Λίβερπουλ στην κορυφή και το Ανφιλντ ονειρεύεται τίτλο!

Λίβερπουλ στην κορυφή και το Ανφιλντ ονειρεύεται τίτλο!

Η Λίβερπουλ στην κορυφή της Premier League, η Σίτι του Πεπ από κάτω και η πίεση μεγαλώνει! Η Premier League στα καλύτερά της και η αγωνία στο… κόκκινο!

Το βράδυ του Σαββάτου η Premier League έστρεψε πάνω της όλα τα βλέμματα, καθήλωσε και απέδειξε πως ο φετινός μαραθώνιος θα είναι χωρίς ανάσα! Ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν έχασε για δεύτερη σερί φορά στη σεζόν (τελευταία φορά το 2016), ενώ κέρδισε πρώτη φορά τον Πεπ. Ο Καταλανός γνώρισε την τρίτη του από την Τσέλσι και είδε την ομάδα του να χάνει το αήττητο και να πέφτει από την κορυφή. Είχε συμβεί και στην 3η στροφή του πρωταθλήματος κι έπειτα οι Πολίτες άρχισαν την τρελή κούρσα! Βράδυ Σαββάτου και στο Ανφιλντ οι μνήμες του 1990 επέστρεφαν, τα όνειρα του τίτλου ζωντάνεψαν ξανά, μιας και οι Κόκκινοι είναι μόνοι πρώτοι. Ρεκόρ συγκομιδής στην ιστορία τους στην Premier League και μόνοι στο ρετιρέ για πρώτη φορά από τις 6/11/2016, όταν για την 11η αγωνιστική διέλυαν με 6-1 τη Γουότφορντ.

Ένας δεύτερος διαδοχικός τίτλος της Premier League για τoν Γκουαρδιόλα και την ομάδα του θεωρήθηκε ως μια διατύπωση κάθε αγωνιστική που κέρδιζε, δεδομένης της έντονης φύσης των επιδόσεων και των νίκων τους στις πρώτες 15 στροφές της σεζόν.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτό δεν ήταν ποτέ η άποψη του κόουτς ή των παικτών του. Πως να υπερασπιστούν άλλωστε κάτι τέτοιο βλέποντας τη Λίβερπουλ να μη λυγίζει… Αλλωστε, την περσινή σεζόν μόνο οι Κόκκινοι ήταν αυτοί που ήξεραν πως να κερδίσουν τη Σίτι.

Η Μάντσεστερ δεν θα αντιδράσει υπερβολικά σε μια απώλεια, ανεξάρτητα από το πόσο απογοητευτικό είναι. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η μικρή μετατόπιση στη βαθμολογία προσθέτει μια ενδιαφέρουσα διάσταση στην Premier League.

Ο Πεπ πιστεύει ότι η ομάδα του λειτουργεί στο ίδιο επίπεδο με την περασμένη σεζόν, αλλά οι αντίπαλοι συγκεντρώνουν… ορμή, στην προκειμένη περίπτωση ιδιαίτερα η Λίβερπουλ.

«Δεν είμαστε εδώ για να παραμείνουμε ανίκητοι, είμαστε εδώ για να γίνουμε πρωταθλητές» τόνισε ο Πεπ.

Αντίθετα, οι Κόκκινοι τώρα στέκονται μόνοι ως η μόνη αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος στη βραδιά που γιόρτασαν τις 500 συμμετοχές του… στρατιώτη Τζέιμς Μίλνερ. Η Λίβερπουλ έχει την καλύτερη άμυνα και το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον κορυφαίο αμυντικό, Φαν Ντάικ, αλλά και τον απίθανο Αλισον. Αλλωστε, δαπανήθηκαν 150 εκατ. λίρες περίπου για να αποκτηθούν. Η Λίβερπουλ έδειξε πνεύμα και δύναμη για το δυο στα δυο που έγινε μεσοβδόμαδα.

Τώρα η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει μια διαφορετική πίεση θα αντέξει; Το πιο ενθαρρυντικό είναι πως οι Reds δείχνουν ομάδα σε περίοδο μετάβασης και πως υπάρχουν περισσότερα περιθώρια βελτίωσης. Ο Γερμανός δεν είναι προπονητής που θέλει απλό στιλ παιχνιδιού, λειτουργεί σε διαφορετική λογική, δε θέλει να πιέζεται για να χρησιμοποιήσει ορισμένους παίκτες. Έχει δυνατή φιλοσοφία και ισχυρή άποψη. Όταν τον προσλαμβάνει κάποιος ξέρει ότι έχει καθαρά τον δικό του τρόπο. Ο Γερμανός έστειλε από την αρχή το μήνυμά του «ή θα γίνει με τον τρόπο μου ή δεν χωράς στα πλάνα μου».

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πρέμιερ Λιγκ με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X