Μίλαν – Ολυμπιακός: Στο Μιλάνο από… συμπληγάδες πέτρες!

Μίλαν – Ολυμπιακός: Στο Μιλάνο από… συμπληγάδες πέτρες!

Ενδιάμεσα των ντέρμπι στην ελληνική Σούπερ Λιγκ με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσει τη Μίλαν στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 6ου ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ.

Από την πρώτη του φορά

Η Μίλαν έχει σημαδέψει την ιστορία του Ολυμπιακού, αφού ήταν η πρώτη ομάδα που συνάντησαν οι «ερυθρόλευκοι» στις ευρωπαϊκές παραστάσεις τους. Το μακρινό 1959 στο Φάληρο, για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, ο Ολυμπιακός έκανε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως έμεινε στο ισόπαλο 2-2 με τα γκολ των Κώστα Παπάζογλου και Ηλία Υφαντή. Η ρεβάνς στο Μιλάνο άφησε χαμόγελα για την πολύ καλή παρουσία, όχι όμως και για το τελικό αποτέλεσμα, με τους Πειραιώτες να φεύγουν ηττημένοι με 3-1.

Πενήντα εννέα χρονιά αργότερα, ο αλλαγμένος -με πολλούς κομμένους από την αποστολή- Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει τη Μίλαν του Τζενάρο Γκατούζο. Συγκεκριμένα, ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε στην Ελλάδα τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Γιάγκος Βούκοβιτς, Ανδρέα Μπουχαλάκη, Ομάρ Ελαμπντελαουϊ και τον τιμωρημένο Κώστα Τσιμίκα.

Λίγα 24ωρα πριν, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα 1-0 από τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», αποτέλεσμα που τον «έριξε» από την κορυφή της Σούπερ Λιγκ, για να φιλοξενηθεί από τον ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή (07/10) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Στην πρεμιέρα των ομίλων, οι “ερυθρόλευκοι” παραχώρησαν “λευκή ισοπαλία” στην Μπέτις, σε μια αναμέτρηση που είχαν ευκαιρίες για να φτάσουν στο τρίποντο.

Ψάχνει διάρκεια η Μίλαν

Νωθρό ξεκίνημα για τους «ροσονέρι» στη σεζόν, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, παρότι για ακόμα μία χρονιά οι στόχοι που μπήκαν το καλοκαίρι είναι υψηλοί. Μετά το πέρας των πρώτων 6 αγωνιστικών στην Serie A, βρίσκεται στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα (2 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία ήττα) με το πιο πρόσφατο παιχνίδι να είναι και το πιο παραγωγικό της, μιας και επικράτησε 4-1 της Σασσουόλο εκτός έδρας.

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος από τη Νάπολι (3-2), η αγωνιστική απόδοσή της και τα αποτελέσματά της εμφανίζουν αστάθεια. Στα έξι τελευταία επίσημα παιχνίδια έχει τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ επικράτησε δύσκολα 1-0 της Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο με γκολ του Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Ο Αργεντίνος έλειψε στα τελευταία παιχνίδια λόγω τραυματισμού και η συμμετοχή του θα κριθεί μέσα στην Πέμπτη. Ο Τζενάρο Γκατούζο γνωρίζει πως θα λείψουν οι Κόντι, Στρίνιτς, Καλντάρα και Μοντολίβο.

Παράδοση

Μόλις μία ήττα έχει υποστεί η Μίλαν από ελληνική ομάδα σε 10 αναμετρήσεις, τόσο στην Ιταλία, όσο και στα ελληνικά εδάφη. Τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες συμπληρώνουν το στατιστικό της. Περισσότερες οι μάχες με ιταλικούς συλλόγους για τον Ολυμπιακό, όπου σε 24 αναμετρήσεις έφτασε 6 φορές στη νίκη, 5 φορές πήρε την ισοπαλία, ενώ ηττήθηκε στις 13 από αυτές.

Νόμιμο στοίχημα με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Europa League με 200+ ειδικά!

 

Σχολιάστε

X