Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ: Ντέρμπι γοήτρου και... τετράδας στο Άνφιλντ!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: Ντέρμπι γοήτρου και… τετράδας στο Άνφιλντ!

Εναρξη: 22:15, 13/05/2021
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Η Λίβερπουλ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και κόντρα στη φορμαρισμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει σην τετράδα.

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά!
Όλες οι αποδόσεις Premier League εδώ!

Για το γόητρο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Tα όνειρα για τίτλο σταμάτησαν στο Ελαντ Ρόουντ και κόντρα στη Λέστερ ήρθε και το… τυπικό αντίο στον τίτλο. Ο Σόλσκιερ χρησιμοποίησε με την Άστον Βίλα βασικούς, ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο και με τη Λέστερ, ηττήθηκε 2-1 κι έτσι η ομάδα του Γκουαρδιόλα επέστρεψε στην κορυφή της Premier League. Η κόπωση από τα διαδοχικά ματς είναι εμφανής και σε 50 ώρες θα δώσει δεύτερο ματς για την Premier League, αυτό με τη Λίβερπουλ που αναβλήθηκε στις 2 Μαΐου λόγω της εισβολής των οπαδών στο Ολντ Τράφορντ. Ο Νορβηγός θα παρουσιάσει ξανά τους βασικούς, μιας και κόντρα στους Reds υπάρχει το γόητρο. Εκτός πλάνων ο Μαγκουάιρ, ο οποίος δίνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον τελικό του Europa League με τη Βιγιαρεάλ.

Τι λέει όμως η παράδοση; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ηττήθηκε και στις δύο συναντήσεις με τη Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν (μια νίκη, μια ισοπαλία). Την τελευταία φορά που αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ τρεις φορές σε μια σεζόν χωρίς να χάσει καμία ήταν το 1998-99 (2 νίκες, μια ισοπαλία). Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει χάσει μόνο ένα από τα 15 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της κόντρα στη Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις (10 νίκες, 4 ισοπαλίες) και είναι αήττητη στα τελευταία οκτώ μετά την ήττα 0-3 τον Μάρτιο του 2014.

Χωρίς περιθώρια στο ντέρμπι η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ «έπιασε πάτο» στο «Άνφιλντ» εντός 2021, με τη νέα ισοπαλία σαν ήττα απέναντι στη Νιούκαστλ να την κατατάσσει 91η στις 92 ομάδες των τεσσάρων επαγγελματικών κατηγοριών της Αγγλίας εντός έδρας! Ακολούθησε όμως η νίκη 2-0 με τη Σαουθάμπτον, αλλά και η ήττα της Τσέλσι από την Αρσεναλ που την κράτησαν ζωντανή στη μάχη της εξόδου στο Champions League. Οι Reds είναι στο -7 από την τετράδα, αλλά με δυο ματς λιγότερα από τους Μπλε. Ετσι, το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ είναι τελικός για την ομάδα του Κλοπ.

«Ο Όλε μπορεί να κάνει ότι του αρέσει. Είναι η ομάδα του και ο σύλλογός του. Αλλά δεν ξέρω αν υπήρχε καλύτερος τρόπος να διαχειριστεί τις μαζεμένες αγωνιστικές. Η Premier League πήρε αυτήν την απόφαση, εγώ πιστεύω ότι η Γιουνάιτεντ μπορεί να κατεβάζει πάντα δυνατή ομάδα» τόνισε ο Κλοπ για την ενδεκάδα που κατέβασε ο Σόλσκιερ κόντρα στη Λέστερ. Ο Χέντερσον χάνει το υπόλοιπο της σεζόν και θα… τρέξει για το EURO.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ, οι αριθμοί του ντέρμπι

Στην Premier League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει μόνο μία από τις τελευταίες εννέα αναμετρήσεις της με τη Λίβερπουλ (6 ισοπαλίες, 2 ήττες) και μετρά πέντε σερί χωρίς τρίποντο. Χειρότερο σεζόμ μεταξύ Δεκεμβρίου 1989 και Οκτωβρίου 1992 (7 παιχνίδια)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει φέρει σε επτά αγώνες πρωταθλήματος 0-0. Μόνο τη σεζόν 1980-81 είχε οκτώ ισοπαλίες χωρίς γκολ. Οι Red Devils έχουν τις περισσότερες ισοπαλίες χωρίς γκολ από οποιαδήποτε ομάδα στην Premier League αυτή τη σεζόν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 28 πόντους από ανατροπές στη φετινή Premier League. Παράλληλα, η Λίβερπουλ έχει χάσει 15 πόντους από τη στιγμή που ήταν μπροστά στο σκορ, οι περισσότεροι σε μια σεζόν από τη σεζόν 2016-17 (18).

Η Λίβερπουλ έχει κερδίσει πέντε από τα τελευταία επτά εκτός έδρας παιχνίδια της (μια ισοπαλία, μια ήττα), περισσότερα από όσα είχε στα προηγούμενα 15 παιχνίδια

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει κερδίσει σε έξι εκτός έδρας ματς τη Γιουνάιτεντ, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο στην καριέρα του.

Ο Μάρκους Ράσφορντ έχει συμμετοχή σε πέντε γκολ στα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις για τη Γιουνάιτεντ κόντρα στη Λίβερπουλ στο Old Trafford, σημειώνοντας τέσσερα και μοιράζοντας ένα.

Ο Μο Σαλάχ σημείωσε δύο γκολ στην ήττα 2-3 της Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ στο FA Cup αυτή τη σεζόν. Ο μόνος παίκτης της Λίβερπουλ που σκόραρε εναντίον της Γιουνάιτεντ σε δύο διαφορετικά παιχνίδια σε μια σεζόν ήταν πριν από 100 χρόνια, ο Χάρι Τσέιμπερς το 1920-21.

X