Premier League 2019-20: Ραντεβού για το Champions League!

Premier League 2019-20: Ραντεβού για το Champions League!

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το 19ο της πρωτάθλημα, ωστόσο προσγειώθηκε απότομα, αφού διασύρθηκε στο Ετιχαντ με 4-0 από τη Σίτι. «Η Σίτι άξιζε 100% τη νίκη φυσικά, αλλά θα μπορούσε το σκορ να ήταν και 5-3. Είχαμε στιγμές που θα μπορούσαμε να βάλουμε γκολ, αλλά δεν το κάναμε» τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ έπειτα την ήττα. Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Άστον Βίλα και δεν θέλει μόνο νίκη για το γόητρο, μιας και στόχος είναι το ρεκόρ πόντων στην Premier League (100 βαθμοί). Αντίθετα, οι Βίλατζερς είναι κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και κάθε απώλεια στοιχίζει…Εκτός έδρας πάντως έχουν μόλις δυο νίκες σε 16 εξόδους.

Η μάχη για το Champions League και την Ευρώπη!

H Λέστερ έμεινε στη… διακοπή, μιας και το restart δεν είναι ιδανικό. Δυο ισοπαλίες και μια ήττα για τις «Αλεπούδες» που έχασαν το πλεονέκτημα και βλέπουν Γιουνάιτεντ και Γουλβς να έχουν μειώσει τη διαφορά στους 3 βαθμούς. Μονόδρομος η νίκη κόντρα στην Πάλας, η οποία πάντως ξέρει να κάνει ζημιές εκτός έδρας, έχοντας πέντε νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες σε 16 εξόδους. H Λέστερ με τη νίκη στο Σέλχαρστ Παρκ (2-0) έβαλε τέλος σε σερί τεσσάρων ηττών, ενώ τελευταία φορά που νίκησε την Πάλας δυο φορές στη σεζόν ήταν τη 2015-16.

Η Τσέλσι ήταν κακή, η Γουέστ Χαμ εξαιρετική στις αντεπίθεσεις και οι Μπλε γνώρισαν την ήττα 3-2 στο λονδρέζικο ντέρμπι. Ηταν η πρώτη ήττα στο restart της Premier League, αρκετή όμως για να τη φέρει μόλις στο +2 από την 5η θέση της βαθμολογίας. Υποδέχεται τη Γουότφορντ την οποία έχει κερδίσει τρεις σερί φορές στην Premier, αλλά ποτέ τέσσερις. Οι «Χόρνετς» είναι μόλις στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ την τελευταία φορά που πανηγύρισαν νίκη επί των Μπλε ήταν τον Μάιο του 1986!

Ο Μπρούνο Φερνάντες είναι ο ηγέτης των «Κόκκινων», ο Πογκμπά επέστρεψε δυναμικά και ο Γκρίνγουντ κάνει αισθητή την παρουσία του στην επίθεση της Μάντσεστερ. Μετά το διπλό επί της Μπράιτον βρέθηκε στο -3 από την τετράδα και δείχνει ικανή για το σεντόνι. Δυο τριάρες (με Σέφιλντ και Μπράιτον) και μια ισοπαλία με την Τότεναμ ο απολογισμός της στο restart. Yποδέχεται τη Μπόρνμουμ και η παράδοση είναι σύμμαχος, μιας και έχει επτά νίκες σε οκτώ εντός έδρας ματς (1-1 τον Μάρτιο του 2017). Εξαιρετική αμυντικά στο Ολντ Τράφορντ με πέντε clean sheets στα έξι τελευταία για την PL, όσα είχε στα προηγούμενα 32 παιχνίδια. Στον αντίποδα, η Μπόρνμουθ είναι κάτω από τη ζώνη, μετρώντας στην επιστροφή της μόνο ήττες.

Η Γουλβς θέλει Champions League! Μπορεί; Οι Λύκοι έχουν κάνει εντυπωσιακή επιστροφή μετρούν τρεις διαδοχικές νίκες στο restart και μαζί με τη Γιουνάιτεντ (52 β.) δίνουν μάχη για να μπουν στην τετράδα της Premier League. Eξι στροφές πριν το τέλος του μαραθωνίου και τώρα έχουν ένα από τα δυσκολότερα τεστ, αυτό με την Άρσεναλ στο «Molineux Stadium». Αήττητοι στα τρία τελευταία με τους Λονδρέζους, ενώ στο πρωτάθλημα δεν έχει χάσει στα οκτώ τελευταία. Από αυτά, στα επτά παιχνίδια δεν έχει δεχθεί γκολ, ενώ το τελευταίο τέρμα που δέχθηκε ήταν από τον Οριέ τον Μάρτιο! Οσο για την Άρσεναλ, πραγματοποιεί από τις χειρότερες σεζόν της, αν και οι δυο νίκες με Σαουθάμπτον, Νόριτς την έφεραν ξανά στις θέσεις της Ευρώπης.

Η Σίτι την προηγούμενη αγωνιστική… έδωσε τον τίτλο στη Λίβερπουλ με την ήττα στο Λονδίνο από την Τσέλσι, ωστόσο πήρε την «εκδίκησή» της μια εβδομάδα αργότερα. Οι «Πολίτες» διέλυσαν με 4-0 τους Reds εξασφάλισαν τη 2η θέση και το βλέμμα στρέφεται στο κύπελλο και στο Champions League. Στην 33η στροφή θα αντιμετωπίσει την Σαουθάμπτον στο Σεντ Μέρις, την οποία έχει κερδίσει και στα έξι τελευταία για την Premier League. Ποτέ όμως η Σίτι δεν έχει νικήσει αντίπαλο επτά διαδοχικές φορές. Οι Άγιοι έχουν δέκα ήττες εντός έδρας, ποτέ όμως δεν έχουν κάνει περισσότερες στην PL!

Η Τότεναμ στα χειρότερά της, η Εβερτον ανεβασμένη και το ντέρμπι στο Γκούντισον Παρκ μπορεί να κρίνει το ευρωπαϊκό τους μέλλον. Δυο διαδοχικές νίκες για τα «Ζαχαρωτά», ένα τρίποντο στα τρία τελευταία για τους Σπερς. Μάλιστα, προηγήθηκε η εκτός έδρας ήττα από τη Σέφιλντ, με την Τότεναμ να έχει πολλά παράπονα για τη διαιτησία.

Η Νιουκάστλ υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ, με τις «Καρακάξες» να μην έχουν ήττα στην επιστροφή τους και να… ονειρεύονται Europa League. Τα «σφυριά» πέτυχαν μεγάλη νίκη στο ντέρμπι του Λονδίνου επικρατώντας 3-2 της Τσέλσι. Πήραν βαθμολογική ανάσα, μιας και βρέθηκαν στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Ισως η τελευταία της ευκαιρία. Η Νόριτς είναι στον πάτο της βαθμολογίας, στο -7 από τη ζώνη σωτηρίας και κόντρα στη Μπράιτον θέλει μόνο νίκη! Μετρά τέσσερις διαδοχικές ήττες και τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Η Μπράιτον είναι πιο… άνετη, στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη και ενδεχόμενη νίκη θα την έστελνε πιο κοντά στη σωτηρία.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής της Premier League

04/07/2020

Νόριτς – Μπράιτον

Λέστερ – Κρίσταλ Πάλας

Μαν. Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ

Γουλβς – Άρσεναλ

Τσέλσι – Γουότφορντ

07/07/2020

Μπέρνλι – Σέφιλντ Γιουν.

Νιουκάστλ – Γουέστ Χαμ

Λίβερπουλ – Άστον Βίλα

Σαουθάμπτον – Μαν. Σίτι

06/07/2020

Τότεναμ – Έβερτον

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X