Λειψία - Παρί Σεν Ζερμέν: Μια ανάσα από τον τελικό του Champions League!

Λειψία – Παρί Σεν Ζερμέν: Μια ανάσα από τον τελικό του Champions League!

Εναρξη: 22.00, 18/8/2020
Γήπεδο: (da Luz) (Lisboa)

Για τον πρώτο της τελικό η Παρί Σεν Ζερμέν!

Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, η Παρί προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά ύστερα από 25 χρόνια, ανήμερα μάλιστα των 50ών γενεθλίων της και κόντρα θα διεκδικήσει την παρθενική της πρόκριση σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Με την συμπλήρωση των 90 λεπτών, ο Νεϊμάρ έκανε επιτέλους μια ουσιαστική ενέργεια και, μετά από φάση διαρκείας, βρήκε τον Μαρκίνιος μέσα στην μικρή περιοχή, με τον Βραζιλιάνο να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα της Αταλάντα. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και μέσα σε 149 δευτερόλεπτα, ο Νεϊμάρ βρήκε εξαιρετικά τον Μπαπέ, αυτός σέρβιρε την μπάλα στον Τσουπό – Μοτίνγκ και ο τελευταίος έγινε ήρωας για τους Παριζιάνους.

Ο Βραζιλιάνος σταρ των Παριζιάνων τελείωσε το ματς με το εξωπραγματικό 16/23 (καλύτερη επίδοση μετά τον Λιονέλ Μέσι το 2008), την ίδια στιγμή που 468 παίκτες του φετινού Champions League είχαν/έχουν τόσες και λιγότερες σε ολόκληρη τη σεζόν!

Σε ποσοστό, ο Νεϊμάρ κατάφερε να ξεπεράσει μέσα σε μια βραδιά το 96% των παικτών που αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται στην τρέχουσα διοργάνωση, με μόλις 18 να μετρούν περισσότερες, ενώ συνολικά βρίσκεται 2ος, μόνο πίσω από τον Λιονέλ Μέσι. Πλήγμα για την Παρί Σεν Ζερμέν ο τραυματισμός του Νάβας, ο οποίος θα χάσει τον ημιτελικό.

Θέλει να γράψει ιστορία η Λειψία

Ένα ματς, μια ψυχωμένη ομάδα, τύχη και η Λειψία στα ημιτελικά του Champions League. Οι «Ταύροι» επικράτησαν της Ατλέτικο 2-1 και κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό του Champions League. Η Λειψία έγινε η νεότερη ομάδα που φτάνει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ ο Νάγκελσμαν ο πιο νέος τεχνικός που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Το φετινό Champions League κρύβει πολλές εκπλήξεις και το σίγουρο είναι πως ο τελικός στη Λισαβώνα θα έχει μια… πρωτάρα. Σάμπιτσερ, Ολμο οι σκόρερ των Ταύρων, ενώ ο τελευταίος έγινε ο τέταρτος Ισπανός που σκοράρει εις βάρος ισπανικής ομάδας ως παίκτης γερμανικής στο Champions League (Ραούλ, Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα).

Παρί Σεν Ζερμέν – Λειψία, οι αριθμοί του ημιτελικού

Τόσο η Λειψία όσο και η Παρί στοχεύουν να βρεθούν στον πρώτο τους ευρωπαϊκό τελικό. Η Λειψία αν πάρει το εισιτήριο θα γίνει η έβδομη γερμανική ομάδα που θα συμμετάσχει, ενώ η Παρί μπορεί να γίνει η πρώτη γαλλική που θα το κάνει έπειτα τη Μονακό το 2003/04.

Η Παρί πέρασε τον γύρο και στους τρεις αγώνες νοκ-άουτ ενός ευρωπαϊκού τουρνουά που διεξήχθη εναντίον Γερμανών αντιπάλων. Τελευταία της επιτυχία κόντρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ στον γύρο των 16 του τρέχοντος Champions League.

Η Παρί έφτασε στον ημιτελικό του Champions League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1994/95, όταν αποκλείστηκε από τη Μίλαν. Μόνο η Μονακό κατάφερε από τις επτά γαλλικές να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Παρί βρήκε δίχτυα σε καθέναν από τους 33 τελευταίους αγώνες του Champions League, μόλις ένα βήμα από το ρεκόρ όλων των εποχών που κατέχει η Ρεάλ Μαδρίτης (34 αγώνες μεταξύ 2011 και 2014). Η τελευταία ομάδα που νίκησε τους Παριζιάνους χωρίς να δεχθεί γκολ ήταν η Μάντσεστερ Σίτι τον Απρίλιο του 2016 (0-1), όταν οι Γάλλοι αποκλείστηκαν στους προημιτελικούς του τουρνουά.

Η Λειψία είναι αήττητη στους επτά τελευταίους αγώνες του Champions League (5 νίκες, 2 ισοπαλίες) αφού έχασε τέσσερις από τους πρώτους οκτώ αγώνες του διαγωνισμού (3W, 1N).

Ο μέσος της Λειψίας Μαρσέλ Σάμπιτσερ συμμετείχε σε έξι γκολ στις έξι τελευταίες εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ (τέσσερα γκολ και δύο ασίστ).

Από το ντεμπούτο του στο Champions League το 2013/14, ο φορ της Παρί, Νεϊμάρ έχει μοιράσει 23 ασίστ, τις περισσότερες από κάθε άλλον.

Ο Κιλιάν Μπαπέ συμμετείχε σε 10 γκολ σε οκτώ εμφανίσεις του Champions League το 2019/20 (πέντε γκολ και πέντε ασίστ). Ο παίκτης συμμετείχε κατά μέσο όρο σε ένα γκολ κάθε 48 λεπτά παιχνιδιού.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X