Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ: Ντέρμπι στο Έτιχαντ

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ: Ντέρμπι στο Έτιχαντ

Εναρξη: 19.30, 17/08/2019
Γήπεδο: Etihad, Μάντσεστερ

Μάντσεστερ Σίτι vs Τότεναμ στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης στροφής για την Premier League. Οι αριθμοί που κάνουν τη διαφορά!

Μπήκε δυνατά η Μάνστσεστερ Σίτι
Η Σίτι επιβεβαίωσε από την πρεμιέρα της Premier League πως θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Με επιβλητική εμφάνιση διέλυσε 5-0 στο Λονδίνο τη Γουέστ Χαμ και έστειλε μήνυμα προς τους ανταγωνιστές της. Με 4 γκολ μετά το 50’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Πλέον, το βλέμμα στρέφεται στο ντέρμπι με την Τότεναμ και οι αριθμοί παίζουν τη δική τους μπάλα!

Η Σίτι έχει κερδίσει τα τελευταία τέσσερα ματς της Premier με την Τότεναμ. Δεν έχει κερδίσει ποτέ πέντε διαδοχικά ματς σε αριθμό 141 αγώνων.

Η Σίτι δεν έχει χάσει εναρκτήριο παιχνίδι εντός στην μεγάλη κατηγορία από το 1989-1990 με την Σουαθάμπτον. Είναι αήττητη σε 24 ματς από τότε με 16 νίκες, 8 ισοπαλίες.

Όταν δεν δέχεται πάνω από ένα γκολ στην Premier η Σίτι δεν χάνει. Είναι αήττητη σε 83 παιχνίδια μετά το 0-1 με την Λίβερπουλ, ήττα του Δεκεμβρίου του 2016. Ο Αγουέρο έχει βάλει 96 γκολ στην Premier στο Έτιχαντ. Θέλει ένα ακόμα και θα πιάσει τον τρίτο Άλαν Σίρερ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ στην λίστα των παικτών με τα πιο πολλά τέρματα σε ένα συγκεκριμένο γήπεδο.

Ο Στέρλινγκ – που είχε κάνει χατ τρικ στο εναρκτήριο Σαββατοκύριακο – έχει συμμετοχή σε έξι γκολ στα τελευταία έξι ματς με την Σίτι εναντίον των “Σπιρουνιών” σε όλες τις διοργανώσεις: 5 γκολ και 1 ασίστ. Σε αυτά είναι και τέσσερα τέρματα στα τελευταία τρία ματς με τον συγκεκριμένο αντίπαλο στο Έτιχαντ.

Να δώσει απαντήσεις η Τότεναμ
Η Τότεναμ φλέρταρε με γκέλα ολκής στην πρεμιέρα, όμως κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της νεοφώτιστης Αστον Βίλα (3-1 εντός έδρας). Θα δώσουν απαντήσεις στο Μάντσεστερ; Μπορούν να κάνουν την υπέρβαση;

Οι Σπερς έχουν πάρει μόνο τέσσερις πόντους από τις τελευταίες εννιά επισκέψεις τους στο Ετιχάντ με την Σίτι: 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 7 ήττες.

Οι Λονδρέζοι έχουν χάσει τα τελευταία έξι ματς εκτός στην Premier. Δεν έχουν χάσει επτά στην σειρά μετά τον Δεκέμβριο του 2000 με τον Τζορτζ Γκρέιαμ.

Ποκετίνο vs Γκουαρδιόλα

Η Τότεναμ έχει περισσότερα σουτ από κάθε άλλη ομάδα της Premier (31). Οι 18 από αυτές τις προοσπάθειες ήταν σε 26 λεπτά παρουσίας του Κρίστιαν Έρικσεν στο γήπεδο (58%).

Ο Ποκετίνο είναι ο πρώτος προπονητής που έχει κερδίσει εκτός έδρας τον Γκουαρδιόλα σε ματς πρωταθλήματος. Το είχε κάνει τον Φλεβάρη του 2009 με την Εσπανιόλ απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ο μόνος προπονητής που τον κέρδισε σε δύο αγώνες εκτός έδρας είναι ο Μουρίνιο.

Ο Κέιν έχει αποτύχει να σκοράρει σε οποιοδήποτε από τα πρώτα 14 ματς του τον Αύγουστο στην Premier. Όμως έχει βρει δίχτυα στα τελευταία τρία παιχνίδια του μέσα στον μήνα (τέσσερα γκολ). Έχει βάλει τέσσερα γκολ στα τελευταία του πέντε σουτ στον στόχο, αφότου δεν τα είχε καταφέρει στα πρώτα δέκα.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!

Ατελείωτο στοίχημα στην Πρέμιερ Λιγκ με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X