Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι: Κατευθείαν στα βαθιά ο Έμερι

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι: Κατευθείαν στα βαθιά ο Έμερι

Στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής στο «Εμιρέιτς Στέιντιουμ», η Άρσεναλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνεται η 1η αγωνιστική της Premier League. Οι «κανονιέρηδες» επιθυμούν φέτος κάτι καλύτερο από την περσινή έκτη θέση, ενώ οι «πολίτες» στέφθηκαν πρωταθλητές, εντυπωσιάζοντας με τη σταθερότητά τους.

Η μετά-Βενγκέρ εποχή
Ο άλλοτε τεχνικός των Βαλένθια, Σεβίλλης και Παρί Σεν Ζερμάν, Ουνάι Έμερι είναι ο αντικαταστάτης του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Άρσεναλ. Μεγάλο το φορτίο που αναλαμβάνει ο Ισπανός, καθώς ο Αλσατός, παρά τις όποιες ιδιοτροπίες του, άφησε εποχή στην ομάδα του Λονδίνου, ζώντας μαζί της ανεπανάληπτες στιγμές.

Η ενίσχυση του ρόστερ έγινε συνετά καθώς ο βασικός κορμός διατηρήθηκε και υπήρξαν προσθήκες που ανεβάζουν την ποιότητά του. Οι Λένο (γκολκίπερ), Παπασταθόπουλος (στόπερ), Λιχτστάινερ (μπακ), Τορέιρα (χαφ) και Γκεντουζί (χαφ) θα φορούν φέτος τα «ερυθρόλευκα».

Το πρώτο στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο Έμερι είναι να βελτιώσει τις κάκιστες επιδόσεις της Άρσεναλ μακριά από το «Εμιρέιτς» καθώς πέρσι οι «κανονιέρηδες» είχαν 11 ήττες.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από κινητό με υψηλές αποδόσεις! Κατέβασε το app|21+

Επιδιώκει τη διατήρηση των σκήπτρων
Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ξεκίνησε εντυπωσιακά την περσινή σεζόν και κράτησε το ίδιο μομέντουμ σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα με 100 βαθμούς και 106 γκολ ενεργητικό.

Το πλάνο ανάπτυξη του Καταλανού τεχνικού απέδωσε καρπούς στην ομάδα του Μάντσεστερ, με τους «πολίτες» να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσο οι ίδιοι παίκτες που έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις πέρσι, διατηρούν την ίδια δίψα για επανάληψη του σκηνικού. Η προσθήκη του Ριάντ Μαχρέζ, έναντι 60 εκ. λιρών, από τη Λέστερ ικανοποίησε τον φίλαθλο κόσμο που βλέπει ότι η διοίκηση συνεχίζει να στοχεύει ψηλά, με πόθο την κατάκτηση του Champions League.

Η κατάκτηση του Community Shield, μετά τη νίκη επί της Τσέλσι (2-0) έδειξε ότι η Σίτι βαδίζει στο σωστό δρόμο. Στο εν λόγω ματς έλαμψε το άστρο του Σέρχιο «Κουν» Αγκουέρο. Ο Αργεντινός σημείωσε και τα δυο γκολ, «πληγώνοντας» την άμυνα των «μπλε».

Επιπρόσθετα στατιστικά:

Τελευταία αποτελέσματα στην Premier League (πέρσι):

Χάντερσφιλντ – Άρσεναλ      0-1 (Ομπαμεγιάνγκ ο σκόρερ)

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι  0-1 (Ζεσούς ο σκόρερ)

Πρόσφατη παράδοση:

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι       0-3 (πρωτάθλημα)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι       0-3 (League Cup)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι       2-2 (πρωτάθλημα)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι       2-1 (πρωτάθλημα)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι       2-2 (πρωτάθλημα)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι       3-0 (Community Shield)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι       1-1 (πρωτάθλημα)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι       0-2 (πρωτάθλημα)

Σχολιάστε

X