Γκουαρδιόλα vs Μουρίνιο σε μια μεγάλη... κόντρα!

Γκουαρδιόλα vs Μουρίνιο σε μια μεγάλη… κόντρα!

Σίτι vs Γιουνάιτεντ στο «Ετιχαντ» σε ένα ντέρμπι αποδείξεων! Οι «Πολίτες» επιδιώκουν να μείνουν αήττητοι και οι «Κόκκινοι» να χτίσουν σερί νικών. Τα βλέμματα στους δυο πάγκους και τους Γκουαρδιόλα – Μουρίνιο. 

Η Σίτι είναι αήττητη στα 17 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και η τελευταία της ήττα, ήταν τον Απρίλη από τη Γιουνάιτεντ εντός έδρας. Τότε, με κορυφαίο τον Πογκμπά οι Κόκκινοι χαλούσαν προσωρινά τη φιέστα τίτλου. Γκουαρδιόλα και Μουρίνιο τα λένε 22η φορά με τον Καταλανό να έχει το πάνω χέρι, με 9 νίκες, 5 ήττες και 7 ισοπαλίες. Ο Πεπ θέλει την… εκδίκησή του και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως δεν έχει χάσει ποτέ δυο σερί φορές εντός από τον ίδιο αντίπαλο. «Οι κριτικές είναι δυστυχώς μέρος της δουλειάς μας. Μου έχει συμβεί, όπως σε όλους τους προπονητές. Η δουλειά μας εξαρτάται από τ’ αποτελέσματα. Όταν νικάμε, είμαστε καλοί. Όταν όχι, δεν είμαστε» ήταν η ατάκα του Πεπ πριν λίγες εβδομάδες όταν και έσπευσε να υπερασπιστεί τον Πορτογάλο.

Οι τόνοι έπεσαν, αλλά όλοι ξέρουν στο Νησί πως οι δυο τους δε συμπαθιούνται… Μουρίνιο και Γκουαρδιόλα από δυο καλοί φίλοι στη Βαρκελώνη μετατράπηκαν σε δυο εχθρούς! Πως έφτασαν ως εδώ;

Το 1996, ο Ζοσέ Μουρίνιο φτάνει στη Μπαρτσελόνα ως ο μεταφραστής του Μπόμπι Ρόμπσον και στην πορεία αναλαμβάνει να γίνει «γέφυρα» ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή. Η σχέση του με τον Γκουαρδιόλα εξαιρετική, άλλωστε ο Πορτογάλος αποθέωνε τον Καταλανό για τα ηγετικά του στοιχεία. Ο Ρόμπσον έφυγε, ο Μουρίνιο έμεινε και βρέθηκε στο πλευρό του Φαν Χάαλ μέχρι το 2000. «Σήμερα και για πάντα, η Μπάρτσα θα είναι στην καρδιά μου!» τόνιζε.

Το 2008 η Μπαρτσελόνα αναζητούσε τον προπονητή που θα έκανε τη διαφορά και ο Τσίκι Μπεγκιρστάιν, μαζί με τον αντιπρόεδρο, Μαρκ Ινγκλα είχαν μια εξαιρετική κουβέντα με τον Μουρίνιο στην Πορτογαλία. Οι Καταλανοί έμειναν εντυπωσιασμένοι, αλλά εμπόδιο αποτέλεσε ο εκρηκτικός του χαρακτήρας. Ετσι, επιλέγουν τον Πεπ Γκουαρδιόλα, έναν προπονητή με μοναδική επιτυχία την άνοδο της Μπαρτσελόνα Β’ στην 3η κατηγορία. Η απόρριψη αυτή προκάλεσε και την έντονη δυσαρέσκεια του Ζοσέ για τον σύλλογο.

Η μοίρα παίζει πάντα τα πιο περίεργα παιχνίδια και ο Μουρίνιο ως κόουτς της Ιντερ θα υποδεχθεί τη Μπαρτσελόνα. στα ημιτελικά του Champions League. Οι Καταλανοί ήταν το μεγάλο φαβορί, έχοντας ήδη κατακτήσει έξι τρόπαια με τον Πεπ. Η Μπαρτσελόνα θα ταξιδέψει στο Μιλάνο με πούλμαν λόγω του ηφαιστείου «Eyjafjallajokull» και θα ηττηθεί 3-1. Στον επαναληπτικό η Μπάρτσα θα προηγηθεί, αλλά ποτέ δεν θα προκριθεί! Στο τελευταίο σφύριγμα, ο Μουρίνιο κάνει ένα απίστευτο σπριντ για να αγκαλιάσει τους συμπαίκτες του, πικάροντας έτσι οπαδούς και Γκουαρδιόλα!

Ενα χρόνο μετά την πρόσληψη του Μουρίνιο από τη Ρεάλ, οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι τέσσερις φορές σε 18 ημέρες! Ναι, τέσσερα Clasico, εντός κι εκτός συνόρων.

Η «Βασίλισσα» θα πάρει το Κύπελλο, αλλά ο Καταλανός έξαλλος θα τα χώσει στον επόπτη για μια φάση με τον Πέδρο. Ο Μουρίνιο το χρησιμοποίησε για να… κάνει πλάκα στον Καταλανό! Ο Πεπ αντέδρασε λίγες ημέρες αργότερα με ένα απίθανο ξέσπασμα εναντίον του Πορτογάλου.

«Ελπίζω ότι μια μέρα ο Γκουαρδιόλα θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα μεγάλο, καθαρό πρωτάθλημα χωρίς σκάνδαλα» απάντησε ο Μουρίνιο για την ήττα στη Μαδρίτη και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Τον Αύγουστο, οι σύλλογοι έδωσαν ραντεβού στο ισπανικό Super Cup. Η ένταση μεταφέρεται στους πάγκους και κάπου εκεί ο Μουρίνιο θα βάλει το δάχτυλό στο μάτι του βοηθού του Πεπ, του Τίτο Βιλάνοβα.

Ο Μουρίνιο όταν κατέκτησε τον τίτλο με την Τσέλσι, βρήκε ευκαιρία να πικάρει τον Πεπ και τους τίτλους με τη Μπάγερν «Δεν είμαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος για να επιλέξω χώρες και ομάδες. Θα μπορούσα να επιλέξω άλλο σύλλογο, σε άλλη χώρα όπου είναι ευκολότερο να γίνει πρωταθλητής….».

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X