Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ράσφορντ, Μαρσιάλ και Γκρίνγουντ την εκτοξεύουν!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ράσφορντ, Μαρσιάλ και Γκρίνγουντ την εκτοξεύουν!

Μια υπέροχη τριπλέτα με μοναδικές παραστάσεις! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκει δίχτυα και ονειρεύεται σεντόνι, ευρωπαϊκό τίτλο και Κύπελλο Αγγλίας. Μαρσιάλ, Γκρίνγουντ και Ράσφορντ κάνουν τρομερά πράγματα… Όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πούλησε τον Ρομέλου Λουκάκου στην Ίντερ το περασμένο καλοκαίρι η αγγλική ομάδα… κατηγορήθηκε για ένα πολύ σοβαρό στρατηγικό λάθος και ότι αφήνει το ρόστερ χωρίς επιλογές για φορ. Όταν η ομάδα του Σόλσκιερ κέρδισε μόνο 2 από τα 7 παιχνίδια της στο ξεκίνημα του 2020 και έμεινε έξι πόντους πίσω από την πρώτη τετράδα η κίνηση ήταν να κλείσει ο Όντιον Ιγκάλο από την κινέζικη Σούπερ Λιγκ με δανεισμό. Μία κίνηση που αμφισβητήθηκε.

Ράσφορντ, Μαρσιάλ και Γκρίνγουντ κάνουν τη διαφορά

Όμως όπως η Γιουνάιτεντ βελτιώθηκε φέτος, άλλαξε προς το καλύτερο και η εικόνα της τριάδας της στην επίθεση. Οι επιθετικοί που ξεκίνησαν στο 5-2 επί της Μπόρνμουθ ήταν οι Μαρσιάλ, Ράσφορντ και Γκρίνγουντ. Έχουν εξελιχθεί σε μηχανές των γκολ με 55 στο σύνολο σε όλες τις διοργανώσεις.
Έβαλαν τέσσερα στο ματς. Δύο ο Γκρίνγουντ και από ένα οι Ράσφορντ, Μαρσιάλ. Αυτή ήταν η τρίτη περίπτωση από τα Χριστούγεννα, που σκοράρουν όλοι σε ένα ματς στην Premier League, με έναν εκ των τριών να σκοράρει δύο φορές σε κάθε περίσταση. Η Γιουνάιτεντ από την πλευρά της έχει σκοράρει πέντε φορές ή παραπάνω σε τέσσερις περιπτώσεις στα τελευταία της 16 ματς. Το ίδιο πράγμα το είχε κάνει τρεις φορές στα πρώτα 367 ματς μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

“Πως να μην είσαι ενθουσιασμένος μαζί του”, είπε ο πρώην φορ της Αγγλίας, Ίαν Ράιτ στο BBC για τα δύο γκολ του Γκρίνγουντ. Ο Σόλσκιερ τόνισε πως ο 18χρονος μπορεί να είναι ο κορυφαίος παίκτης σε τελειώματα που έχει δει ποτέ! Η Γιουνάιτεντ είναι δυο πόντους πίσω από την Τσέλσι στην… κούρσα για την πρώτη τετράδα. Είναι πέμπτη που αρκεί για το Champions League εφόσον η Σίτι παραμείνει τιμωρημένη. Συνεχίζει επίσης στο Κύπελλο και το Europa League.

Η σύγκριση με τις τοπ επιθετικές τριπλέτες

Οι Ράσφορντ, Γκρίνγουντ και Μαρσιάλ έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ομάδα.  Η τριπλέτα της Γιουνάιτεντ έχει βάλει παραπάνω γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος από την γραμμή κρούσης της Λίβερπουλ με τα 21 του Σαλάχ, τα 20 του Μανέ και τα 11 του Φιρμίνο.

Μόνο έξι τοπ ομάδες της Ευρώπης έχουν τρεις παίκτες με παραπάνω γκολ από τους Ράσφορντ, Μαρσιάλ και Γκρίνγουντ, που όλοι μαζί έχουν 55.

Στην Μπάγερν οι τοπ τρεις σκόρερ έχουν 83 με τον Λεβαντόφσκι να έχει βάλει 51, τον Γκνάμπρι 20 και τον Μίλερ 12. Η Παρί έχει 68 με τα 30 του Εμπαπέ, τα 20 του Ικάρντι και τα 18 του Νεϊμάρ. Η Σίτι έχει 64 γκολ χωρίς όμως όλοι οι καλοί της σκόρερ να παίζουν μαζί το ίδιο διάστημα. Ο Αγκουέρο και ο Στέρλινγκ έχουν από 23 και ο Ζέσους 18.

Η Λειψία έχει πάρει 60 γκολ από τους βασικούς της σκόρερ: 34 από τον κλεισμένο στην Τσέλσι Βέρνερ, 16 από τον Σάμπιτζερ και 10 από τον Φόρσμπεργκ. Ο Μέσι με 27, ο Σουάρες με 17 και ο Γκριζμάν με 15 έχουν 59 στην Μπαρτσελόνα.

Μετά είναι η τριπλέτα της Γιουνάιτεντ μαζί με Γιουβέντους, όπου έχει 29 γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, 17 ο Ντιμπάλα και 9 ο Ιγκουαϊν. Είναι μπροστά από τα 52 της Λίβερπουλ και τα 48 της Ντόρτμουντ (Σάντσο, Χάαλαντ και Ρόις). Ο Λουκάκου φέτος στην Ίντερ έβαλε 26 γκολ. Θα ήταν ο τοπ σκόρερ της Γιουνάιτεντ όμως οι επόμενοι δύο τοπ σκόρερ της Ίντερ έχουν μαζί 22 γκολ.

Η Αταλάντα έχει 52 και η Λάτσιο 48. Η τοπ τριάδα της Ρεάλ έχει μόνο 39 γκολ με τα 22 του Μπενζεμά και 12 από τον Ράμος. Εάν η τριπλέτα αυτή συνεχίσει έτσι η Γιουνάιτεντ δεν θα πάρει βασικό φορ. Ο Γκρίνγουντ είναι 18, ο Ράσφορντ 22 ενώ ο Μαρσιάλ θεωρείται… βετεράνος της παρέας καθώς είναι 24! Ο Σόλσκιερ τονίζει πως η φόρμα του Γκρίνγουντ τον έπεισε πως ήταν σωστό να φύγουν Λουκάκου και Σάντσες. Ο Νορβηγός βέβαια τον ξεκίνησε βασικό σε ορισμένα ματς και πέντε από αυτά τα επτά αυτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα ήταν από τον Φλεβάρη και μετά.

Ο Γκρίνγουντ έχει βάλει οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα: ένα κάθε 115 λεπτά φέτος. Μόνο ο Όουεν δύο φορές με τον Φάουλερ και τον Ρούνεϊ είχαν παραπάνω γκολ σε σεζόν στην Πρέμιερ σε ηλικία 18 ετών ή και μικρότεροι. Ο Γκρίνγουντ που γίνεται 19 την 1η Οκτωβρίου έχει βάλει τον ίδιο αριθμό γκολ με τον Ράσφορντ πριν από τα 19α γενέθλιά του.

Οι Όουεν και Ρούνεϊ είχαν βάλει 28 και 15 γκολ στην Πρέμιερ πριν τα 19α γενέθλιά τους. Ο Φάουλερ είχε βάλει 10. Ο Γκρίνγουντ είχε και λεπτά στην Ευρώπη και το Europa με πέντε γκολ σε επτά ματς και έχοντας βγει μπροστά στους τοπ σκόρερ.

Οι αριθμοί της τριπλέτας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

‘Επιμένω. Ο Μέισον είναι εάν όχι ο καλύτερος ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω δει σε τελειώματα”, λέει ο Σόλσκιερ. “Είναι τόσο ήρεμος. Ξέρω πότε να τελειώσει την φάση είτε είναι στο προπονητικό ή το γήπεδο είτε είναι στον κήπο του”, συμπληρώνει.  Ο Γκρίνγουντ έχει τα λιγότερα γκολ από τους τρεις της Γιουνάιτεντ. Μαρσιάλ και Ράσφορντ έχουν από 20. Και οι δυο τους απολαμβάνουν την κορυφαία σεζόν τους σε σκοράρισμα στα τελευταία πέντε χρόνια με την πρώτη ομάδα της Γιουνάϊνεντ και τις κορυφαίες επιδόσεις με αναλογία λεπτών με γκολ.

Ο Ράσφορντ έχει γίνει πιο αποτελεσματικός. Πέρυσι έβαλε 13 από τα 122 σουτ του. Φέτος έχει 20 στα 113. Ο Μαρσιάλ έχει 20 γκολ σε 91 σουτ ενώ πέρυσι είχε 12 στα 57. Το 2015-2016 ήθελε 98 σουτ για να σκοράρει 17 γκολ. Ο Σόλσκιερ έχει να λέει πως έχουν ρυθμό και πολύ καλά προσόντα και ότι η ομάδα πρέπει να ‘χτίσει’ πάνω τους. Στέκεται επίσης στο πως όσο πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση αποκτά ένας παίκτης τόσο το καλύτερο. Σε σχέση με τους τοπ σκόρερ της Γιουνάιτεντ το 1998-1999 οι Γιορκ (29), Κόουλ (24) και Σόλσκιερ (18) είχαν βάλει 71 σε μία χρονιά με τρεμπλ. Η ομάδα που πήρε το 2008 το Champions League είχε 42 γκολ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, 19 από τον Τέβες και 18 από τον Ρούνεϊ για να φτάσει στα 79. Το 2002-03 ο Νίστελροϊ είχε 44 γκολ, ο Σκόουλς 20 και ο Σόλσκιερ 15.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X