Λίβερπουλ - Έβερτον: Ντέρμπι λύτρωσης και... πίεσης!

Λίβερπουλ – Έβερτον: Ντέρμπι λύτρωσης και… πίεσης!

Εναρξη: 19:30, 20/02/2021
Γήπεδο: Ανφιλντ, Λίβερπουλ

Το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ βρίσκει τη Λίβερπουλ στο -2 από την τετράδα και την Εβερτον να τα πηγαίνει εξαιρετικά μακριά από το Γκούντισον Παρκ!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Χωρίς περιθώρια η Λίβερπουλ

«Είναι μόλις το πρώτο παιχνίδι των “16”, το ξέρουμε, αλλά πολλοί περίμεναν ότι θα “πέσουμε” πάλι. Για δύο χρόνια ήμασταν πολύ καλοί, αλλά φέτος έχουμε προβλήματα. Πολλοί περίμεναν ότι θα στραβοπατήσουμε ξανά, αλλά τα παιδιά δεν το έκαναν» ήταν το σχόλιο του Γιούργκεν Κλοπ, αμέσως μετά τη νίκη της Λίβερπουλ κόντρα στη Λειψία στη Γερμανία για τη φάση των «16» του Champions League. Aνάσα για τους «Κόκκινους», μιας κι εντός συνόρων πάνε από το κακό στο χειρότερο. Πέντε ήττες στο 2021, οι τρεις διαδοχικές και η ομάδα όχι μόνο έχασε κάθε επαφή με την κορυφή, αλλά βρέθηκε και εκτός τετράδας. Αλλωστε, είχε προηγηθεί η εκτός έδρας ήττα με 3-1 από τη Λέστερ, ματς στο οποίο οι Reds υπέπεσαν σε πολλά αμυντικά λάθη. Ο Σαλάχ το… παλεύει και ήδη έχει αφήσει πίσω του την περσινή συγκομιδή. Σε όλες τις διοργανώσεις για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο «Φαραώ» έφτασε στα 24 τέρματα, ένα περισσότερο απ’ όσα είχε πετύχει την περασμένη σεζόν!

Η πλευρά της Λίβερπουλ διέψευσε κατηγορηματικά όλες τις φήμες αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ, που κυκλοφόρησαν μετά και τη νέα αποκαρδιωτική ήττα από τη Λέστερ. Τα σενάρια έφτασαν πια και στα αυτιά του Γερμανού coach, ο οποίος εμφανίστηκε ακόμη πιο ξεκάθαρος, ακυρώνοντας οποιοδήποτε σενάριο τον θέτει εκτός ομάδας. «Τι ακούστηκε; Ότι μπορεί να φύγω; Με απέλυσαν ή μπορώ να φύγω μόνος μου; Ε, λοιπόν, δεν ισχύει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Δεν χρειάζομαι διάλειμμα».

Καλύτερη εκτός η Εβερτον!

H Eβερτον δεν μπόρεσε να σταματήσει την Μάντσεστερ Σίτι, γνώρισε εντός έδρας ήττα 3-1. Δεύτερη διαδοχική στην έδρα της, χωρίς τρίποντο στα τρία τελευταία και χάθηκαν αρκετές ελπίδες για μια θεση στην τετράδα. Είναι στο -5 από την Τσέλσι, έχει ματς λιγότερο, αλλά η εικόνα επιθετικά δεν πείθει. Μονόδρομος το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, αν και η παράδοση είναι κάκιστη. Πιθανή η επιστροφή του Κάλβερτ Λιούιν, του πρώτου σκόρερ της ομάδας. Φέτος έχει οκτώ γκολ εκτός έδρας και ο μοναδικός της παίκτης που έχει πετύχει εννέα είναι ο Λουκάκου τις σεζόν 2015-16 και 2016-17. «Δεν χρειάζεται να λυπόμαστε για την ήττα από τη Σίτι, αυτό που μας πείραξε περισσότερο ήταν η ήττα από τη Φούλαμ. Πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε βαθμούς το Σάββατο. Το ντέρμπι είναι ένα ειδικό παιχνίδι. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τους φιλάθλους» τόνισε ο Κάρλο Αντσελότι.

Οι αριθμοί για το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ

Η Λίβερπουλ είναι αήττητη στα 23 τελευταία ματς με την Εβερτον σε όλες τις διοργανώσεις (11 νίκες, 12 ισοπαλίες), το καλύτερο σερί κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η Εβερτον δεν έχει νίκη στα 20 τελευταία στην Premier League απέναντι στους Reds με 12 ισοπαλίες και οκτώ ήττες.

Η τελευταία νίκη της Εβερτον στο Ανφιλντ κόντρα στη Λίβερπουλ ήταν τον Σεπτέμβριο του 1999 με το γκολ του Κέβιν Κάμπελ.

Η Λίβερπουλ δεν έχει χάσει σε τέσσερα διαδοχικά ματς στην Premier League από τον Δεκέμβριο του 2002 με τον Ουγιέ στον πάγκο της.

Η Λίβερπουλ έχει χάσει πέντε από τα οκτώ παιχνίδια της στο πρωτάθλημα το 2021, όσα είχε χάσει σε… 72 ματς από το 2019 εως το 2020.

Η Λίβερπουλ έχει χάσει μόνο τέσσερις σερί αγώνες εντός έδρας τα Χριστούγεννα του 1923. Η τελευταία πρωταθλήτρια που έχασε τέσσερα σερί εντός ήταν η Έβερτον τη σεζόν 1928-29.

Τα «Ζαχαρωτά» είναι αήττητα στα επτά τελευταία παιχνίδια της Premier League, έχοντας πέντε νίκες και δυο ισοπαλίες.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X