Σενεγάλη - Τυνησία: Το μομέντουμ στα «Λιοντάρια της Τεράνγκα»

Σενεγάλη – Τυνησία: Το μομέντουμ στα «Λιοντάρια της Τεράνγκα»

Εναρξη: 19:00, 14/07/2019
Γήπεδο: 30 June Air Defence Stadium, Κάιρο

Ο Σαντιό Μανέ και η Σενεγάλη εντυπωσιάζουν και κόντρα στην Τυνησία τα «Λιοντάρια της Τεράνγκα» θέλουν πρόκριση για τον τελικό του Copa Africa. 

Να γράψει ιστορία η Σενεγάλη
Ο Σαντιό Μανέ συνεχίζει την εκπληκτική χρονιά και οδηγεί σε ξεχασμένα μεγαλεία τη Σενεγάλη στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ο φορ της Λίβερπουλ σημειώσει τρία γκολ, αυτή τη φορά μοίρασε την ασίστ, για να κάνει η χώρα του το 1-0 επί του Μπενίν και να προκριθεί στα ημιτελικά. Οι Σενεγαλέζοι θα παίξουν στους “4” της διοργάνωσης για πέμπτη φορά στην ιστορία τους και για πρώτη φορά από το 2006. Μάλιστα, το 2002 ήταν η μοναδική φορά που έφτασαν μέχρι τον τελικό, αλλά ηττήθηκαν.

Θυμίζουμε, πως η Σενεγάλη περιορίστηκε στην 2η θέση στο 3ο γκρουπ λόγω της ήττας της από την Αλγερία, ενώ είχε κερδίσει Τανζανία και Κένυα. Στους νοκ άουτ γύρους οι Σενεγαλέζοι έβγαλαν εκτός Ουγκάντα και Μπενίν με πιο πειστικές εμφανίσεις απ’ ότι μαρτυρούν τα τελικά σκορ (1-0 και στις δύο αναμετρήσεις). Ο σκόρερ του αγώνα, Γκουέγ στάθηκε στο ότι η ομάδα του κυριάρχησε, σκόραρε, κέρδισε και πέρασε. Η Σενεγάλη είναι μία ομάδα που είναι μαθημένη στο να ασκεί μεγάλο πρέσινγκ αλλά και να παίζει με μεγάλη πίεση. Είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να επιβάλλει τον ρυθμό της με τον τρόπο αυτό.

Για την υπέρβαση η Τυνησία!

Η Τυνησία του Μεριά έσπασε την κατάρα των προημιτελικών, νίκησε 3-0 τη Μαδαγασκάρη και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη. Οι Τυνήσιοι μετά το 2004 και την κούπα που είχαν κατακτήσει δεν είχαν καταφέρει ποτέ να προκριθουν στους «8» του Κόπα Αφρικα, ωστόσο το βράδυ της Πέμπτης έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση και διέλυσαν την έκπληξη του τουρνουά. Παράλληλα, ήταν και η πρώτη νίκη (σε κανονική διάρκεια) στο τουρνουά, αφού είχε μόνο ισοπαλίες. Ο Σασί στο 52′ άνοιξε το σκορ, ο Μσακνί στο 60′ πέτυχε το 2-0 και στις καθυστερήσεις ο Σλίτι διαμόρφωσε το 3-0. Η Τυνησία στον όμιλό της είχε τρεις ισοπαλίες. Με Ανγκόλα, Μάλι και Μαυριτανία. Χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να αφήσει εκτός συνέχειας τη Γκάνα και μετά επικράτησε αρκετά εύκολα της ομάδας που ήταν ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, της Μαδαγασκάρης. Ο προπονητής Αλέν Ζιρές εμφανίστηκε πολύ ευχαριστημένος αλλά ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θέλει περισσότερα από την διοργάνωση.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ! |21+

Ατελείωτο στοίχημα στο Kόπα Άφρικα 2019 με 100+ ειδικά! |21+

Σχολιάστε

X