLiga | 21+  *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Μπαρτσελόνα: Το μεταγραφικό ντεμαράζ και η αναγέννηση

Μέχρι την αρχή του καλοκαιριού, όλα έδειχναν πως η Μπαρτσελόνα θα υιοθετούσε ρόλο… κομπάρσου στο θερινό μεταγραφικό παζάρι. Τα ατελείωτα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τον σύλλογο άλλωστε δεν άφηναν και πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση, όμως τελικά η θεωρία απείχε πολύ από την πραγματικότητα. Ο Τζουάν Λαπόρτα παρέα με τους συνεργάτες του αποφάσισε να ρίξει…. ζαριές εκατομμυρίων προκειμένου να τονώσει με ποιότητα το ρόστερ των Μπλαουγκράνα και να φέρει μια νότα αισιοδοξίας γύρω από το «Καμπ Νόου».

Κλείνοντας συμφωνίες που γέμισαν τα ταμεία του συλλόγου με περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ, ο πρόεδρος των Καταλανών παρείχε τις απαραίτητες οικονομικές ενέσεις για να προχωρήσει σε ένα πρωτοφανές μεταγραφικό ντεμαράζ. Αφού ολοκλήρωσαν με συνοπτικές διαδικασίες τις μεταγραφές των Κρίστενσεν και Κεσί που αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι από Τσέλσι και Μίλαν αντίστοιχα, οι Καταλανοί ακολούθως αποφάσισαν να πυροδοτήσουν και πιο… θορυβώδεις κινήσεις.

Η αρχή έγινε με την απόκτηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από τη Μπαγερν Μονάχου, σε μια κίνηση που συντάραξε συθέμελα το μεταγραφικό παζάρι και αποκάλυψε με τον καλύτερο τρόπο τις… άγριες διαθέσεις της Μπαρτσελόνα. Ακολούθησε ο Ραφίνια τον οποίο… έκλεψαν μέσα από τα χέρια της Τσέλσι, προτού ανανεώσουν τη «μάχη» τους με τους Μπλε και για την περίπτωση του Ζιλ Κουντέ. Στο 2.35 προσφέρεται να κατακτήσει η Μπαρτσελόνα τη LaLiga

Η προσθήκη του Κρίστενσεν στα στόπερ άλλωστε δεν κρίθηκε επαρκής από τους ανθρώπους της Μπάρτσα, οι οποίοι ήθελαν ένα πιο τρανταχτό όνομα για ενίσχυση στην άμυνα και τελικά κατέληξαν στον 23χρονο Γάλλο της Σεβίλλης. Έπειτα από αρκετές διαπραγματεύσεις με τους Σεβιγιάνους, τελικά βρέθηκε λύση για ένα ποσό κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ, με τον νεαρό στόπερ να «κλείνει» στη Μπαρτσελόνα. Οι μεταγραφές πάντως δεν σταματούν εδώ, αφού οι Μπλαουγκράνα έχουν βάλει στο μάτι τόσο τον Μάρκος Αλόνσο από την Τσέλσι, όσο και τον Μπερνάρντο Σίλβα από τη Σίτι ο οποίος μέρα με τη μέρα εμφανίζεται όλο και πιο κοντά στο «Καμπ Νόου».

Σούπερ αποδόσεις στην LaLiga! | 21+

Ρεάλ Μαδρίτης: Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει

Μια εκ διαμέτρου διαφορετική κατάσταση έζησε η Ρεάλ Μαδρίτης. Τα όνειρα για την προσθήκη του Κιλιάν Μπαπέ εξατμίστηκαν από νωρίς στη Μαδρίτη, με τους Μαδριλένους αναγκαστικά να αναδιαμορφώνουν τα πλάνα τους ενόψει της φετινής περιόδου. Και μπορεί το καλοκαίρι να ξεκίνησε δυναμικά με τις προσθήκες των Ρούντιγκερ από Τσέλσι και Τσουαμενί από Μονακό, όμως η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Η Ρεάλ Μαδρίτης αρκέστηκε σε… αφαιρέσεις στο ρόστερ (παρελθόν Μπέιλ, Ίσκο, Μαρσέλο) και παρά τα αρχικά σχέδια για απόκτηση ενός τρίτου επιθετικού που θα πλαισιώσει τους Μπενζεμά και Βινίσιους στη γραμμή κρούσης, τελικά το συγκεκριμένο σενάριο δείχνει όλο και πιο απόμακρο. Στο 2.15 προσφέρεται να κατακτήσει η Ρεάλ τη LaLiga

Από την άλλη πλευρά βέβαια, η «Βασίλισσα» δεν χρειαζόταν και πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Πριν από μόλις μερικούς μήνες άλλωστε το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι ολοκλήρωσε μια σαρωτική σεζόν με τρεις κούπες (LaLiga, Champions league, ισπανικό Super Cup) που στο φινάλε την βρήκε στην κορυφή της Ισπανίας και της Ευρώπης. Ομάδα που κερδίζει λοιπόν δεν αλλάζει αλλά δεδομένα εξελίσσεται, κάτι που η Ρεάλ ευελπιστεί να πετύχει με τις προσθήκες των Ρούντιγκερ και Τσουαμενί. Σε γενικές γραμμές διαθέτει ένα σύνολο που έχει δέσει, γνωρίζει τις δυνατότητες του και για ακόμα μια φορά θα παλέψει για όλες τις διοργανώσεις, αν και σαφέστατα τη φετινή περίοδο ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος.

Top 10 μεταγραφών στη LaLiga

Όνομα Από Σε Αξία
Ορελιέν Τσουαμενί Μονακό Ρεάλ Μαδρίτης 60 εκατ. ευρώ
Ζιλ Κουντέ Σεβίλλη Μπαρτσελόνα 60 εκατ. ευρώ
Ραφίνια Λιντς Μπαρτσελόνα 45 εκατ. ευρώ
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι Μπάγερν Μπαρτσελόνα 45 εκατ. ευρώ
Φρανκ Κεσί Μίλαν Μπαρτσελόνα 45 εκατ. ευρώ
Αντόνιο Ρούντιγκερ Τσέλσι Ρεάλ Μαδρίτης 40 εκατ. ευρώ
Αντρέας Κρίστενσεν Τσέλσι Μπαρτσελόνα 35 εκατ. ευρώ
Ναουέλ Μολίνα Ουντινέζε Ατλέτικο 20 εκατ. ευρώ
Αλεξ Τέλες Μαν. Γιουνάιτεντ Σεβίλλη 18 εκατ. ευρώ
Μπράις Μέντες Θέλτα Σοσιεδάδ 18 εκατ. ευρώ

Ατλέτικο: Πιστή στη συνταγή Σιμεόνε

Καθ΄όλη τη διάρκεια της περσινής περιόδου, τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αποχώρηση του Σιμεόνε από τον πάγκο έδιναν και έπαιρναν. Το εντυπωσιακό φινάλε όμως στη σεζόν και η κατάληψη της τρίτης θέσης φαίνεται πως… έσωσαν τον Αργεντινό τεχνικό και του χάρισαν άλλη μια ευκαιρία στη Μαδρίτη. Μια ευκαιρία την οποία ο έμπειρος προπονητής σκοπεύει να εκμεταλλευτεί με τη… γνωστή του συνταγή. Στο 6.50 προσφέρεται να κατακτήσει η Ατλέτικο τη LaLiga

Δίχως ακριβές λύσεις, αλλά με «ψαγμένες» επιλογές που θεωρητικά θα ανεβάσουν επίπεδο την Ατλέτικο και θα την κάνουν ξανά ανταγωνιστική μπροστά στους δυο γίγαντες της Ισπανίας. Ακόμα και χωρίς τον Λουίς Σουάρες που αποχώρησε από την πρωτεύουσα έπειτα από δυο χρόνια παρουσίας, οι Κολτσονέρος έχουν ενισχυθεί με τους Μοράτα και Σαούλ που επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους, ενώ έβγαλαν από τα ταμεία το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ για χάρη του 24χρονου δεξιού μπακ της Ουντινέζε, Ναουέλ Μολίνα. Στο… μιξ προσθέστε και τον έμπειρο χαφ, Άξελ Βίτσελ, που έμεινε ελεύθερος από τη Ντόρτμουντ και το αποτέλεσμα είναι ίδιο σχεδόν ίδιο με τη συνταγή που ακολουθείται εδώ και χρόνια.

Χάρη σε ανάλογες πρακτικές άλλωστε στέφθηκε και πρωταθλήτρια Ισπανίας το 2021, ένας τίτλος που θα διεκδικήσει και φέτος με τις όποιες πιθανότητες διαθέτει απέναντι στις ενισχυμένες Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Η κραταιά Ανδαλουσία και η Βιγιαρεάλ υπόσχονται… εκπλήξεις

Δεδομένα οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις της Ισπανίας συναντώνται κυρίως στην Ανδαλουσία και συγκεκριμένα στο πρόσωπο των Σεβίλλη και Μπέτις. Οι πρώτοι μπορεί τελικά να… κατέρρευσαν στο δεύτερο μισό της σεζόν και από απρόσμενοι διεκδικητές του τίτλου να πρόλαβαν μετά βίας το τρένο του Champions League, όμως ακόμα κι έτσι δεν παύει να αποτελούν ένα σύνολο γεμάτο υποσχέσεις κάτω από τις οδηγίες του Ζουλέν Λοπετέγκι. Το μεγάλο ερωτηματικό έγκειται στα στόπερ όπου Ντιέγκο Κάρλος και Κουντέ κούνησαν… μαντήλι μέσα στο καλοκαίρι, αφήνοντας γυμνά τα μετόπισθεν.

Οι μεταγραφές των Μαρκάο (Γαλατάσαραϊ), Ίσκο και Άλεξ Τέλες ωστόσο προσδίδουν μια νότα αισιοδοξίας για τους Σεβιγιάνους που συνεχίζουν να ονειρεύονται για διακρίσεις εντός και εκτός ισπανικών συνόρων. Στην αντίπερα όχθη, η συμπολίτισσα και Κυπελλούχος Ισπανίας Ρεάλ Μπέτις προέρχεται από μια σεζόν που δύσκολα θα ξεχάσει! Η κατάκτηση του Copa Del Rey έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια σε συνδυασμό με το πλασάρισμα στην 5η θέση της LaLiga συνέθεσαν μια ιστορική αγωνιστική περίοδο για τους Βερδιμπλάνκος που είναι διψασμένοι για ακόμα περισσότερα. Στο 3.75 προσφέρεται να βρεθεί η Βιγιαρεάλ στην τετράδα της LaLiga

Ο εχθρός του καλού άλλωστε είναι το καλύτερο και στη Μπέτις έχουν χτίσει τις βάσεις για να παραμείνουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Διατηρώντας τον βασικό κορμό και με έξυπνες προσθήκες όπως εκείνες των Λουίς Φελίπε από τη Λάτσιο και Λουίς Ενρίκε από τη Φλουμινένσε, η Μπέτις του Πελεγκρίνι έχει όλα τα υλικά για να χτίσει ακόμα μια αξιομνημόνευτη πορεία. Στα ίδια πλαίσια και η Βιγιαρεάλ, η οποία έπειτα από δυο τρομερές σεζόν με κατάκτηση Europa League και παρουσία στα ημιτελικά του Champions League φιλοδοξεί να επαναλάβει τις εντυπωσιακές επιδόσεις της. Αν και φειδωλοί στο μεταγραφικό παζάρι, οι Κίτρινοι έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως διαθέτουν το know how για να κάνουν την έκπληξη στην Ευρώπη και να γνωρίσουν ακόμα μια αποθέωση από τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

 

Σχολιάστε

X