Λίβερπουλ - Μπράιτον: Με αέρα πρωταθλήτριας!

Λίβερπουλ – Μπράιτον: Με αέρα πρωταθλήτριας!

Εναρξη: 22.15, 03/02/21
Γήπεδο: Άνφιλντ, Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ βρίσκει τα πατήματά της, δείχνει χαρακτήρα πρωταθλήτριας κι επιστρέφει στη μάχη του τίτλου. Οι τραυματισμοί στάθηκαν εμπόδιο, η έλλειψη πίστης στο στόχο λίγο έλειψε να λυγίσει τους «Κόκκινους», ωστόσο δυο μεγάλες νίκες στο Λονδίνο τους κρατάνε ζωντανούς στο πρωτάθλημα. Η ιστορία όμως έχει αποδείξει πως οι ομάδες που αντέχουν στα δύσκολα ξέρουν τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν. Στο -4 από την κορυφή και την Κυριακή η Λίβερπουλ υποδέχεται στο Ανφιλντ τη Μάντσεστερ Σίτι. Ναι, η άμυνα «πονάει», αλλά οι Reds βγάζουν ένταση, εκρηκτικότητα, στοιχεία που την περσινή σεζόν τους έδωσαν εύκολα τον τίτλο! Νέο πλήγμα με τον σοβαρό τραυματισμό του Μάτιπ, ο οποίος θα χάσει τη σεζόν. Ετσι, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών η Λίβερπουλ προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού στόπερ, Καμπάκ από τη Σάλκε και του αμυντικού από την Πρέστον Μπεν Ντέιβις.

Εννέα χρόνια χωρίς δυο σερί εντός έδρας ήττες η Λίβερπουλ

Εξαιρετική παράδοση κόντρα στη Μπράιτον, είναι αήττητη σε 12 ματς, μετρά δέκα νίκες και δυο ισοπαλίες. Τελευταία ήττα από τους «Γλάρους» το 1984 (0-2 στο FA Cup). Το αήττητο των 68 εντός έδρας αγώνων της Λίβερπουλ στην PL αποτελεί παρελθόν και γι αυτό… φρόντισε η Μπέρνλι! Ωστόσο, οι Reds δεν έχουν χάσει εντός έδρας διαδοχικά ματς από τον Σεπτέμβριο του 2012 (από Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ). Παράλληλα, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει χάσει διαδοχικούς αγώνες εντός έδρας ως προπονητής από τον Οκτώβριο του 2014 όταν ήταν κόουτς της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο Σαλάχ πήρε τα πάνω του με τα δυο γκολ κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Εξάλλου, απέναντι στη Μπράιτον έχει συμμετοχή σε εννέα τέρματα (5 γκολ και 4 ασίστ σε επτά παιχνίδια).

Η Μπράιτον διανύει την καλύτερη περίοδο στη φετινή σεζόν, αφού εκτός από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου κατάφερε να μείνει αήττητη σε τρία ματς και να βρεθεί στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη. Κόντρα στην Τότεναμ, οι «Γλάροι» ήταν ουσιαστικοί, τα πήγαν εξαιρετικά ανασταλτικά και πήραν αυτό που ήθελαν. Εξαιρετική κίνηση με την απόκτηση του Καϊσέδο από το Εκουαδόρ. Πάντως, η Μπράιτον έχει χάσει οκτώ από τους τελευταίους εννέα εκτός έδρας αγώνες πρωταθλήματος κόντρα στη Λίβερπουλ.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!

Όλες οι αποδόσεις Premier League εδώ!+21

Σχολιάστε

X