Premier League 2020-21: Συναρπαστική μάχη τίτλου!

Premier League 2020-21: Συναρπαστική μάχη τίτλου!

Η φετινή Premier League είναι… φωτιά! Οι εννέα πρώτες ομάδες έχουν διαφορά οκτώ βαθμών μεταξύ τους, ενώ η 10η Άστον Βίλα είναι στο -11 αλλά με τρία ματς λιγότερα! Ποιος μπορεί να προβλέψει τον φετινό νικητή. Κανείς! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απειλεί ξεκάθαρα την περσινή πρωταθλήτρια Λίβερπουλ, ενώ η Σίτι δεν πτοήθηκε από τις απουσίες λόγω κορονοϊού και με πέντε διαδοχικές νίκες βλέπει κορυφή κι επιστροφή στον τίτλο! Θα συνεχίσει η ομάδα του Κλοπ να είναι σκιά του εαυτού της; Οι Reds έχουν αποδείξει πως μπορούν να κάμψουν κάθε δυσκολία, όμως τώρα είναι αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερή πρόκληση! Ποιος μπορεί να αφήσει εκτός τη Λέστερ; Η Τότεναμ άφησε στην άκρη μια κακή περίοδο κι επιστρέφει δυνατή! Η Τσέλσι έχει σούπερ ταλέντο στο ρόστερ της για να μην υπολογίζεται, ενώ η Εβερτον είναι αποφασισμένη να το παλέψει μέχρι τέλους! Πάμε όμως να δούμε την κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες της πρώτης τετράδας!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 37 βαθμοί (σε 18 αγώνες)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε από την Άνφιλντ ως η πρώτη ομάδα που κράτησε ανέπαφη την εστία της στην Premier League από τον Οκτώβριο του 2018, παίρνοντας έναν βαθμό που θα ήταν ευπρόσδεκτος σε οποιαδήποτε από τις δύο προηγούμενες επισκέψεις της, όταν η υπεροχή της Λίβερπουλ ήταν πολύ εμφανής. Η Γιουνάιτεντ έχασε μεγάλες ευκαιρίες για το διπλό, δεν το πήρε, όμως απέδειξε πως είναι πλέον στις ομάδες που μπορούν να φτάσουν μέχρι τέλους. Ισως και ο Φέργκιουσον να ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της Μάντσεστερ στο Άνφιλντ. Η Μάντσεστερ είναι στην κορυφή και το εντυπωσιακό είναι πως ο Σόλσκιερ δεν έχει πάρει τις βοήθειες που θα ήθελε από δυο παίκτες που έκαναν πέρσι τη διαφορά στην επίθεση: Τους Μαρσιάλ και Γκρίνγουντ. Αντίθετα, η μεσαία γραμμή δίνει λύσεις, ο Μπρούνο Φερνάντες παραμένει ο ηγέτης και ο Πογκμπά είναι πιο ώριμος από ποτέ στο Ολντ Τράφορντ.

Μάντσεστερ Σίτι: 35 βαθμοί (σε 17 αγώνες)

Στο Έτιχαντ η Μάντσεστερ Σίτι δεν συνάντησε καμία δυσκολία κόντρα στην Πάλας, έφτασε στο άνετο 4-0 και βρέθηκε στο -2 από την κορυφή, αλλά και με ματς λιγότερο (με την Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ). Ο κορονοϊός δε στάθηκε εμπόδιο για την ομάδα του Πεπ και μπορεί η βοήθεια του Αγουέρο να… αγνοείται, αλλά όταν υπάρχει ο Ντε Μπρόινε, όλα γίνονται πιο εύκολα. Ο Βέλγος έφτασε τις 100 ασίστ με τη φανέλα των «Πολιτών» που βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση από το ξεκίνημα της σεζόν! Αν ο Ντε Μπρόινε δεν είχε αστοχήσει στο πέναλτι στο ματς με τη Λίβερπουλ, τώρα η ομάδα του θα ήταν στην κορυφή! Η Μάντσεστερ Σίτι βγαίνει αλώβητη από τη δύσκολη κατάσταση με τον κορονοϊό και δείχνει ότι έχει τις λύσεις για να επιστρέψει στην κορυφή της Premier League.

Λέστερ: 35 βαθμοί (σε 18 αγώνες)

Η Λέστερ στο -2 από την κορυφή και ποιος μπορεί να την αφήσει εκτός διεκδίκησης; Ο Μπρένταν Ρότζερς είναι πεπεισμένος ότι η Λέστερ έχει μεγαλύτερη ωριμότητα, εμπειρία και δύναμη σε βάθος για να αποφύγει την  πτώση της περασμένης σεζόν, όταν έχασε στο τέλος την τετράδα. Κανείς στο King Power δεν μιλά για τίτλο, όμως εμφανίσεις όπως αυτές με τη Σαουθάμπτον δίνουν αυτοπεποίθηση. «Σίγουρα δεν πρόκειται να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι από τώρα έως το τέλος της σεζόν, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο Ρότζερς. Πράγματι, αν κοιτάξεις την ομάδα ένα χρόνο μετά, υπάρχει τρομερή βελτίωση τόσο τακτικά όσο και σε θέματα νοοτροπίας. Η ωριμότητα είναι πλέον σύμμαχος για μεγάλα πράγματα. Η Λέστερ έμαθε από τα λάθη και το drop-off στο τέλος της περασμένης σεζόν αποτέλεσε… οδηγό για τη φετινή χρονιά!

Λίβερπουλ: 34 βαθμοί (σε 18 αγώνες)

Ακόμη ένα παιχνίδι χωρίς γκολ, ακόμη μία απώλεια βαθμών για τη Λίβερπουλ, έστω κι αν επρόκειτο για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Reds συντήρησαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επιθετικά, καθώς μετά την εφτάρα επί της Κρίσταλ Πάλας έχουν σκοράρει μόλις σε ένα από τα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, δίχως να νικήσουν σε καμία των περιπτώσεων. Αυτή η αρνητική επίδοση, λοιπόν, απέχει ένα μόλις παιχνίδι από το χειρότερο σερί της ομάδας στην εποχή του Γιούργκεν Κλοπ στην Premier League, το οποίο και σημειώθηκε μεταξύ Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 (5 ματς χωρίς νίκη). Μάλιστα, η λευκή ισοπαλία κόντρα στους Κόκκινους Διαβόλους σήμανε και το 3ο διαδοχικό παιχνίδι που οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν σκοράρουν (Σαουθάμπτον, Νιούκαστλ τα προηγούμενα δύο), αρνητικό ρεκόρ που δεν είχε σημειωθεί ποτέ τα τελευταία 16 χρόνια! Η Λίβερπουλ είναι στο -3 από την κορυφή, η άμυνα «πονάει», όμως περισσότερο… φωνάζει το ντεφορμάρισμα της επιθετικής τριπλέτας!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πρέμιερ Λιγκ με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X