Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι: «Πολίτες» με... σπασμένα φρένα!

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι: «Πολίτες» με… σπασμένα φρένα!

Εναρξη: 18:30, 21/02/2021
Γήπεδο: Εmirates Stadium, Λονδίνο

H Άρσεναλ  με τον Ομπαμεγιάνγκ μπροστάρη θέλει να βάλει φρένο στην εντυπωσιακή Σίτι, η οποία είναι 17 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ακάθεκτη για τον τίτλο η Σίτι!

Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στο +10 από τους πιο άμεσους διώκτες της για τον φετινό τίτλο της Premier League και ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε πως εκείνος και οι παίκτες του δεν ενδιαφέρονται για την βαθμολογία! «Ξέρω ότι οι παίκτες μου δεν κοιτάζουν την βαθμολογία και δεν μιλάμε καν γι’ αυτό το πράγμα. Δεν είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε μια απόσταση, αλλά για να παίρνουμε κάθε φορά τους τρεις βαθμούς από κάθε ματς» είπε ο Πεπ. Στο παρελθόν, πάντως, μονάχα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σεζόν 1997-1998) και η Νιούκαστλ (1995-1996) έχουν χάσει προβάδισμα 10+ πόντων στην βαθμολογία αποτυγχάνοντας να κατακτήσουν τον τίτλο…

Οι «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα το βράδυ της Τετάρτης πέρασαν με το υπέρ τους 3-1 από το «Γκούντισον Παρκ» σε εξ αναβολής αναμέτρηση με την Έβερτον, παρά το γεγονός πως δεν αγωνίστηκε ο πιο φορμαρισμένος παίκτης τους, ο Ιλκάι Γκουντογκάν. Το σερί των 17 νικών σε όλες τις διοργανώσεις είναι ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει ομάδα στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου, ωστόσο, η Μάντσεστερ Σίτι έχει πλέον ακόμα μια εξαιρετική επίδοση από το βράδυ της Τετάρτης. Με τις δέκα διαδοχικές νίκες που έχει πανηγυρίσει μέσα στο 2021, έχει πλέον το καλύτερο σερί σε έναρξη ημερολογιακού έτους, ξεπερνώντας τις εννέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2009 και τον ίδιο αριθμό νικών από την Μπόλτον πίσω στο μακρινό 1906! Θυμίζουμε, πως ακολουθεί το ματς με τη Γκλάντμπαχ για τη φάση των «16» του Champions League.

Αρσεναλ έτοιμη για αντεπίθεση!

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ επέστρεψε στο αρχικό σχήμα και με το πρώτο του χατ-τρικ στην Premier League οδήγησε την Άρσεναλ ξανά στις επιτυχίες και στη μεγαλύτερη φετινή της εντός έδρας νίκη, κόντρα στη Λιντς (4-2). Ηταν η πρώτη νίκη των Λονδρέζων έπειτα από τρεις σερί αποτυχημένες προσπάθειες, όπου είχε βρει μόλις μια φορά δίχτυα. Στο ματς για το Europa League, η Άρσεναλ απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Μπενφίκα και την επόμενη εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» καλείται να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης για τη φάση των «16» του Europa League. Aισιόδοξος ο Aρτέτα για το μέλλον της ομάδας, αλλά του Ομπαμεγιάνγκ, τον οποίο και βλέπει ως τον παίκτη που θα πάρει πάνω του την ομάδα σε αυτή την κρίσημη καμπή. Στο -8 από την τετράδα οι Λονδρέζοι και μια νίκη στο ντέρμπι θα την βάλει στο «κόλπο».

 

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ, οι αριθμοί του ντέρμπι

Η Αρσεναλ έχει χάσει τα επτά τελευταία παιχνίδια από τη Μάντσεστερ Σίτι. Μόνο από τη Λιντς έχει χάσει περισσότερα (8 ήττες από το 1973-1976)

Από την ήττα 2-1 τον Δεκέμβριο του 2015 στο Emirates, η Σίτι είναι αήττητη στα 10 τελευταία ματς για την Premier League με την Άρσεναλ, πετυχαίνοντας τουλάχιστον δυο γκολ στα εννέα παιχνίδια.

Η Άρσεναλ απέτυχε να σκοράρει στα τελευταία τρία εντός έδρας με τη Σίτι, χάνοντας σε ισάριθμα.

Η Σίτι διέσυρε με 4-1 στο Emirates την Άρσεναλ νωρίτερα στη σεζόν. Μόνο η Νότιγχαμ (1987-88) και η Άστον Βίλα (1993-94) έχουν κερδίσει τους Gunnners δυο φορές μέσα στη σεζόν.

Η Σίτι έχει σκοράρει 3+γκολ στα τρία τελευταία ματς για την Premier League κόντρα σε ομάδες του Λονδίνου (3 με Τσέλσι, 4 με Πάλας, 3 με Τότεναμ).

Αυτό θα είναι το 50ο κυριακάτικο ματς του Πεπ με τη Σίτι στην Premier League, μετρά 32 νίκες, 8 ισοπαλίες και 9 ήττες (65% ποσοστό νικών). Ο πιο επιτυχημένος μανατζερ σε αυτή τη μέρα της εβδομάδας.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχει συμμετοχή σε έξι γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στην Άρσεναλ. Παράλληλα, βρήκε δίχτυα στα τρία τελευταία με τους Gunners.

Ο Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ έχει σκοράρει πέντε γκολ στα δυο τελευταία παιχνίδια που άρχισε βασικός. Την τελευταία φορά που «Κανονιέρης» πέτυχε 2+ γκολ σε τρία σερί ματς ήταν ο Ντέρεκ Τάπσκοτ τον Μάρτιο του 1956.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X