Άρσεναλ – Τσέλσι: Ποτέ την... Κυριακή και Λουκάκου η επιστροφή!

Άρσεναλ – Τσέλσι: Ποτέ την… Κυριακή και Λουκάκου η επιστροφή!

Εναρξη: 18:30, 22/08/2021
Γήπεδο: Emirates Stadium (60.260), Λονδίνο

Ντέρμπι στο Λονδίνο, με τον Λουκάκου να ετοιμάζεται για ντεμπούτο απέναντι στην Άρσεναλ που μπήκε με το… αριστερό στην Premier League. 

Ποτέ την… Κυριακή η Άρσεναλ

Με το αριστερό στη φετινή σεζόν η Άρσεναλ, η οποία και ηττήθηκε με 2-0 εκτός έδρας από τη Μπρέντφορντ. Κάκιστοι οι Λονδρέζοι, δεν έπεισαν με την εικόνα τους, υπέπεσαν σε πολλά λάθη κι έδωσαν την ευκαιρία στη νεοφώτιστη να πετύχει την πρώτη νίκη στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 74 χρόνια. Δύσκολο ντεμπούτο για τον Μπεν Γουάιτ των 50 εκατ. λιρών, με πολλά λάθη και ο Πάμπλο Μάρι. «Είμαστε απογοητευμένοι από τον τρόπο με τον οποίο ξεκινήσαμε τη σεζόν. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω δικαιολογίες. Εχουμε μια ομάδα αρκετά καλή για να κερδίζαμε. Ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε. Έχουμε μπροστά μας μεγάλα παιχνίδια και χρειαζόμαστε καλύτερη απόδοση για να έχουμε διαφορετικά αποτέλεσματα» τόνισε ο Αρτέτα.

Η Άρσεναλ δεν θέλει να επαναλάβει την περσινή χρονιά, όπου η ασυνέπειά της την κράτησε εκτός Ευρώπης, παρά τις πέντε διαδοχικές νίκες στο τέλος της σεζόν. Οι Λονδρέζοι απέκτησαν τον Όντεγκααρντ και δεν αποκλείεται ο Νορβηγός να πάρει χρόνο συμμετοχής. Δύσκολο το πρόγραμμα της Premier League στην αρχή για τους «Κανονιέρηδες» που ξέρουν πως δεν έχουν περιθώρια για απώλειες.


Εκτός ο Λακαζέτ, αμφίβολος ο Ομπαμεγιάνγκ

Ντέρμπι με την Τσέλσι και ο Αρτέτα καλείται να αντιμετωπίσει τους Μπλε χωρίς τον Λακαζέτ, ενώ και ο Ομπαμεγιάνγκ είναι αμφίβολος, μιας και οι δυο τους έχουν προσβληθεί από κορονοϊό. Εκτός και ο Γουίλιαν λόγω κορονοϊού. Βέβαια, ο κόουτς των Gunners αισιοδοξεί πως θα έχει τον Γκαμπονέζο στην αποστολή, έστω κι αν είναι στον πάγκο. Θυμίζουμε, πως την περσινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις ο Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε 15 γκολ, ενώ μοίρασε και 4  ασίστ.  Εκτός πλάνων είναι ο Παρτέι, ο οποίος θα επιστρέψει τον Σεπτέμβρη, ενώ εκτός είναι και ο Ενκέτια, αλλά και ο Ρούναρσον.

Πιθανή ενδεκάδα: Λένο, Τίρνεϊ, Γουάιτ, Τσέιμπερς, Μάρι, Σμιθ Ρόου, Λοκονγκα, Τσάκα, Πεπέ, Μπαλογκούν, Μαρτινέλι

[jsPlayerStat id =”166383″ partic_id=”197568″ event=”3″ quantity=”5″ photo=”0″ teamname=”0″ display_name =”1″ display_player_name =”1″]

 


Με φόρα στο ντέρμπι η Τσέλσι

Με φόρα έχει μπει στη σεζόν η Τσέλσι, όπως ακριβώς έκλεισε και την περσινή. Οι Μπλε κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ νικώντας τη Βιγιαρεάλ στα πέναλτι. Με το δεξί και στο πρωτάθλημα οι Μπλε, αφού σβηστά επικράτησαν 3-0 εντός έδρας της Κρίσταλ Πάλας. Πολύ καλύ εμφάνιση για τους Λονδρέζους που δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης στην αντίπαλό της. Ολα αυτά χωρίς τη μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού στο Νησί του Λουκάκου.

Ο Βέλγος σταρ προπονείται κανονικά με την ομάδα και είναι πιθανό να βρεθεί ακόμα και στο βασικό σχήμα «Προετοιμάζεται για να είναι έτοιμος με την Άρσεναλ και να μπορεί να αγωνιστεί. Πήραμε έναν κορυφαίο επιθετικό και θέλουμε να τον έχουμε άμεσα στη διάθεσή μας» είπε ο Τούχελ. Απομένει να δούμε, αν ο Λουκάκου πάρει τη θέση του Βέρνερ στο βασικό σχήμα. Εξαιρετικές εντυπώσεις στην πρεμιέρα άφησε και ο Τσαλόμπα, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους Μπλε.

Πιθανή ενδεκάδα: Μεντί, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Πούλισικ, Τσαλόμπα, Μάουντ, Βέρνερ

[jsPlayerStat id =”166383″ partic_id=”197376″ event=”3″ quantity=”5″ photo=”0″ teamname=”0″ display_name =”1″ display_player_name =”1″]

 


Δέκα στατιστικά για το ντέρμπι Άρσεναλ – Τσέλσι

 

  1. Η Άρσεναλ κέρδισε και τους δυο αγώνες της Premier League με την Τσέλσι την περασμένη σεζόν. Την τελευταία φορά που κέρδισε τρία σερί ματς στη διοργάνωση ήταν μεταξύ Ιανουαρίου 2003 και Φεβρουαρίου 2004.
  2. Η Τσέλσι έχει κερδίσει μόνο τρία από τα 14 τελευταία παιχνίδια της με την Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις (πέντε ισοπαλίες, 6 ήττες), χάνοντας σε κάθε ένα από τα τρία τελευταία παιχνίδια της με τους Gunners (τελικός FA Cup 2020, δυο σερί ματς στην Premier League 2020-21).
  3. Η Τσέλσι έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ντέρμπι της Premier League στο Λονδίνο, τελευταία φορά που έκανε πέντε σερί νίκες ήταν μεταξύ Ιανουαρίου 2005 και Ιανουαρίου 2006 με τεχνικό τον Ζοζέ Μουρίνιο.
  4. Η Άρσεναλ δεν έχει νικήσει την Τσέλσι σε καμία από τις 10 τελευταίες συναντήσεις της Premier League την Κυριακή μετρώντας οκτώ ήττες. Τελευταία νίκη σε κυριακάτικο ντέρμπι ήταν τον Νοέμβριο του 2008 όταν και είχε επικρατήσει 2-1 στο Stamford Bridge.
  5. Η Τσέλσι έχει κερδίσει 15 από τους 20 τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της στην Premier League τον Αύγουστο (έχει τρεις ισοπαλίες και δυο ήττες). Βέβαια, είναι ο πρώτος εκτός έδρας αγώνας με την Άρσεναλ αυτόν τον μήνα έπειτα το 1984, όταν απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Χάιμπουρι.
  6. Αν και έχει κερδίσει το πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος στις δυο τελευταίες σεζόν, η Άρσεναλ έχει χάσει τον πρώτο της αγώνα στο Emirates για την Premier League σε πέντε από τις τελευταίες δέκα σεζόν (τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία).
  7. Με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο της Τσέλσι, ο Μεντί κράτησε 10 φορές ανέπαφη την εστία του στην Premier League, περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο γκολκίπερ.
  8. Συνολικά, ο Μεντί κράτησε ανέπαφη εστία στο 53% των εμφανίσεών του στην Premier League (17/32), η καλύτερη αναλογία ανάμεσα σε όλους τους γκολκίπερ στην ιστορία της διοργάνωσης (σε 10 τουλάχιστον παιχνίδια).
  9. Οι τελευταίες εννέα ήττες της Τσέλσι κόντρα στην Άρσεναλ ήταν με διαφορετικό προπονητή (Ρανιέρι, Γκραντ, Σκολάρι, Αντσελότι, Βίλας-Μπόας, Κόντε, Σάρι, Λάμπαρντ και Τούχελ).
  10. Ο Μικέλ Αρτέτα έγινε ο νεαρότερος τεχνικός (39 ετών και 47 ημερών) που κέρδισε δυο σερί φορές την Τσέλσι στην Premier League, μετά τον Τρέβορ Φράνσις τη σεζόν 1991-92 με τη Σέφιλντ Γουεν.


Ο Λουκάκου βαρόμετρο για τη φετινή Τσέλσι

Από τις 10 συμμετοχές της περιόδου 2011-2014, στη μεγάλη επιστροφή! Ο Ρομελού Λουκάκου έκανε τα πάντα για να παίξει ξανά στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για την ομάδα που στήριζε από μικρός. Τον σύλλογο που του έδωσε την ευκαιρία πριν από μια 10ετία, όμως, το γεγονός πως ίσως ήταν ανέτοιμος και αντιμετώπισε καταστάσεις που δεν τον ευνόησαν, δεν τον άφησαν να δείξει με τη μπλε φανέλα όλα όσα μπορεί να κάνει. Πιο έτοιμος, πιο ώριμος, ο Ρομέλου Λουκάκου που οδήγησε την Ίντερ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και… ανάγκασε την Τσέλσι να δαπανήσει 115 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.

Ο «Ρομ» των 64 γκολ σε 95 ματς με την Ίντερ, δημιουργεί μια εξαιρετική γραμμή κρούσης στους Μπλε. Θα μπορεί να παίξει δίπλα στον Βέρνερ, θα μπορεί να παίξει μόνος μπροστά με τους Χάβερτς και Μάουντ πίσω του, θα μπορεί να παίξει και με τον Πούλισικ. Βέβαια, ο τελευταίος θα χάσει το ντέρμπι μιας και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

«Πηγαίνοντας στην ομάδα των ονείρων μου στα 18 μου, δεν πήρα την ευκαιρία να παίξω… Επέστρεψα, πίστεψα ότι θα έπαιζα, όμως πάλι έφυγα. Μετά από έναν χρόνο, με πούλησαν σε άλλη ομάδα. Ήταν δύσκολο, πολύ… Ήθελα απλά μια ευκαιρία για να παίξω…» είχε τονίσει το 2016, ωστόσο τώρα όλα είναι διαφορετικά…

 

 


Άρσεναλ – Τσέλσι, τα 10 τελευταία ραντεβού

Σεζόν Διοργάνωση Αποτέλεσμα
2020-21 Premier League Άρσεναλ – Τσέλσι  3-1
2019-20 FA Cup Άρσεναλ – Τσέλσι  2-1
2019-20 Premier League Άρσεναλ – Τσέλσι  1-2
2018-19 Premier League Άρσεναλ – Τσέλσι  2-0
2017-18 League Cup Άρσεναλ – Τσέλσι  2-1
2017-18 Premier League Άρσεναλ – Τσέλσι  2-2
2016-17 FA Cup Άρσεναλ – Τσέλσι  2-1
2016-17 Premier League Άρσεναλ – Τσέλσι 3-0
2015-16 Premier League Άρσεναλ – Τσέλσι 0-1
2014-15 Premier League Άρσεναλ – Τσέλσι 0-0

 

 

Σχολιάστε

X