Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: Ντέρμπι στη σκιά του κορονοϊού!

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: Ντέρμπι στη σκιά του κορονοϊού!

Εναρξη: 18:30, 03/01/2021
Γήπεδο: Stamford Bridge, Λονδίνο

Χωρίς 5 παίκτες λόγω κορονοϊού η Σίτι

Πέντε παίκτες της Σίτι είναι μη διαθέσιμοι για το ματς με την Τσέλσι την Κυριακή μετά τα τεστ για covid. Οι Γουόκερ, Ζέσους και τρεις ακόμα έχουν απομονωθεί ήδη. Ο Γκουαρδιόλα δήλωσε πως την Κυριακή θα μαθευτούν τα ονόματα. Το παιχνίδι της Σίτι με την Έβερτον στις 28 Δεκέμβρη είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων covid όμως τα υπόλοιπα μέλη της είναι αρνητικά. Ο Πεπ εξήγησε πως η Σίτι είχε επαρκή αριθμό παικτών να παίξει και στο Γκούντισον Παρκ, απλά δεν πρόλαβε λόγω των προθεσμιών και του χρονικού σημείου που βγήκαν τα αποτελέσματα. Ο τεχνικός της Σίτι είπε ακόμα πως πήρε τηλέφωνο τον Κάρλο Αντσελότι και του μίλησε σχετικά για το ρίσκο που υπήρχε καθώς δεν ήταν σίγουροι στην ομάδα πόσα κρούσματα θα είχαν. Η Σίτι ανεβάζει ρυθμούς και θέλει να εκμεταλλευθεί τα στραβοπατήματα της Λίβερπουλ, άλλωστε είναι στο -7, αλλά με δυο ματς λιγότερα. Αμυντικά δείχνει πιο σταθερή και καλείται να αποδείξει στο Λονδίνο πως είναι σε καλό μομέντουμ.

Υπό πίεση ο Λάμπαρντ

Αυτή η Τσέλσι δεν πείθει! Οι Λονδρέζοι με μόλις μια νίκη στα πέντε τελευταία ματς στην Premier League απομακρύνονται αισθητά από την κορυφή και δείχνουν ανίκανοι να ακολουθήσουν τον δρόμο του τίτλου. Η Άστον Βίλα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο στο Στάμφορντ Μπριτζ, απέσπασε ισοπαλία 1-1 και ισοβαθμεί με την Τσέλσι στους 26 βαθμούς (με δυο ματς λιγότερα οι φιλοξενούμενοι). Σημαντική επιστροφή για τους Μπλε. Ο εξτρέμ της Τσέλσι, Χακίμ Ζίγιεχ, θα παίξει για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του τον Δεκέμβριο με τη Λιντς. Η Τσέλσι έχει χάσει τα τρία τελευταία της ματς εκτός, όμως στο Στάμοφρντ Μπριτζ είναι καλή και σταθερή. Eίναι αήττητη στα 7 προηγούμενα εντός έδρας (4-3-0), ενώ στα 14 πιο πρόσφατα εκεί έχασε μόνο από τη Λίβερπουλ (10-3-1). Ωστόσο, σε τέσσερα παιχνίδια της με ομάδες του Big-6 έχει σκοράρει μόλις μία φορά (0-2-2). Υπό πίεση ο Λάμπαρντ που αναζητά λύσεις…

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι, οι αριθμοί του ντέρμπι

– Η Σίτι έχει χάσει 26 ματς στην Πρέμιερ με την Τσέλσι, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

– Η Σίτι μπορεί να χάσει τρεις σερί φορές από την Τσέλσι εκτός έδρας για πρώτη φορά μετά από ένα σερί 4 αγώνων από το 2006 έως το 2009.

– Κανένα από τα τελευταία 10 ματς πρωταθλήματος δεν είχε ισοπαλία.

– Η Τσέλσι έχει μόνο μία νίκη από τα τελευταία πέντε ματς στην Πρέμιερ, παίρνοντας τέσσερις πόντους από το μέγιστο των 15.

– Η μόνη ήττα της Τσέλσι εντός σε 14 ματς ήταν με τη Λίβερπουλ τον Σεπτέμβριο (10 νίκες και 3 ισοπαλίες).

– Οι ‘Μπλε’ απέτυχαν να νικήσουν στο εναρκτήριο ματς της Πρέμιερ κάθε φορά στα τελευταία τέσσερα έτη.

– Το μόνο γκολ σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος με ομάδες της τοπ εξάδας φέτος ήταν του Έιμπραχαμ στην ήττα με 3-1 από την Άρσεναλ στη Boxing Day.

– Ο Ζιρού έχει 11 γκολ σε 14 φορές ως βασικός στην Πρέμιερ το 2020. Αντίθετα, ο Βέρνερ έχει 11 ματς χωρίς γκολ στην Τσέλσι.

– Η Σίτι είναι αήττητη σε 10 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 7 νίκες και 3 ισοπαλίες. Οι 26 πόντοι είναι η πιο χαμηλή επίδοσή της μετά από 14 ματς σε διάστημα 10 ετών.

– Η Σίτι μπορεί να πάρει 3 διαδοχικές νίκες για πρώτη φορά φέτος.

– Στα τελευταία τέσσερα ματς της Πρέμιερ έχει χάσει τρία στο Λονδίνο και έχει μία ισοπαλία στο άλλο.

– Η Σίτι έχει 13 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ σε όλες τις διοργανώσεις έτος. Περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στα τοπ πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

– Ο Αγουέρο έχει βάλει 10 γκολ στα τελευταία 9 ματς του απέναντι στην Τσέλσι. Ωστόσο αυτήν την περίοδο έχει ένα σερί 10 αγώνων στην Πρέμιερ χωρίς να σκοράρει.

Τα  τελευταία ραντεβού στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: 2-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2018-19)
Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: 2-0 (Πρέμιερ Λιγκ 2018-19)
Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: 0-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2017-18)
Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: 2-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2016-17)
Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: 0-3 (Πρέμιερ Λιγκ 2015-16)
Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: 1-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2014-15)
Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: 2-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2013-14)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις3 

Σχολιάστε

X