Formula 1 2020: Αρχίζει ξανά με δράση στην Ευρώπη!

Formula 1 2020: Αρχίζει ξανά με δράση στην Ευρώπη!

H φετινή σεζόν θα έπρεπε να ήταν έπρεπε να ήταν μια χρονιά – ρεκόρ για τη Formula 1 με 22 πίστες να είναι έτοιμες να δεχθούν αγώνες! Ωστόσο, ο κορονοϊός ανέτρεψε τα πάντα και πλέον θα παρακολουθήσουμε μόλις οκτώ αγώνες σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ευρώπη.

Υπάρχει ακόμα ελπίδα για τους φίλους της F1 να δουν κι άλλες χώρες που πιθανόν να φιλοξενήσουν αγώνες αργότερα μέσα στο έτος. Το Βιετνάμ, το Μπαχρέιν και ο Καναδάς συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών που ενδέχεται να δουν δράση το 2020, αν και σε αυτό το στάδιο όλα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση της δημόσιας υγείας και την επιτυχία των αγώνων που έρχονται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η καρό σημαία περιμένει τον πρώτο νικητή της νέας σεζόν και τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Αυστρία.

Το πρόγραμμα της F1
Τα πράγματα ξεκινούν με διπλό ραντεβού στην Αυστρία μεταξύ 3 – 12 Ιουλίου, πριν προχωρήσει η δράση στη Βουδαπέστη και το Ουγγρικό Γκραν Πρι από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου.
Επόμενο είναι το βρετανικό Grand Prix στο Silverstone από τις 31 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία θα είναι και το ραντεβού 7-9 Αυγούστου.

Το ισπανικό Grand Prix θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 16 Αυγούστου. Το Σιρκουί της Καταλωνίας θα δώσει τη σκυτάλη στο βελγικό Grand Prix την ερχόμενη εβδομάδα και μετά στο ιταλικό στη Μόντσα με το πρόγραμμα να κλείνει στην γειτονική μας χώρα στις 4-6 Σεπτεμβρίου.

Θα πρέπει βέβαια να οριστικοποιηθεί το τι θα γίνει με τα events σε Καναδά, Βιετνάμ, Μπαχρεϊν και Κίνα. Τα σιρκουεί σε Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Σιγκαπούρη και Ιαπωνία ακυρώθηκαν.
Λόγω των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό η Ferrari προγραμματίζει να έχει σε απομόνωση τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τον Σαρλ Λεκλέρ. Και αυτό για να μην υπάρξει κανένα κρούσμα. Οι ομάδες απαγορεύονται να έχουν επικοινωνία ή επαφές μεταξύ τους, με το κοινό να έχει αποκλειστεί από τους αγώνες, ενώ το προσωπικό και τα μέλη των ομάδων είναι υποχρεωμένα να κάνουν τακτικά τεστ για τον ιό.

Οι υπεύθυνοι έχουν διευκρινίσει πως όποιος βρεθεί θετικός σε μία ομάδα αυτομάτως θα μείνουν εκτός μαζί του οι μηχανικοί και όλοι όσοι δουλεύουν στο όχημα με τον οδηγό έως ότου διαπιστωθεί από τα τεστ πως είναι αρνητικοί.

Θεατές
Υπάρχει η ελπίδα και η εκτίμηση πως οι φίλαθλοι θα μπορούν να βλέπουν κούρσες και αγώνες μες στο 2021 αλλά πιο μετά και εφόσον η κατάσταση το επιτρέψει. Όλα εξαρτώνται από τις τοπικές και υγειονομικές Αρχές. Η κατάσταση παραμένει ρευστή ανά τον κόσμο και η F1 θα συνεχίσει τον ανοιχτό διάλογο με τους υπεύθυνους. Εάν χρειαστεί ή προκύψει προσαρμογή ή αλλαγή του προγράμματος ή νέες πίστες θα γίνει ότι απαιτείται.

Ομάδες και οδηγοί της F1 
Αρκετές ομάδες φιλοδοξούν να βγουν από την μέση της βαθμολογίας και να έχουν ένα πιο καλό πλασάρισμα. Τρεις ομάδες είναι μπροστά ενώ υπάρχουν ομάδες όπως η Renault που μετά την απογοητευτική περσινή σεζόν με την 5η θέση θέλει να ανακάμψει. Οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Έστεμπαν Όκο παραμένουν οδηγοί και επιθυμούν να αφήσουν πίσω τους την McLaren.
Ο Μαξ Βερστάπεν με τη Red Bull θέλει να αξιοποιήσει το momentum και να πάρει το απόλυτο προβάδισμα για τον τίτλο. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η Red Bull έχει τρομερή ταχύτητα στο όχημά της αλλά δεν είναι και το πλέον αξιόπιστο. Ο Βερστάπεν και ο Άλμπον έχουν τις ικανότητες να βγάλουν εκτός τη Ferrari και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην πρωταθλήτρια Mercedes.

Ο Λούις Χάμιλτον προφανώς και δεν χάνει την πίστη και τις φιλοδοξίες του. Ένα βασικό του ζητούμενο είναι να ισοφαρίσει το ρεκόρ με την κατάκτηση επτά τίτλων και φέτος δείχνει το φαβορί οριακά πιο πάνω από τον ομόσταυλό του, Βαλτέρι Μπότας και τον Βερστάπεν της Red Bull. Ο περσινός πρωταθλητής παραδέχθηκε πως θα έχει και άλλα πράγματα στο μυαλό του εκτός από την συγκομιδή πόντων.
“Τρέχω για όλους εσάς εκεί έξω που με νιώθετε και που δεν έχετε την φωνή που έχω εγώ”, σχολίασε ο Χάμιλτον στεκόμενος στο πλευρό των αντιρατσιστικών δράσεων.
“Στον κόσμο και την κοινωνία που ζούμε το να πετύχει ένα μαύρο παιδί από το Στίβενεϊτζ και να τα καταφέρει στην F1 είναι κάτι τρομερά σημαντικό. Είναι πολύ σημαντικό μέρος του ταξιδιού μου το να είμαι εδώ και να συνεχίζω”, συμπληρώνει.

Αυτή είναι η Red Bull Ring

Αυτό το Circuit, γνωστό ως A1-Ring, έχει μήκος 4.326 χιλιόμετρα, με συνολικά μόνο οκτώ στροφές: έξι δεξιές και δύο αριστερές. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Spielberg σε ένα πανέμορφο λοφώδες τοπίο και φιλοξενεί αγώνες από το 1969.

Τι κάνει το αυστριακό Grand Prix ξεχωριστό;

Είναι ένα πολύ γρήγορο Circuit, με λίγες και σχετικά γρήγορες γωνίες και μεγάλες ευθείες εκτάσεις. Οι οδηγοί ξεπερνούν το 70% του γύρου και τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα ευνοούνται σαφώς. Λόγω των καμπύλων τμημάτων, το Red Bull Ring μπορεί να είναι δύσκολο σε υγρές συνθήκες.

Oι πρωταθλητές της Formula 1 από το 2010

Ετος Οδηγός Ομάδα
2010  Σεμπαστιαν Φέτελ Red Bull
2011  Σεμπαστιαν Φέτελ Red Bull
2012  Σεμπαστιαν Φέτελ Red Bull
2013  Σεμπαστιαν Φέτελ Red Bull
2014  Λιούις Χάμιλτον Μercedes
2015  Λιούις Χάμιλτον Μercedes
2016  Nίκο Ρόσμπεργκ Μercedes
2017  Λιούις Χάμιλτον Μercedes
2018  Λιούις Χάμιλτον Μercedes
2019  Λιούις Χάμιλτον Μercedes

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X