Λιονέλ Μέσι: Σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του;

Λιονέλ Μέσι: Σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του;

Η μοίρα θέλησε η αρχή του μύθου να γραφτεί στην χαρτοπετσέτα και το τέλος, εκτός απροόπτου, να γραφτεί σε ένα άλλο, ψυχρό χαρτί, στο οποίο ο Λιονέλ Μέσι ευχαριστούσε τη Μπαρτσελόνα για όσα του πρόσφερε. Ενας εκ των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών, κορυφαίος ποδοσφαιριστής και πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου «πάγωσε» τη Μπαρτσελόνα και τα εκατομμύρια οπαδούς της. Στη Βαρκελώνη έφτιαξε τον μύθο του και το 2020 είναι η χρονιά ενός ψυχρού burofax στο οποίο έγραφε… «Φεύγω».

Οι φήμες τονίζουν πως πριν την εκδήλωση της επιθυμίας του για αποχώρηση είχε επικοινωσήσει με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, απ΄όπου και πήρε το πράσινο φως για ένα… μυθικό συμβόλαιο.
Τα επεισόδια για το μεταγραφικό σήριαλ του… αιώνα θα είναι πολλά. Η Μπαρτσελόνα βγαίνει από μια τρομερή σεζόν που έληξε με τη χειρότερη ήττα στην ιστορία των 121 ετών του συλλόγου, κάτι που είχε ως συνέπεια να ανοίξει ο ασκός του αιόλου. Μετά την απόλυση του Κίκε Σετιέν, ο Ρόναλντ Κούμαν έγινε ο νέος τεχνικός του συλλόγου. Μάλιστα, ο Ολλανδός ανέλαβε αμέσως το ξεσκαρτάρισμα και ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα από τα οποία ζήτησε να αποχωρήσουν είναι και ο καλύτερος φίλος του Μέσι, ο Λουίς Σουάρες.  Ολα αυτά οδήγησαν τον Αργεντίνο σταρ να στείλει το δικό του μήνυμα, ωθώντας τους οπαδούς της Μπάρτσα να διαμαρτυρηθούν έξω από τα γραφεία ζητώντας την απομάκρυνση του Μπαρτομέου.

Ετσι άρχισαν όλα…
Η Μπάρτσα επιβεβαίωσε το fax της αποχώρησης, με τον πατέρα και ατζέντη του Μέσι να έχει ενημερώσει τον σύλλογο για την απόφαση του γιου του από το πρωί της Τρίτης. Η απάντηση; «Η Μπαρτσελόνα περιμένει από τον Μέσι να συνεχίσει και να τελειώσει την καριέρα του στον σύλλογο». Το συμβόλαιο του Μέσι με τη Μπαρτσελόνα λήγει τον Ιούνιο του 2021 και η ρήτρα αποχώρησης είναι στα 700 εκατ. ευρώ.

Ο αρχηγός της ομάδας επέμεινε στην τελευταία ανανέωση της συμφωνίας του να μπει μια νέα ρήτρα που θα του επέτρεπε να τερματίσει μονομερώς τη συνεργασία του στο τέλος της σεζόν του 2020, επιτρέποντάς του να φύγει με ελεύθερη μεταγραφή εάν το επέλεγε. Η ρήτρα, σύμφωνα με πηγές κοντά στον παίκτη, όριζε ότι ο Μέσι πρέπει να ενημερώσει τον σύλλογο πριν τις 10 Ιουνίου εάν ήθελε να τελειώσει το συμβόλαιό του.

Σε ποια ομάδα θα υπογράψει ο Λιονέλ Μέσι πριν τις 6 Οκτωβρίου 2020; |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ωστόσο, με την επιμήκυνση της σεζόν λόγω της COVID-19, παρατάθηκε και η… ρήτρα μιας και το τέλος της σεζόν ήταν στις 14 Αυγούστου με τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη Μπάγερν.

Αυτό πιστεύει το περιβάλλον του Μέσι και το φαξ που στάλθηκε στη Μπαρτσελόνα την Τρίτη χρησιμεύει ως νόμιμη ειδοποίηση για την πρόθεσή του να καταργήσει τη σύμβασή του και να εγκαταλείψει το κλαμπ με ελεύθερη μεταγραφή. Αυτή είναι ουσιαστικά η νομική μάχη που θα μπορούσε τώρα να αρχίσει ανάμεσα στον Αργεντίνο σταρ και την ομάδα του. Η Μπαρτσελόνα είναι απέναντί του!

Εάν και οι δύο πλευρές εμμείνουν στην ερμηνεία τους σχετικά με τη νόμιμη τυπωμένη ρήτρα, τότε οι δικηγόροι θα πρέπει να εμπλακούν. Θεωρητικά, κανείς δεν θα ήθελε αυτό να συμβεί, καθώς οποιαδήποτε μάχη στο δικαστήριο είναι πιθανό να συνεχιστεί και ούτε ο παίκτης ούτε το κλαμπ θα ήθελαν να «κολλήσει» η κατάσταση για απρόβλεπτα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί κάποιο είδος… κατανόησης. Αν ο Λιονέλ Μέσι επιμένει να φύγει, τότε η Μπαρτσελόνα θα αναγκαστεί να τον πουλήσει με ένα ποσό στα 222 εκατ. Ευρώ, ποσό που πήρε από την αποχώρηση του Νεϊμάρ για την Παρί!

Ο Λιονέλ Μέσι είχε απειλήσει να φύγει νωρίτερα;

Πολλές φήμες υπήρξαν τα τελευταία χρόνια αναφορικά με το μέλλον του Μέσι και τα καταλανικά ΜΜΕ είχαν αφιερώσει αρκετά πρωτοσέλιδα στον επόμενο σταθμό του Αργεντίνου σταρ. Από την Τσέλσι ως τη Μπάγερν και την Ίντερ μέχρι και τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά πάντα ένα νέο συμβόλαιο διάγραφε όλα τα σενάρια. Ωστόσο, ποτέ τα πράγματα δεν είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο, όπου ο παίκτης ανακοινώνει πως θέλει να αποχωρήσει.

Θα μπορούσε η Μάντσεστερ Σίτι να κάνει την υπέρβαση;
Η επιθυμία της Σίτι για την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι ήταν διαχρονική. Παρά την ηλικία του, τους τεράστιους μισθούς του, τα μπόνους, η Μάντσεστερ είναι σε θέση να κάνει κίνηση για την απόκτησή του. Αυτή τη φορά όλα είναι διαφορετικά, μιας και ο Αργεντίνος είναι έτοιμος να φύγει.

Μήπως είναι ένα τέχνασμα; Θα αλλάξει γνώμη; Θα μπλοκάρει η Μπάρτσα την έξοδο του και θα τον κρατήσει μέχρι την ημερομηνία που είχε συμφωνηθεί προηγουμένως; Κανείς δεν είναι ακόμα αρκετά σίγουρος και η Σίτι είναι σε αναμμένα κάρβουνα. Αλλωστε, όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει ανάψει το πράσινο φως σε όλα όσα φέρεται να έχει ζητήσει ο 33χρονος σταρ. Βέβαια, στη Σίτι δε θέλουν να το κάνουν με τρόπο που θα… πληγώσει τη Μπαρτσελόνα, μιας και οι Γκουαρδιόλα, Μπεγκιρστάιν και Σοριάνο δεν επιθυμούν να γίνουν οι… κακοί του Καμπ Νόου. Η Σίτι καθυστερεί τον μεταγραφικό της σχεδιασμό και ίσως ο λόγος να κρύβεται στον… Μέσι. Η ομάδα τόνισε πως θα προβεί σε ενίσχυση παικτών εκτός του συνηθισμένου ορίου ηλικίας 20-25. Τα σενάρια πολλά, αλλά οι μέρες που έρχονται θα κρίνουν τα πάντα.

Τα σενάρια για Ίντερ και Μέσι!
Τον Ιούλιο η PPTV – κάτοχος δικαιωμάτων της Serie A στην Κίνα – κάλυψε τον αγώνα της Ίντερ με τη Νάπολι και σε μια από τις διαφημίσεις εμφανίσεις ήταν η φιγούρα του Μέσι στο Ντουόμο στο Μιλάνο. Ως διαφήμιση θα είχε περάσει χωρίς σχολιασμό εάν δεν ήταν το γεγονός ότι οι κινέζοι ιδιοκτήτες της Ιντερ έχουν στην κατοχή τους την PPTV. Οι αναφορές για αγορά ακίνητης περιουσίας από τον πατέρα του Μέσι στην περιοχή Porta Nuova φούντωσαν τα σενάρια για deal με τον 33χρονο. Η Ίντερ μετά την έλευση του Κριστιάνο στη Γιουβέντους θέλει να κάνει μια τεράστια μεταγραφή. Είναι όμως το Financial Fair Play ένα σημαντικό εμπόδιο, ενώ το μήνυμα στον Κόντε αναφέρεται σε ένα… στενό οικονομικό περιβάλλον. Αλλωστε, τα χρήματα που καρπώνεται ο Λιονέλ Μέσι είναι περισσότερα από αυτά του Ρονάλντο, με τη Γιουβέντους ήδη να ζορίζεται…

Που αλλού θα μπορούσε να πάει ο Μέσι;
Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ έχει καταβάλει στο παρελθόν σοβαρές προσπάθειες για να πείσει τον Μέσι και την οικογένειά του να κάνουν μια κίνηση «Luis Figo-style», ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτης έχει επίσης τα δικά της σοβαρά οικονομικά ζητήματα και μια μετακίνηση στο Bernabeu έχει πολλές δυσκολίες. Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι είναι ομάδες ικανές για την υπέρβαση. Αλλωστε, οι Παριζιάνοι θέλουν ακόμα μεγαλύτερη λάμψη στο Παρκ ντε Πρενς, με τα σενάρια να θέλουν τη Γιούβε να τους έχει προτείνει τον Ρονάλντο.

Το MLS έχει βρει δημιουργικούς τρόπους να υπογράψει μεγάλα ονόματα στο παρελθόν, με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να είναι η καλύτερη διαφήμιση! Ωστόσο, η κατάσταση και ο μισθός του Μέσι στη Μπαρτσελόνα είναι σε τελείως διαφορετικό επίπεδο από οποιαδήποτε από αυτές τις μεταγραφές. Ο υψηλότερος μισθός που καταβλήθηκε ποτέ στο MLS είναι 7,2 εκατομμύρια δολάρια για τον Ιμπραΐμοβιτς.

Παράλληλα, ο Μέσι έχει ξεκαθαρίσει την επιθυμία του να παίξει στην ομάδα με την οποία μεγάλωσε τη Νιούελς Οντ Μπόις, αλλά η επιστροφή στο Ροζάριο μάλλον θα αργήσει ακόμα. Τα οικονομικά εμπόδια για πολλούς είναι συλλόγους είναι μεγάλα, ωστόσο όταν ο Μύθος- Μέσι αποφασίσει οριστικά να πει «αντίο» από τη Μπαρτσελόνα, τότε όλοι θα κάνουν την κίνησή τους!

Messi mania!

Η Messi mania πήρε μεγάλες διαστάσεις. “Μέσι, Μέσι, Μέσι“, ούρλιαζαν οι σπορτκάστερς στο Καμπ Νου όταν ο Μέσι έκανε σε ηλικία 19 ετών το χατ τρικ του στο καθοριστικό Clàsico με τη Ρεάλ. Το όνομά του ήταν γραμμένο στο 3-3 εκείνου του αγώνα. Ο Μέσι ήταν στο πρωτοσέλιδο της Sport την επόμενη ημέρα. Υπάρχει πολύς κόσμος που έχει ακόμα αυτήν την εφημερίδα και αυτές τις σελίδες από τότε. Από τότε βέβαια θα εμφανιζόταν σε χιλιάδες πρωτοσέλιδα. Το πρωτοσέλιδο της «Sport» στις 26 Αυγούστου του 2020; «Απόλυτος πόλεμος».

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X