Flashback EURO: Όταν η Πορτογαλία άφηνε εκτός τελικού την Ολλανδία!

Flashback EURO: Όταν η Πορτογαλία άφηνε εκτός τελικού την Ολλανδία!

Η Πορτογαλία υποδέχεται την Ολλανδία στο Dragao στον πρώτο τελικό του Nations League και το μυαλό γυρίζει στο… Euro 2004, τότε που ο Φίγκο και η παρέα του έδιναν μοναδική παράσταση!

Πορτογαλία vs Ολλανδίας για το πρώτο τρόπαιο του Nations League και ο Ιούνιος αποκτά ξανά άρωμα… Euro! Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τον ημιτελικό του 2004, όταν οι Πορτογάλοι με μια μοναδική παράσταση πετούσαν εκτός διοργάνωσης τους Οράνιε επικρατώντας με 2-1. Μπορεί η συνέχεια να ήταν εφιαλτική για την παρέα του Φίγκο, αλλά o ημιτελικός της 1ης Ιουλίου πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερα ματς των Πορτογάλων! Τι δεν ξεχνάμε; Τις ηρωικές μάχες του Αντράντε κόντρα στον Φαν Νιστελρόι, τις κάθετες του Ντέκο, το γκολ του Κριστιάνο και τον απίθανο Μιγκέλ που φρόντιζε να κόβει κάθε διάθεση για επέλαση στον Ρόμπεν! Ηγέτης όλης της προσπάθειας ο Φίγκο, ο οποίος πήρε δίκαια τον τίτλο του MVP!

Για 90 λεπτά η Πορτογαλία ήταν αυτή που έδειχνε πως μπορεί να κατακτήσει το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη χώρα της μετά τη Γαλλία του 1984. Η μεσαία της γραμμή ήταν απολαυστική και η παρουσία – απουσία ενός φορ (Παουλέτα ή Νούνο Γκόμες δεν ήταν αρκετοί) δεν ήταν ικανή να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο για την αποθέωση! Όταν η φυσική κατάσταση των Ολλανδών γινόταν σύμμαχος για την ανατροπή, εκεί, λειτούργησε το βασικότερο πλεονέκτημα των γηπεδούχων, το μυαλό. Ωριμο ματς, σωστή κυκλοφορία και οι Πορτογάλοι έβγαλαν μια… βραζιλιάνικη πτυχή του εαυτού τους.

Τεράστια πρόκριση στον τελικό του EURO!


Μπορεί η σκληρότητα και το πάθος να μην ήταν στα χαρακτηριστικά τους, αλλά ούτε οι Ολλανδοί κατάφεραν να το εκμεταλλευθούν. Μπορεί ο Ανντράντε να σημείωσε αυτογκόλ, αλλά οι τοποθετήσεις του και η παρουσία του στο ψηλό παιχνίδι κόντρα στον Φαν Νιστελρόι του έδωσαν ένα μεγάλο μερίδιο της τεράστιας επιτυχίας. Ηταν ένα ματς που ο Κοκού θέλησε να σβήσει από τη μνήμη του αμέσως μετά το τέλος και δεν οφειλόταν στον αποκλεισμό. Ο Ολλανδός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ποτέ τον Ντέκο, υποτάχθηκε στο ταλέντο του αντιπάλου και απλά… παρακολουθούσε τις κάθετες, όπως αυτή στον Μανίσε! «Εφιαλτικές» ήταν και οι εμπνεύσεις του Ρόμπεν να πάρει… φάουλ! Ο Μιγκέλ του πήρε τον έλεγχο, ο Ολλανδός αισθανόταν «εγκλωβισμένος» και η βοήθειά του στους Οράνιε… μηδενική! Ο Φίγκο και η παρέα του πέτυχαν μια μεγάλη πρόκριση, με το José Alvalade να αποθεώνει τους νικητές!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Nations League με 100+ ειδικά! |21+

Σχολιάστε

X