Ρεάλ Μαδρίτης: Από τον Ανελκά και τον Κακά στον... Γιόβιτς!

Ρεάλ Μαδρίτης: Από τον Ανελκά και τον Κακά στον… Γιόβιτς!

Ο Γιόβιτς απέτυχε να δικαιώσει τις προσδοκίες της Ρεάλ Μαδρίτης και ακολουθεί τα χνάρια των Ανελκά, Χούντελαρ, Μαριάνο Ντίας και… Κακά! 

Η Ρεάλ έκανε τα πάντα για να πείσει τον Λούκα Γιόβιτς να μη διαλέξει τη Μπαρτσελόνα και τα κατάφερε! Η μεταγραφή του Σέρβου επιθετικού σκόρπισε χαμόγελα, μιας και οι εμφανίσεις του με την Άιντραχτ εκτόξευσαν τις προσδοκίες των Μαδριλένων. Ωστόσο, η χρονιά εξελίσσεται… δραματικά για τον Γιόβιτς και τα 2 γκολ σε 24 ματς τα λένε όλα!

Ο Σέρβος απογοήτευσε στην πρώτη του σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης κι έτσι ο Ζιντάν δεν θα είχε πρόβλημα να τον αποχωριστεί. H Νάπολι έχει έρθει ήδη σε επαφή με τη «Βασίλισσα» η οποία θα προσπαθήσει να βάλει πίσω στα ταμεία της όσα περισσότερα μπορεί από τα 65.000.000 ευρώ που δόθηκαν για τον Σέρβο πέρυσι το καλοκαίρι. Το βλέμμα των Μαδριλένων γυρίζει πίσω, σε τρεις επιθετικούς που δεν δικαίωσαν ποτέ τις προσδοκίες, ενώ δεν ξεχνούν τον Κακά και τον Μπαπτίστα που είχαν να δώσουν πολλά, αλλά απέτυχαν.

Ο Ανελκά απέτυχε στη Ρεάλ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης ρίσκαρε πολλά όταν υπέγραψε τον ταλαντούχο, ικανότατο, αλλά αμφιλεγόμενο Γάλλο φορ Νικολά Ανελκά με το προσωνύμιο Le Sulk, που του έδωσε ο αγγλικός Τύπος λόγω της διάθεσής του και ότι έμοιαζε μίζερος. Τελικά το ρίσκο της Ρεάλ δεν απέδωσε. Δεν έβγαλε παρά μόνο μία χρονιά στην Ισπανία, που δεν ήταν και τόσο καλή. Το πρώτο του γκολ ήταν σε Clasico και ενώ είχε δύο γκολ στον ημιτελικό του Champions League με την Μπάγερν Μονάχου. Όλα μαζί τα γκολ του ήταν επτά ενώ είχε τιμωρηθεί για 45 ημέρες εκτός προπονήσεων και μετά αρνιόταν να δουλέψει με την ομάδα λέγοντας πως “Με μεταχειρίζονται σαν σκύλο”.

“Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με το κεφάλι του. Με το μυαλό του”, είχε πει ο πρόεδρος της Ρεάλ Λορένθο Σανθ, λίγο πριν ο Ανελκά πουληθεί στην Παρί. Ο Ανελκά μπορεί να πέτυχε σε τοπ επίπεδο σε άλλες ομάδες όμως η Ρεάλ δεν ήταν σε αυτές. Ο Ανελκά, ένα παιδί που βγήκε και αναδείχθηκε από την Παρί, υπέγραψε στην Άρσεναλ το 1997 ως 17χρονος για 500.000 και έναν χρόνο μετά πουλήθηκε στη Ρεάλ για 22.3 εκατομμύρια!!!

Ο Ανελκά πήγε στη Ρεάλ ως ένας από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Απέτυχε να σκοράρει στους πέντε πρώτους μήνες του στην ομάδα και μετά τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τις προπονήσεις μετά από έναν τσακωμό που είχε με τον προπονητή Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Ο Ανελκά γύρισε στις τάξεις της ομάδας μετά την ποινή που του είχε επιβληθεί και σκόραρε με την Μπάγερν Μονάχου. Όμως η Ρεάλ είχε κουραστεί από την απειθαρχία του και την συμπεριφορά του και έφυγε για να γυρίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Δεν πείθει ο Μαριάνο Ντίας…

Έχει ενδιαφέρον το τι έκανε ο Μαριάνο Ντίας όταν ήταν βασικός στην Λιόν. Ο νυν παίκτης της Ρεάλ πρόπερσι στο πρωτάθλημα σκόραρε 18 γκολ και είχε και δύο στο Europa. Κάνοντας 43 εμφανίσεις με την Λιόν είχε 20 γκολ και 5 ασίστ. Γυρίζοντας στη Ρεάλ όμως ο Μαριάνο δεν έχει την ανάλογη εικόνα, παρότι είναι ένας επιθετικός στα 27 του με ποιότητα και ικανότητες. Η απόφαση της Ρεάλ να τον φέρει πίσω αποδείχθηκε μία αποτυχία. Ο Μαριάνο έπαιξε 11 λεπτά στην ήττα με 2-1 από τη Βαλένθια δύο εβδομάδες πριν προτού τραυματιστεί ξανά και χάσει το ματς με την Μπιλμπάο.  Ο Μαριάνο από εκεί που οδήγησε την Λιόν στην τρίτη θέση δεν μπορεί να βρει καν θέση στον πάγκο της Ρεάλ. Μπορεί ο Καρίμ Μπενζεμά να είναι σε μία από τις κορυφαίες σεζόν του στους Λος Μπλάνκος, όμως ο Μαριάνο είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να προσφέρει και μένει στο περιθώριο. Ένας Μαριάνο που το 2016-2017 είχε κάνει πολύ καλή χρονιά παρότι ήταν η τρίτη επιλογή του Ζιντάν στη Ρεάλ. Προφανώς εκτός των άλλων το τεχνικό επιτελείο έχασε την πίστη του σε αυτόν και τον… ξέχασε. Πέρσι πέτυχε τέσσερα γκολ, φέτος… 1!

Το πρότζεκτ που δεν πέτυχε…
Ο Γιαν Κλας Χούντελαρ είχε μεταγραφεί στη Ρεάλ από τον Άγιαξ τον Γενάρη του 2009. Ήταν ένα πολύ δυνατό πρότζεκτ, όμως έξι μήνες και μετά από εμφανίσεις του που δεν ήταν καλές πήγε στην Μίλαν. Ο Χούντελαρ ήταν ο παίκτης που είχε σκοράρει για την Σάλκε στο ταπεινωτικό 1-6 των Γερμανών από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πορεία του Ολλανδού ήταν αμφιλεγόμενη αγωνιστικά. Απέτυχε να ξεχωρίσει στην Αϊντχόφεν που τον είχε αγοράσει ως έφηβο. Στη Ντε Γκράασφααπ που είχε πάει δανεικός δεν πήγε καλά. Όμως η θητεία του στην Απελντόορν στην Eerste Divisie ήταν δώρο Θεού για εκείνον.

Η εκτελεστική του δεινότητα έπεισε την Χέρενφεν να πληρώσει για εκείνον προτού λάμψει μετά στον Άγιαξ, ο οποίος επένδυσε 9 εκατομμύρια για εκείνον. Μέσα σε τρία χρόνια ο Άγιαξ τριπλασίασε την αξία του και μετά πουλήθηκε στη Ρεάλ.

Όλα έδειχναν ιδανικά. Ήταν στην ισπανική πρωτεύουσα για να αντικαταστήσει τον τραυματία Ρουντ Φαν Νίστελροϊ. Κατάφερε όμως οκτώ γκολ με τον Πελεγκρίνι και το καλοκαίρι του 2009 το τεχνικό επιτελείο δεν τον ήθελε άλλο μετά από έξι μήνες. Πιθανώς να μην έφταιγε τόσο ο παίκτης. Λίγο μετά την έλευσή του στην ομάδα ο πρόεδρος Ραμόν Καλδερόν είχε παραιτηθεί λόγω ενός σκανδάλου διαφθοράς και ο Σούστερ απολύθηκε ως τεχνικός. Επίσης η ομάδα μπορούσε να κάνει μόνο μία προσθήκη λόγω των συνθηκών και πήρε τον Λασανά Ντιαρά.

Μετά την εκλογή του Φλορεντίνο Πέρεθ ο Χούντελαρ θεωρήθηκε μία παράλογη οικονομικά επένδυση και σε σύγκριση με Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά και Κακά. Πάντως τα οκτώ γκολ σε 20 αγώνες στο πρωτάθλημα δεν ήταν τόσο κακός αριθμός. Ο Χούντελαρ πάντως δεν κράτησε κακίες ή πικρία από το πέρασμά του από την Μαδρίτη. Οι Μαδριλένοι τόνιζαν πως ήθελαν κάτι περισσότερο…

Ο Κακά στάζει φαρμάκι για τη Ρεάλ!

Το 2007 ο Κακά ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που κατέκτησε τη χρυσή μπάλα πριν τη δεκαετή απόλυτη κυριαρχία των Μέσι-Ρονάλντο. Το 2009 κέρδισε τη μεταγραφή του για τη Ρεάλ έναντι του ποσού των 67 εκατ. ευρώ και εκεί έμεινε τέσσερα χρόνια,
Αποκτήθηκε το 2009 ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου (έχοντας κατακτήσει και τη χρυσή μπάλα δύο χρόνια νωρίτερα) για να μετατραπεί τελικά σε παγκίτη πολυτελείας, με δέκα εκατομμύρια εισόδημα το χρόνο και κάθε καλοκαίρι βλέπει το όνομά του στη μεταγραφική λίστα.

Στην πρώτη του χρονιά είχε απέναντί του τον Γκούτι και τον Φαν ντερ Φάαρτ ενώ τα στις δύο επόμενες σεζόν βρέθηκε να κοιτάζει τη πλάτη του Μεσούτ Οζίλ που από τη πρώτη στιγμή κέρδισε τη προτίμηση και την εμπιστοσύνη του Μοουρίνιο. Οταν στη μίξη προστέθηκε και ο Λούκα Μόντριτς, ο Κακά να αρχίσει να ψάχνει για θέση βασικού με το… κυάλι. Ολοκλήρωσε τη θητεία του με 23 γκολ σε 80 συμμετοχές, αλλά και αρκετό… φαρμάκι! «Θα ήταν ψέματα αν έλεγα πως έχω καλές αναμνήσεις από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου εκείνη η εποχή. Είχα πολλούς τραυματισμούς και δεν μπόρεσα ποτέ να μπω σε ρυθμό και να δείξω τις δυνατότητές μου. Παράλληλα, η συνεργασία μου με τον Ζοσέ Μουρίνιο δεν ήταν και τόσο καλή. Η ομάδα έπαιζε πολύ αμυντικά και αυτό ήταν κάτι που δεν βοήθαγε το παιχνίδι μου. Μπορώ να πω με σιγουριά πως η Ρεάλ και ο Μουρίνιο με κατέστρεψαν”, ήταν τα λόγια του».

Το «τέρας» δεν έπεισε τη «Βασίλισσα»

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε την Άρσεναλ στην «κούρσα» της απόκτησης του Ζούλιο Μπαπτίστα το 2005. Ωστόσο, η παρουσία των Ζιντάν και Γκούτι δεν επέτρεψε στο «τέρας» να αγωνίζεται στον άξονα, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει ιδιαίτερα. Το 2006 δόθηκε δανεικός στην Άρσεναλ, για να επιστρέψει ένα χρόνο μετά στο Μπερναμπέου. Η παρουσία του Μπερντ Σούστερ στον πάγκο έδωσε τη δυνατότητα στον Ζούλιο Μπαπτίστα να αγωνιστεί πιο κοντά στη φυσική του θέση και μάλιστα ήταν ο μοναδικός σκόρερ στο clasico του Καμπ Νου, στη δεύτερη νίκη της Ρεάλ στην Βαρκελώνη τα τελευταία 24 χρόνια. Αν και ήταν μια ικανοποιητική σεζόν για τον Βραζιλιάνο, στο τέλος έχασε τη θέση του και το καλοκαίρι παραχωρήθηκε με μεταγραφή στην Ρόμα. Οι Μαδριλένοι ήθελαν κάτι πιο… εντυπωσιακό, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν ταίριαξε ποτέ στο στυλ και στη φιλοσοφία της ομάδας!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X