Ποιος είναι ο καλύτερος στόπερ του 21ου αιώνα; (Poll)

Ποιος είναι ο καλύτερος στόπερ του 21ου αιώνα; (Poll)

Είναι οι καλύτεροι αμυντικοί στον κόσμο, γεννιούνται με αυτό το χάρισμα. Πανέξυπνοι, δυναμικοί, χαρισματικοί, ηγέτες! Η ιταλική σχολή διδάσκει σε όλο τον πλανήτη πως παίζεται η άμυνα και οι κορυφαίοι πέρασαν στην ιστορία γι αυτά πρου προσέφεραν στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, παίκτες όπως ο Πουγιόλ, ο Ράμος, ο Βίντιτς, ο Φαν Ντάικ κλέβουν τη δόξα τους και κάνουν καυτό το ερώτημα «Ποιος είναι ο κορυφαίος στόπερ του 21ου αιώνα»;

Πάολο Μαλντίνι | Μίλαν | 1985 – 2009

Θρύλος, μύθος, ένας παίκτης που έκανε το ποδόσφαιρο πιο όμορφο. Πάολο Μαλντίνι, ο παίκτης… φόβητρο για τους αντίπαλους φορ. Μια καριέρα γεμάτη τίτλους, μάχες, νίκες. Υστερα από 25χρόνια, 1.028 επίσημα ματς, 8 τελικούς και 5 τίτλους Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ο Μαλντίνι έζησε με τη Μίλαν πολλά περισσότερα απ’ ότι οι περισσότεροι θα μπορούσαν να ονειρευτούν. Για πολλούς, ο κορυφαίος αμυντικός όλων των εποχών. Παράδειγμα ήθους, διαδέχθηκε τον πατέρα του, Τσέζαρε Μαλντίνι κι έκανε το άθλημα ομορφότερο.

Υπό τις οδηγίες του Αρίγκο Σάκι, το 1988 κατέκτησε το πρώτο από τα επτά πρωτάθληματα. Μέλος της κορυφαίας άμυνας που είδε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μαζί με τους Μπαρέζι, Κοστακούρτα, Τασότι κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών με τους «Ροσονέρι» δυο διαδοχικές σεζόν (1989,1990) κι έβαλε τη σφραγίδα του σε μια τρομερή καριέρα. Με τους Ατζούρι έπαιξε σε 126 αγώνες, ήταν αρχηγός τις 74 από αυτές και πέτυχε 7 γκολ. Κι από ρεκόρ; Πολλά… Το 2005 έσπασε το ρεκόρ του Ντίνο Τζοφ, πραγματοποιώντας την 571η εμφάνισή του στην Serie A. Εκτός από το ρεκόρ σε εμφανίσεις στη Serie A (647), μετρά 174 συμμετοχές στις διοργανώσεις της UEFA.

Φάμπιο Καναβάρο | Πάρμα, Γιουβέντους, Ιντερ, Ρεάλ Μαδρίτης | 1992 – 2011

Ο Καναβάρο ήταν ένας κεντρικός αμυντικός που ξεχώριζε για την τρομερή δύναμη του, την ταχύτητα του και το πάθος του. Ξεκίνησε την καριέρα του με την Πάρμα, στην οποία έχει ψηφιστεί ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ιστορίας της και μαζί της δύο Κύπελλα, ένα Super Cup και το UEFA του 1999. Αν και αγωνίστηκε με δυο «γίγαντες» του ιταλικού ποδοσφαίρου, Γιουβέντους και Ίντερ δεν πήρε άλλο Σκουντέτο, καθώς του ακυρώθηκαν τα δύο πρωταθλήματα εξαιτίας του Calciopolli. Σε συλλογικό επίπεδο πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα και ένα Super Cup με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

H κορυφαία χρονιά της καριέρας του ήταν το 2006, όταν… οδήγησε την Ιταλία στην κορυφή του κόσμου και κέρδισε δέκα ατομικές διακρίσεις, με σημαντικότερη όλων τη «Χρυσή Μπάλα». Κανείς άλλος «κλασικός» αμυντικό δεν πήρε το κορυφαίο βραβείο, ενώ όταν το κέρδισε ήταν ο γηραιότερος. Με τη «Σκουάντρα Αντζούρα» αγωνίστηκε 136 φορές, σκόραρε δίς και ήταν φιναλίστ στο EURO 2000.

Αλεσάντρο Νέστα | Λάτσιο, Μίλαν, Μόντρεαλ | 1993 – 2014

Μπορεί να μην είχε τη δύναμη και την ταχύτητα του Καναβάρο, όμως ξεχώριζε για το αρχοντικό του στυλ και την οξυδέρκεια του. Πρόκειται για έναν από τους πιο έξυπνους και τεχνίτες αμυντικούς όλων των εποχών. Σπάνια έδιωχνε τη μπάλα στα «τυφλά», αλλά οργάνωνε μαεστρικά το παιχνίδι από τα μετόπισθεν. Μοίρασε την καριέρα του στην κορυφαία Λάτσιο όλων των εποχών και στην τεράστια Μίλαν των 00ς. Με τους «Λατσιάλι» πήρε ένα Σκουντέτο, δύο Κύπελλα, ισάριθμα Super Cup, το τελευταίο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1999, το Super Cup Ευρώπης, ενώ έχασε τον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 1998.

Priceboosts κάθε μέρα!

Με την μετακόμιση του στους «Ροσονέρι» πρόσθεσε ακόμα δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και δύο εγχώρια Super Cup, ενώ έβαλε στο παλμαρέ του δύο Champions League, το 2003 και το 2007 στο ΟΑΚΑ, ενώ είχε χάσει τον τελικό του 2005 κόντρα στη Λίβερπουλ στην Κωνσταντινούπολη. Με τη Μίλαν πήρε επίσης δύο Super Cup Ευρώπης και ένα Moυντιάλ Συλλόγων. Βγήκε τέσσερις φορές καλύτερος Ιταλός αμυντικός, βρέθηκε άλλες τόσες στην 11άδα της UEFA και το 2000 ήταν στην 5η θέση της «Χρυσής Μπάλας». Με την Ιταλία σήκωσε το Μουντιάλ του 2006, έχοντας όμως τραυματιστεί από νωρίς, ενώ ηττήθηκε στον τελικό του EURO 2000. Αν ο Νέστα δεν είχε τραυματισμούς, θα είχε κάνει ακόμα πιο μυθικά πράγματα.

Ρίο Φέρντιναντ | Γουέστ Χαμ,  Λιντς, Μαν. Γιουνάιτεντ, ΚΠΡ | 1996 – 2015

Κυρίαρχος στον αέρα, με εντυπωσιακά τάκλιν και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, το 2002 έγινε η ακριβότερη μεταγραφή Άγγλου στόπερ, αφού βρέθηκε από τη Λιντς στη Γιουνάιτεντ. Με τη Μάντσεστερ έγραψε ιστορία και κέρδισε τίτλους, πολλούς τίτλους. Ειδικότερα, κατέκτησε έξι πρωταθλήματα (2003, 2007, 2008, 2009, 2011, 2013), 1 Κύπελλο, 3 Λιγκ Καπ, 6 Σούπερ Καπ, ενώ βρέθηκε σε τρεις τελικούς Champions League, όπου νίκησε στον έναν (2008, πήρε και το Μουντιάλ Συλλόγων). Στην Εθνική (81/ 3) βρέθηκε για 14 χρόνια, αλλά δεν μπόρεσε να την οδηγήσει σε κάποια μεγάλη διάκριση. Εκ των κορυφαίων αμυντικών της σύγχρονης Γιουνάιτεντ, έγραψε τη δική του ιστορία, διακρίθηκε για το πάθος τη μαχητικότητά του, αλλά και την ηγετική φυσιογνωμία.


Τζον Τέρι | Tσέλσι, Νότιγχαμ, Άστον Βίλα | 1998 – 2018

Eνας σύγχρονος στόπερ, ένας παίκτης που έγραψε τη δική του ιστορία στα βρετανικά γήπεδα. Για τους Αγγλους είναι… legend, μιας και το πάθος του, αλλά και η σκληράδα του τον έκαναν μοναδικό. Απίθανος σε συλλογικό επίπεδο, σφράγισε την κορυφαία περίοδο της ιστορίας των Μπλε. Επαιξε σπουδαίο ρόλο στα τέσσερα πρωταθλήματα, στα πέντε Κύπελλα, κατέκτησε τρία League Cup, Δύο Σούπερ Καπ Αγγλίας, αλλά και στην Ευρώπη ήταν στους κορυφαίους για το Champions League του 2012 (χαμένος τελικός το 2008) και το Europa League του 2013. Κορυφαίος Αγγλος γενικά το 2005, τέσσερις φορές στην 11άδα του Champions League και μία με την Εθνική Αγλλίας (78/6) στο Μουντιάλ του 2006.

Κάρλες Πουγιόλ | Μπαρτσελόνα | 1999 – 2014

Θρυλική μορφή! Δυνατός, με τρομερή αυταπάρνηση, αντοχές, μυαλό, εκρηκτικός, αν και όχι τόσο τεχνίτης, σημάδεψε ως αρχηγός την κορυφαία περίοδο στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ο «Τοίχος« όπως τον αποκαλούν στη Βαρκελώνη, ήταν στόπερ και τίμησε και από άποψης ηθικής και Fair Play τα Μπλαουγκράνα, με τα οποία ξεκίνησε παραδόξως ως δεξιός μπακ. «Δεν έχω την ταχύτητα του Οφερμαρς, την τεχνική του Ρομάριο, τη δύναμη του Κλάιφερτ, αλλά δουλεύω πιο σκληρά απ’ όλους», είχε πει κάποτε και αυτό αντιπροσωπεύει την μυθική καριέρα του.

Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

Με τους Καταλανούς πήρε έξι φορές την Primera, άλλες τόσες το Σούπερ Καπ και δύο Κύπελλα. Κατέκτησε τρεις φορές το Champions League (2006, 2009, 2011) και έπαιξε στην ομάδα του Γκουαρδιόλα, μία από τις πιο φοβερές που είδε ποτέ ο πλανήτης, αν όχι την κορυφαία όλων. Δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης και δύο Μουντιάλ Συλλόγων ολοκλήρωσαν το συλλογικό βιογραφικό του. Εκανε όμως απίθανα πράγματα και με την Εθνική (100/ 3). Σήκωσε το EURO (2008) και το Μουντιάλ (2010) και έχασε εξαιτίας τραυματισμού τη διοργάνωση του 2012. Και στις δύο κατακτήσεις ήταν στην MVP 11άδα, ενώ έξι φορές βρέθηκε σε εκείνη της Ευρώπης, όπου το 2006 ψηφίστηκε κορυφαίος αμυντικός. Εάν δεν είχε τραυματισμούς, θα είχε κάνει κι άλλα σπουδαία…

Σέρχιο Ράμος | Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν | 2004 – 

Ηταν μόλις 19 ετών, όταν η Ρεάλ πλήρωνε 27 εκατ. ευρώ στη Σεβίλλη για να τον κάνει δικό της και δικαιώθηκε στο έπακρο για εκείνη την επένδυση. Τρομερά αθλητικός, δυνατός στον αέρα, με καίρια τάκλιν, ταχύτητα και αρκετά καλή τεχνική, στα μυθικά ρεκόρ με τη Ρεάλ και την Εθνική. Κανονικά ξεκίνησε ως δεξιός μπακ, αλλά σταδιακά μετακόμισε στο κέντρο της άμυνας, ενώ έχει παίξει και αμυντικός μέσος. Πέντε πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, τέσσερα Σούπερ Καπ Ισπανίας και ακόμα πιο μυθικό τα τέσσερα Champions League. Το 2014 ουσιαστικά το χάρισε εκείνος με την κεφαλιά στις καθυστερήσεις, ενώ ακολούθησαν τα τρία διαδοχικά (2016, 2017, 2018) και σε όλα είχε να σημειώσει σημαντικά γκολ.

Σούπερ αποδόσεις και κορυφαίο Live Στοίχημα!

Με περισσότερα από 100 γκολ σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, έδειξε πως είχε ιδιαίτερη σχέση με τα αντ.ιπαλα, επιδεικνύει έφεση στο σκοράρισμα εφάμιλλη επιθετικού. Πρώτος σε συμμετοχές πλέον με τους Φούριας Ρόχας (170), έκανε το τέλειο ταξίδι στα καλύτερα της ιστορίας τους (EURO 2008, 2012, Μουντιάλ 2010), ενώ ήταν στην MVP 11άδα το 2010 και το 2012, κάτι που συνέβη και οκτώ φορές σε εκείνη της UEFA. Πέντε φορές κορυφαίος αμυντικός στη La Liga ο Σέρχιο Ράμος έχει αφήσει το αξεπέραστο σημάδι του στο ποδόσφαιρο. Με την Παρί πήρε δυο πρωταθλήματα, όμως οι τραυματισμοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Δεν έβαλε φρένο, αφού πλησιάζει στη Σαουδική Αραβία.

Ζεράρ Πικέ | Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα | 2006 – 2023

Μπαλαδόρος, ο πιο εγκεφαλικός Ισπανός αμυντικός μετά τον Φερνάντο Ιέρο. Ηταν ο τέλειος συμπαίκτης για τον Κάρλες Πουγιόλ. Αλλωστε, βοήθησε τα μέγιστα στο να χτιστεί η ομαδάρα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Κατέκτησε το πρωτάθλημα και Champions League (2008) ως αναπληρωματικός με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σύγχρονος ηγέτης της Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει μαζί της τα πάντα. Ειδικά το 2009 πήρε όλους τους συλλογικούς τίτλους. 8 φορές της La Liga, 6 το Κύπελλο, 6 φορές το Σούπερ Καπ Ισπανίας και 2 το ευρωπαϊκό, αλλά και 3 ακόμα Champions League (2009, 2011, 2015), ξανακάνοντας τρεμπλ το 2015, ενώ μέτρησε 3 Μουντιάλ Συλλόγων. Με την Εθνική (102/ 5)ήταν αναντικατάστατος στην κατάκτηση του Μουντιάλ (2010) και του EURO (2012), όταν και βρέθηκε στην al star 11άδα της διοργάνωσης, κάτι που του έχει συμβεί και σε συλλογικό επίπεδο στο Champions League και τη La Liga. Τον Νοέμβριο του 2022 έβαλε τέλος σε μια σπουδαία καριέρα που κανείς δεν ξεχνά.

Νεμάνια Βίντιτς | Eρ. Αστέρας, Σπάρτακ Μόσχας, Μαν. Γιουνάιτεντ, Ίντερ | 2000 – 2016

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η θέση του στόπερ αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της Γιουνάιτεντ. Τι και αν έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια λίρες, παίκτες σαν τον… Νεμάνια Βίντιτς δεν υπάρχουν στο ρόστερ της Μάντσεστερ. Ενας τεράστιος παίκτης, άντεξε το βάρος που του φόρτωσε ο Αλεξ Φέργκιουσον, πήρε στις πλάτες του την άμυνα της Γιουνάιτεντ και βοήθησε στην κατάκτηση 15 τίτλων. Στις 5 Ιανουαρίου του 2006 η Μάντσεστερ δαπανούσε 7 εκατομμύρια λίρες, έκανε δικό της από τη Σπαρτάκ Μόσχας τον Σέρβο κι έλυνε το αμυντικό της πρόβλημα.

Ο λόγος; Φόρεσε 300 φορές τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, πέτυχε 21 γκολ, κατέκτησε 5 τίτλους Premier League, 3 League Cup, ένα Champions League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και πέντε Community Shields! Τι άλλο να κάνει… Αυτός ο σύλλογος είχε πολλούς φιλότιμους αμυντικούς, ωστόσο ο Σέρβος ήξερε καλά το τόπι. Αλλωστε, μαζί με τον Ρίο Φέρντιναντ αποτέλεσαν ένα από τα καλύτερα δίδυμα στο Νησί την τελευταία 20ετια! Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά τόνισε πως ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισε στην Premier League !

Build A Bet*: Συνδύασε πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα  

Ο Σέρβος έδωσε μάχες, μάτωσε, έπαιξε με επίδεσμο στο κεφάλι, έτρεχε με το αίμα να κυλά στο πρόσωπό του. Ο Βίντιτς έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νικών από κάθε άλλο στόπερ στην Premier League (παίκτες με 100+ συμμετοχές), ενώ είναι ο μοναδικός αμυντικός που αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος. Στην καλύτερή του σεζόν (2008-09) είχε 23 clean sheets, δέχθηκε μόλις 16 γκολ, είχε 62 τάκλιν!

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ | Γκρόνιγκεν, Σέλτικ, Σαουθάμπτον, Λίβερπουλ | 2011 – 

Τα 75 εκατομμύρια λίρες που καταβλήθηκαν στη Σαουθάμπτον για την απόκτηση του θηριώδους στόπερ άφησαν πολλούς με ανοιχτό το στόμα, όμως το ρίσκο που πήρε τελικά η Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 2018 για να τον φέρει στο πιο διάσημο λιμάνι της Αγγλίας απέδωσε και με το παραπάνω. Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες του στο «Μέλγουντ», ο Ολλανδός αμυντικός απέδειξε πως ήταν ο κρίκος που έλειπε από το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ και μέσα σε μερικό διάστημα συνέβαλε τα μέγιστα στην παρουσία των Reds στον τελικό του Champions League.

Η επόμενη σεζόν (2018/2019) ωστόσο ήταν πραγματικά εκείνη που θα του χάριζε επάξια τον τίτλο του κορυφαίου στόπερ στον πλανήτη. Ηγούμενος της αμυντικής γραμμής, με αρχοντική παρουσία και καθοριστικές παρεμβάσεις τόσο σε ανασταλτικό όσο και δημιουργικό επίπεδο, ο Φαν Ντάικ οδήγησε τους Κόκκινους στις υψηλότερες κορυφές και οι αριθμοί έρχονται απλώς να επιβεβαιώσουν το προφανές. Πρωτάθλημα, Champions League μπαίνουν σε αυτό το σπουδαίο βιογραφικό. Ενας σοβαρός τραυματισμός ήταν αυτός που του έβαλε φρένο σε μια φρενήρη πορεία.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

Σχολιάστε

X