Ligue 1 2020-2021: Οι Γάλλοι στη σέντρα για τη νέα σεζόν!

Ligue 1 2020-2021: Οι Γάλλοι στη σέντρα για τη νέα σεζόν!

Η Γαλλία ήταν η μοναδική χώρα από το Top-5 των πρωταθλημάτων που έβαλε φρένο στην πανδημία και δεν επέστρεψε ποτέ! Η Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, ενώ η Λυών που βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League δεν πήρε εισιτήριο για την Ευρώπη, μιας και 10 στροφές πριν το τέλος ήταν στην 7η θέση! Η (2η) Μαρσέιγ και η (3η) Ρεν εξασφάλισαν το δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League της επόμενης περιόδου. Στο Europa League βγαίνουν η Λιλ, η Ρεμς και η Νις, ενώ υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι της κατάταξης, Αμιάν και Τουλούζ, και τις θέσεις τους στη μεγάλη κατηγορία πήραν η Λοριάν και η Λανς.

Οι Γάλλοι επέστρεψαν στη δράση και ολοκλήρωσαν τόσο το Λιγκ Καπ όσο και το Κύπελλο! Απόλυτη πρωταγωνίστρια η Παρί Σεν Ζερμέν που πήρε και τα δυο τρόπαια νικώντας Σεντ Ετιέν και Λυών αντίστοιχα. Βέβαια, οι Γάλλοι… λάμπουν στο φετινό Champions League, αφού η Παρί είναι ήδη στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ η Λυών στα ημιτελικά! Έτσι αναβλήθηκαν και οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων με τις Μετς και Μονπελιέ αντίστοιχα, για το Championnat. Το νέο πρωτάθλημα αρχίζει και με ακόμα μια αναβολή, αυτή τη φορά λόγω κορονοϊού. Ανακοινώνοντας τέσσερα κρούσματα (3+1 αφού ο Αμαβί είχε γίνει γνωστός) στο ρόστερ, με έναν εκ των παικτών να είναι ο Στιβ Μανταντά, το ματς της Μαρσέιγ με τη Σεντ – Ετιέν αναβάλλεται και πηγαίνει πλέον για τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Με τον αέρα της πρωταθλήτριας η Παρί Σεν Ζερμέν!

Παρί Σεν Ζερμέν: Πήρε τον τίτλο του Σαμπιονά με σημαντική διαφορά από την 2η Μαρσέιγ ενώ στη συνέχεια πήρε Κύπελλο και Λιγκ Καπ και βρέθηκε με εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό της διοργάνωσης. Συνεχίζει με τον 46χρονο Γερμανό Τόμας Τούχελ, που έχει πάρει έξι τρόπαια με την ομάδα. Στο μεταγραφικό πεδίο ξεχώρισε η αγορά των δικαιωμάτων του Ικάρντι από την Ίντερ έναντι 58 εκατ. ευρώ, με τον παίκτη να υπογράφει έως το 2024. Έχασε όμως τον Καβάνι, τον Τιάγκο Σίλβα και τον Μενιέ. Συνεχίζει να είναι το Νο1 φαβορί για το πρωτάθλημα, με τη διοίκηση να βάζει τέλος στα όποια σενάρια για αποχώρηση των Μπαπέ, Νεϊμάρ. Παράλληλα, συνεχίζονται τα σενάρια για μια τεράστια μεταγραφή, αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μαρσέιγ: Στο γαλλικό πρωτάθλημα έμεινε 2η, όμως εξασφάλισε την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League. Σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ αποκλείστηκε αρκετά νωρίς. Προπονητής της είναι από το 2019 ο Πορτογάλος Αντρέ Βίλας Μπόας. Ο ίδιος όμως φέρεται να αρνήθηκε πρόταση ανανέωσης.

Στα μεταγραφικά έχει τιμωρηθεί για παραβίαση του financial fair play. Θα πληρώσει 3.000.000 ευρώ, καθώς και το 15% των εσόδων της από το Champions League της επόμενης χρονιάς, αλλά και από τα χρήματα που θα έχει λαμβάνειν την περίοδο 2021-22, εφόσον εξασφαλίσει συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Έχει επίσης περιορισμό 23 παικτών στο ρόστερ για τις διοργανώσεις της UEFA έως το 2023. Προχώρησε πάντως στην αγορά των δικαιωμάτων του βασικού στόπερ Αλβάρο. Με αυτά τα δεδομένα θα είναι μία δύσκολη χρονιά για εκείνη.

Ρεν: Η κυβερνητική απόφαση για παύση της αγωνιστικής δράσης τον Μάρτιο την έφερε 3η και έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της θα πάρει μέρος στο Champions League. Επίσης θα βρεθεί και στους ομίλους. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά και στο Λιγκ Καπ πήγε έως στους «16». Ο 40χρονος Ζουλιέν Στεφάν είναι ο τεχνικός της από το 2018. Το 2019 πήρε Κύπελλο στον τελικό με την Παρί. Στα μεταγραφικά σπουδαία η προσθήκη του μεσοεπιθετικού Τεριέ αλλά έχασε τον αμυντικό Νιανιόν. Μπορεί να χάσει με πώληση και τον νεαρό σταρ της, Καμαβινγκά.

Λιλ: Ήταν στο -1 από την 3η Ρεν και εκεί έμεινε λόγω της παύσης της δράσης. Έτσι θα πάει στους ομίλους του Europa. Στο Λιγκ Καπ έφτασε έως τα ημιτελικά ενώ στην Ευρώπη δεν πήγε καθόλου καλά όπου σε έναν όμιλο με Τσέλσι, Άγιαξ και Βαλένθια πήρε μόνο έναν βαθμό. Ο Κριστόφ Γκαλτιέ στα 54 του είναι προπονητής της από το 2017. Σχετικά με το ρόστερ της έδωσε τον νεαρό φορ Βίκτορ Οσιμέν στη Νάπολι, έναντι σχεδόν 48 εκατ. ευρώ. Πήρε όμως τον Καναδό στράικερ Νταβίντ, τον Γιλμάζ, τον αμυντικό Μπότμαν και τον χαφ Πιζούτο. Στόχος της να μπει στην τελική τριάδα.

Νις: Πήρε την 5η θέση και εξασφάλισε την παρουσία της στην φάση των ομίλων του Europa. Σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ δεν πήγε ιδιαίτερα μακριά. Στον πάγκο της από το 2018 έχει τον 44χρονο Πατρίκ Βιεϊρά, ο οποίος συνεχίζει και τη φετινή σεζόν. Πήρε τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό Λόπες και τον χαφ Σνάιντερλεν από την Εβερτον. Έχασε τους Ουνάς και Γκαναγκό. Θα επιδιώξει να παραμείνει στην εξάδα.

Ρεμς: Μέσω της 6ης θέσης που πήρε εξασφάλισε ότι θα είναι στο β’ προκριματικό γύρο του Europa. Στο Κύπελλο απέτυχε ενώ στο Λιγκ Καπ την απέκλεισε στα ημιτελικά η Παρί. Στην τεχνική της ηγεσία έχει τον 53χρονο Γκιόν από το 2017. Το 2016 δούλεψε ως υπηρεσιακός για να αναλάβει πρώτος το 2017, οδηγώντας τη το 2018 στο Σαμπιονά και κερδίζοντας το βραβείο του καλύτερου προπονητή της 2ης κατηγορίας. Κράτησε τον Τάσο Δώνη από την στιγμή που έμεινε κατηγορία, ενώ πήρε τον Μπερίσα. Αποχώρησε ο αμυντικός Ντισάς και το ίδιο έγινε με τον μέσο Καμαρά.

Η Λυών ψάχνει την αντεπίθεσή της

Λυών: Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε κανονικά ως γνωστόν και η διακοπή την άφησε 7η και εκτός Ευρώπης μέσω της βαθμολογίας. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Παρί και το Λιγκ Καπ το έχασε στον τελικό από την ίδια ομάδα. Στο Champions League όμως πέταξε έξω Γιουβέντους και Σίτι και παίζει με Μπάγερν στα ημιτελικά.

Τεχνικός της είναι ο πρώην της Μαρσέιγ και 56χρονος Ρούντι Γκαρσιά. Στις μεταγραφές αγόρασε τα δικαιώματα του Εκαμπί και έδωσε τον Τεριέ. Δεν είναι εύκολο να μείνει ο μεσοεπιθετικός Κορνέ, όμως θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει. Ο πρόεδρος Ολάς θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης για διακοπή, μιας και τόνιζε πως μπορούσε η ομάδα του να παίξει στην Ευρώπη.

Μονπελιέ: Έμεινε στην 8η θέση του Σαμπιονά και έχασε την δυνατότητα να βγει στο Europa. Στο Κύπελλο και στο Λιγκ Καπ δεν προχώρησε αρκετά. Στον πάγκο της είναι από το 2017 ο 57χρονος Μισέλ Ντερ Ζαρκαριάν. Στα μεταγραφικά πήρε τον γκολκίπερ Ομλίν και τον φορ Μαβιντιντί.

Μονακό: Έχασε τον βασικό στόχο της εξόδου στην Ευρώπη. Η 9η θέση έφερε την απόλυση του Ισπανού προπονητή Μορένο με τον 49χρονο Νίκο Κόβατς, πρώην της Μπάγερν, να τον διαδέχεται. Στο Κύπελλο και στο Λιγκ Καπ απέτυχε και πλέον ψάχνει την εξιλέωση στη νέα σεζόν. Μεταγραφικά πήρε τους Ντισασί αλλά και Μουσάμπα. Αποχώρησαν οι δανεικοί Σίλβα και Σλιμανί αλλά και ο Γκλικ. Ο σχεδιασμός δεν έχει ολοκληρωθεί και στόχος να δημιουργήσει ρόστερ για Champions League.

Στρασβούργο
: Είχε ένα κακό ξεκίνημα όμως παρόλα αυτά πήρε την 10η θέση. Στο Λιγκ Καπ πήγε έως τα προημιτελικά του θεσμού και στην Ευρώπη στα play off του Europa. Από τον περασμένο Μάιο έχει στον πάγκο της τον 56χρονο Λορέ. Πρόκειται για τον προπονητή που πήγε από τη Γ’ κατηγορία μέχρι στην Ευρώπη με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ με τη Γκινγκάμπ. Το ρόστερ της δεν είχε ιδιαίτερες αλλαγές και βασικός στόχος της και φέτος θα είναι μία γρήγορη και άνετη παραμονή.

Ανζέ: Για μία ακόμα χρονιά έμεινε κατηγορία. Έως την 15η αγωνιστική ήταν στην τριάδα και εν τέλει βγήκε 11η. Δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο στο Κύπελλο και το Λιγκ Καπ. Τεχνικό έχει από το 2011 τον 53χρονο Μουλάν. Απέκτησε τον τερματοφύλακα Μπεναρντονί.

Μπορντό: Η 12η θέση στο πρωτάθλημα της περασμένης περιόδου θεωρείται αποτυχία. Στο Κύπελλο και στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε νωρίς. Τεχνικός της είναι ο 67χρονος Γκασέ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Πάουλο Σόουζα, ενώ έχει και νέο αθλητικό διευθυντή. Σχετικά με το ρόστερ πούλησε τον γκολκίπερ Μπερναντονί.

Η μάχη αποφυγής του υποβιβασμού

Ναντ: Διεκδίκησε την έξοδό της στην Ευρώπη αλλά μετά το 20ή αγωνιστική… λύγισε και έπεσε στην 13η θέση. Σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ δεν έκανε κάτι το αξιόλογο.Από το 2019 έχει τεχνικό τον 65χρονο Γκουρκίφ. Μεταγραφικά πήρε τον διεθνή Καστελέτο.

Μπρεστ
: Ως νεοφώτιστη ήθελε να σωθεί και αυτό το κατάφερε. Πήρε την 14η θέση στην κατηγορία. Στο Λιγκ Καπ πήγε καλά και αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη φιναλίστ Λυών.

Στην τεχνική της ηγεσία είναι ο 56χρονος Νταλ’ Ολιό. Στις μεταγραφές δεσπόζει η απόκτηση του Ερέλ αλλά και του Ονορά αλλά έχασε τον Καστελέτο.

Μετς: Επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια και σώθηκε μέσω της 15ης θέσης. Στο Κύπελλο και το Λιγκ Καπ έμεινε εκτός πολύ νωρίς. Στον πάγκο της από το 2019 έχει τον 46χρονο Ονιόν. Στο ρόστερ δεν υπήρξε κάποια προσθήκη ή αποχώρηση που να ξεχώρισε.

Ντιζόν: Δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά εν τέλει πήρε την 16η θέση. Στο Κύπελλο πήγε έως τα προημιτελικά για να την αποκλείσει η Παρί. Προπονητής της είναι ο 49χρονος Ζομπάρ από το 2019. Στις μεταγραφές πήρε τον μέσο Ντιόπ και αποχώρησαν οι Μεντίλ και Μαβιντιντί ενώ αποσύρθηκε ο Μπαλμόν.

Σεντ Ετιέν: Αποτυχία είναι η 17η θέση για εκείνη αλλά τελικώς έμεινε στην κατηγορία. Στο Κύπελλο πήγε στον τελικό όπου έχασε από την Παρί, η οποία την απέκλεισε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Στο Europa δεν μπόρεσε να περάσει από την φάση των ομίλων. Στον πάγκο της έχει τον 59χρονο Πιέλ. Μεταγραφικά πήρε τον νεαρό Αουσίς, έναν εξαιρετικό παίκτη. Δεν είχε μεγάλη ή σημαντική απώλεια.

Νιμ: Οριακά σώθηκε. Έκλεισε τη σεζόν στην 18η θέση και μόλις στο +4 από την Αμιάν. Σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ δεν πέτυχε κάτι σημαντικό. Τεχνικός της είναι ο 62χρονος Μπλακάρ που είναι στην ομάδα από το 2015. Μεταγραφικά αγόρασε τα δικαιώματα του χαφ Μπενραχού. Έχασε τον βασικό γκολκίπερ Μπερναντονί.

Λοριάν: Η διακοπή της Ligue 2 τη βρήκε στην πρώτη θέση. Σε Λιγκ Καπ και Κύπελλο αποκλείστηκε αρκετά νωρίς. Στον πάγκο της έχει τον 55χρονο Πελισιέρ από το 2019. Μεταγραφικά πήρε τον Μορέλ ενώ δεν έχασε κάποια σημαντική μονάδα της.

Λανς: Τερμάτισε 2η στη Β’ κατηγορία και γύρισε στα μεγάλα σαλόνια για πρώτη φορά μετά το 2014-2015. Τεχνικός της είναι ο 49χρονος Ες από τον Φλεβάρη του 2020. Μεταγραφικά πήρε τον φορ Γκαναγκό και του μπακ Μεδίνα. Έφυγε ως ελεύθερος ο Ζιλέ, πρώην παίκτης και του Ολυμπιακού.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στη Λιγκ 1 με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X