Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Πέντε ντερμπάρες που πέρασαν στην ιστορία (Poll)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Πέντε ντερμπάρες που πέρασαν στην ιστορία (Poll)

Τόσο το γόητρο όσο και οι πολιτικές προεκτάσεις που συνοδεύουν το “el clasico”, έχουν βαθιές ρίζες και κάθε ντέρμπι, μια μοναδική παράσταση. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα καθηλώνουν και η μάχη τους γίνεται γνωστή σε όλα τα μήκη και πλάτη του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Είναι το μεγαλύτερο ματς, μιας και σε αυτές τις ομάδες έχουν αγωνιστεί οι κορυφαίοι. Ντερμπάρες που έγραψαν ιστορία, που δεν τις ξεχάσουμε όσα χρόνια κι αν περάσουν!

2008-09: Το τίκι τάκα διέλυσε τη Βασίλισσα (2-6)

 

Ηταν το ντέρμπι του Πεπ Γκουαρδιόλα! Στις 2 Μαΐου του 2009 η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου με 6-2 κι έκανε την ποδοσφαιρική Ευρώπη να υποκλιθεί. Η ομάδα που δίδαξε το «τίκι τάκα».. διέλυσε τους Μαδριλένους στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στην εποχή που έμεινε για πάντα στην ιστορία. Οι Μαδριλένοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 14′ με τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν, όμως στη συνέχεια ακολούθησε το «show» των Καταλανών. Ο Τιέρι Ανρί στο 18′ έφερε το παιχνίδι στα ίσα μετά από εξαιρετικό συνδυασμό με τον Λιονέλ Μέσι.

Δύο λεπτά αργότερα (20′) οι «Μπλαουγκράνα» είχαν κάνει την ολική ανατροπή με τον αρχηγό τους, Κάρλες Πουγιόλ. O Λιονέλ Μέσι στο 36′ πέτυχε το 3-1. Στο 56΄ ο Ράμος μείωσε για τους «Μερένγκες» σε 2-3, όμως η συνέχεια ήταν εκκωφαντική! Ο Ανρί πέτυχε το 4-2, ο Τσάβι «σέρβιρε» στον Μέσι το δεύτερο του γκολ, ενώ ο Πικέ διαμόρφωσε το τελικό 2-6. Στο 17.00 προσφέρεται να σκοράρει στο Clasico ο Πικέ!

2016-17: Η μοναδική παράσταση του Μέσι (2-3)

 

Ηταν το τελευταίο μεγάλο παιχνίδι του Λιονέλ Μέσι μέσα στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αργεντινός σταρ έδωσε μια τεράστια παράσταση μπροστά στους Μαδριλένους και η Μπάρτσα έφυγε με ένα τεράστιο διπλό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κασεμίρο στο 28′, όμως η «Μπάρτσα» κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση με τους Μέσι – Ράκιτις να σκοράρουν στο 33′ και στο 73′, αντίστοιχα. Ο Χάμες Ροντρίγκες λίγο έλειψε να κλέψει τη δόξα του Αργεντινού σταρ ισοφαρίζοντας στο 86’ σε 2-2.

[jsEntainMatchHead2Head match_id=”251787″]

Ωστόσο, ο Μέσι έβαλε τη δική του σφραγίδα. Στην τελευταία φάση του αγώνα οι «Καταλανοί» βγήκαν στην αντεπίθεση, ο «Pulga» σκόραρε, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, έβγαλε τη φανέλα του και την έδειξε στους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης, κάνοντας έναν πανηγυρισμό που έμεινε στην ιστορία των «Clasico». Ναι, αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Ρεάλ που έχανε οποιονδήποτε αγώνα στις καθυστερήσεις στην έδρα της. Το γκολ νίκης ήταν το 500ο του Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και το 23ο του Aργεντινού σε «Clasico». Νίκη της Μπαρτσελόνα και Over 1.5 γκολ στο 2.37

2015-16: Όταν η Μπάρτσα… σκόρπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης (0-4)

 

Ηταν μια από τις επιβλητικότερες εμφανίσεις ομάδας σε ντέρμπι! Στις 21 Δεκεμβρίου του 2015 η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Ρεάλ με 4-0 μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έκανε το τέλειο ματς, επιθετικά διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο της Βασίλισσας, ενώ ανασταλτικά κράτησε την εστία της ανέπαφη. Ο Λουίς Σουάρες άνοιξε το σκορ και ο Νειμάρ σημείωσε το 2-0.

Οι Καταλανοί βρήκαν γρήγορο γκολ και στο δεύτερο μισό. Ο Νεϊμάρ ανταπέδωσε την ασίστ στον Ινιέστα, με τον Ισπανό «μαέστρο» να κάνει το 0-3. Ο εμβληματικός αρχηγός των «Μπλαουγκράνα» με ένα γκολ και μια ασίστ… ανάγκασε τους φιλάθλους της Ρεάλ αποθεώσουν. Το «κερασάκι» στην… τούρτα έβαλε ο Σουάρες διαμορφώνοντας το 4-0 σε μια τέλεια βραδιά.

1994-95 To… δοξασμένο 5-0

 

Ένα χρόνο – παρά μια μέρα – μετά το ντροπιαστικό 5-0 του Καμπ Νόου, η Ρεάλ ανταπέδωσε στη Μπαρτσελόνα τη συντριβή, διαλύοντας με 5-0 τους Καταλανούς στο Μπερναμπέου. Η έλευση του Βαλντάνο αποδείχθηκε καταλυτική, η «Βασίλισσα» έπαιξε εξαιρετική μπάλα και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους “μπλαουγκράνα”. Για πολλούς ήταν το τέλος της “dream team” μιας και η Μπάρτσα έγινε άνω – κάτω μετά την πεντάρα. Χατ τρικ του Ζαμοράνο, γκολ ο Λουίς Ενρίκε, ο Αμαβίσκα και αποθέωση για τον Βαλντάνο, ο οποίος επί δυο συνεχόμενες χρονιές είχε στερήσει το πρωτάθλημα – ως προπονητής της Τενερίφε – από τη Ρεάλ, στέλνοντάς το στη Βαρκελώνη. «Δοξασμένο 5-0» ήταν ο κεντρικός τίτλος της «As». Νίκη της Ρεάλ και Over 1.5 γκολ στο 1.85

2004-05 Αυτή ήταν… dream team (4-2)

 

«Ζήτω η Λίγκα» ήταν ο τίτλος της AS μετά την τεσσάρα της Ρεάλ Μαδρίτης στη Μπαρτσελόνα μέσα στο Μπερναμπέου. Οι “γκαλάκτικος” της Ρεάλ δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης. Ρομπέρτο Κάρλος, Ζιντάν, Μπέκαμ, Ρονάλντο, Φίγκο και Όουεν σε ένα τρομερό ματς λύγισαν την αντίσταση της Μπαρτσελόνα και χάρισαν στα εκατομμύρια φιλάθλους μια απίθανη ποδοσφαιρική παράσταση. Τέσσερα γκολ πέτυχε η Ρεάλ, το ένα καλύτερο από το άλλο.

Ο Ζιντάν άνοιξε το σκορ, ο Ρονάλντο πέτυχε το 2-0, ο Ετό μείωσε, αλλά Ραούλ και Όουεν διέλυσαν κάθε αμυντικό πλάνο της Μπάρτσα, που απλά μείωσε με τον Ροναλντίνιο.

 

Σχολιάστε

X