Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ: Ντέρμπι γοήτρου στο Ετιχαντ!

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Ντέρμπι γοήτρου στο Ετιχαντ!

Έναρξη: 22:15, 02/07/2020
Γήπεδο: Ετιχαντ, Μάντσεστερ

Ντέρμπι τίτλου; Πέρσι! Φέτος η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι στο Ετιχαντ ως πρωταθλήτρια της Premier League. 

Για το γόητρο η Μάντσεστερ Σίτι

«Θα τους χειροκροτήσουμε μόλις έρθουν στο σπίτι μας. Θα το κάνουμε όπως πρέπει. Το αξίζουν» είπε χαρακτηριστικά ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος είδε την ομάδα του να χάνει με 2-1 από την Τσέλσι στο Λονδίνο και να δίνει… μαθηματικά τον τίτλο στους Reds! Για τον Καταλανό τεχνικό, το Κύπελλο έχει τεράστια σημασία, όπως επίσης και το Champions League που ακολουθεί τον Αύγουστο. Στο FA Cup, οι «Πολίτες» πέρασαν σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Νιουκάστλ, επικράτησαν 2-0 και βρέθηκαν στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ.

Ο Γκουαρδιόλα θέλει νίκη γοήτρου για να μπει… εμπόδιο στα όνειρα των Reds για ρεκόρ βαθμών, ενώ θέλει να βάλει στην κακή παράδοση απέναντι στον Γερμανό και την ομάδα του. Στην καριέρα του, ο Πεπ Γκουαρδιόλα, έχει χάσει περισσότερα παιχνίδια εναντίον του Γιούργκεν Κλοπ από οποιονδήποτε άλλο προπονητή (οκτώ). Επιπλέον, καμία ομάδα δεν τον νίκησε περισσότερες φορές από τη Λίβερπουλ (πέντε, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι).

Η Λίβερπουλ πρωταθλήτρια!

Πέρασαν 30 χρόνια για να καταφέρει η Λίβερπουλ να προσθέσει μια Premier League στο παλμαρέ της. Οι Κόκκινοι είναι πρωταθλητές, έφτασαν τα 19 στο Νησί (1901, 1906, 1922, 1923, 1947, 1964, 1966, 1973, 1976, 1977, 1979, 1980, 1982, 1983, 1984, 1986, 1988, 1990, 2020), με τον Κλοπ να είναι ο αρχιτέκτονας της τρομερής επιτυχίας. Οι «Reds» διέλυσαν την προηγούμενη αγωνιστική την Πάλας με 4-0, όμως η μαθηματική κατάκτηση του τίτλου ήρθε χάρη στην ήττα της Σίτι από την Τσέλσι!

Στο +23 η Λίβερπουλ από τους Πολίτες κι έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά την κούπα τόσο νωρίς στην Premier League. «Αν παραμείνουμε ταπεινοί θα έχουμε πιθανότητες να συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε πράγματα στο μέλλον» είπε ο Κλοπ και θέλει να δει την ομάδα του να συνεχίζει με νίκες για να σπάσει το ρεκόρ βαθμών που έχει η Μάντσεστερ Σίτι. Αλλωστε, δεν έχει άλλες υποχρεώσεις και το βλέμμα είναι στραμμένο μόνο στο πρωτάθλημα.

Mάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ, οι αριθμοί του ντέρμπι

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κερδίσει τα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Premier League εναντίον της Λίβερπουλ – αλλά δεν έχει νικήσει τους Reds σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια από τον Μάρτιο του 1937 (τέσσερις νίκες).

Η Λίβερπουλ έχει κερδίσει μόνο ένα από τα 10 τελευταία εκτός έδρας ματς της στην Premier League τη Μαν Σίτι (έξι ήττες), νικώντας 4-1 τον Νοέμβριο του 2015 στον πρώτο αγώνα του Κλοπ εναντίον των Citizens.

Η μόνη επίσημη νίκη της Μάντσεστερ σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη τον Ιούλιο χρονολογείται το 2008-09 όταν κέρδισε 2-0 εντός κι εκτός έδρας την Streymur για το UEFA.

Πρόκειται για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Λίβερπουλ τον Ιούλιο από το 2010, όταν κέρδισε 2-0 τη Ραμποτνίτσκι για τα προκριματικά του Europa League.

Έχοντας απομείνει επτά παιχνίδια, η Λίβερπουλ είναι η ομάδα που κέρδισε τον τίτλο νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην ιστορία της Premier League.

Η τελευταία ομάδα που έχασε ένα παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τη μαθηματική της στέψη ήταν η Τσέλσι τον Μάιο του 2015. Από τότε, οι ομάδες που κέρδισαν τον τίτλο ήταν αήττητες σε 10 παιχνίδια (8 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Η Λίβερπουλ έχει κερδίσει και τα τρία παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ που έγιναν την Πέμπτη στη φετινή χρονιά. Πριν από αυτή τη σεζόν, είχαν τρεις ισοπαλίες κι έχασα τρία από τα έξι προηγούμενα παιχνίδια της Premier League.

Στην καριέρα του, ο Πεπ Γκουαρδιόλα, έχει χάσει περισσότερα παιχνίδια εναντίον του Γιούργκεν Κλοπ από οποιονδήποτε άλλο προπονητή (οκτώ). Επιπλέον, καμία ομάδα δεν τον νίκησε περισσότερες φορές από τη Λίβερπουλ (πέντε, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι).

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είχε συμμετοχή σε 99 γκολ σε μόλις 114 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ (73 γκολ, 26 ασίστ). Ο Αλαν Σίρερ είναι ο μοναδικός που έχει συμμετοχή σε 100 τέρματα σε 100 εμφανίσεις. και θέλει ένα γκολ για να . Με ένα γκολ ή μια βοήθεια σε αυτό το παιχνίδι, ο Alan Shearer και μόνο θα παραμείνει ο μόνος παίκτης που έχει συμμετάσχει σε 100 γκολ με τις λιγότερες εμφανίσεις (100).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X