Νικαράγουα: Η Primera Liga έχει φουλ δράση!

Νικαράγουα: Η Primera Liga έχει φουλ δράση!

Το ποδόσφαιρο στη Νικαράγουα στο… επίκεντρο, μιας και είναι από τα λίγα πρωταθλήματα που έχει δράση. Η Primera Liga της Νικαράγουα είναι ένα από τα τέσσερα πρωταθλήματα που δεν έβαλαν lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, μαζί με αυτά της Λευκορωσίας, του Μπουρούντι και του Τατζικιστάν.

Τα παιχνίδια στο κράτος της Κεντρικής Αμερικής παίζονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά μεταδίδονται τοπικά στην τηλεόραση ή στο Facebook. Εθνικό σπορ πάντως είναι το μπέιζμπολ, το οποίο συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στις ζωές των κατοίκων. Ο γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Νικαράγουα, Χοσέ Μαρία Βερμούδεζ, δήλωσε ότι οι οπαδοί σε όλο τον κόσμο συντονίζονται τώρα να παρακολουθήσουν παιχνίδια.

Τι ξέρουμε όμως για τη Liga Primera της Νικαράγουα; Είναι η πρώτη της κατηγορία και δημιουργήθηκε το 1933. Απαρτίζεται από δέκα ομάδες και η σεζόν παίζεται σε δύο μέρη από το 2017 κι έπειτα. Το Apertura διεξάγεται από Αύγουστο μέχρι Νοέμβριο και το Clausura από Ιανουάριο και τελειώνει τον Μάιο.

Η κανονική περίοδος οδηγείται σε πλέι οφ με τις τοπ ομάδες με δύο ημιτελικούς (δύο ματς το κάθε ζευγάρι) κι έναν τελικό ενώ η τελευταία ομάδα στη βαθμολογία στο σύνολο υποβιβάζεται. Ο χαμένος των πλέι οφ ανάμεσα στις θέσεις 8-9 επίσης υποβιβάζεται.

Τι έχει γίνει έως τώρα στην σεζόν; Η Ρεάλ Εστέλι κέρδισε το Apertura χάρις στα εκτός έδρας γκολ με τη Ντιριανγκέν στον ημιτελικό πριν επικρατήσει 2-1 της Μανάγκουα. Η Ντιριανγκέν είναι η ομάδα με τους 27 τίτλους. Περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα. Είναι επικεφαλής στο Clausura με 20 πόντους στα πρώτα εννέα ματς. Η Μανάγκουα είναι 2η με 19 και η Ρεάλ Εστέλι δύο πόντους πιο κάτω ως 3η, όμως θεωρεί ότι έχει ακόμα ελπίδες έχοντας χάσει μόνο 2 φορές φέτος. Η Ντεπορτίβο Λας Σαμπάνας δείχνει η αδύναμη ομάδα φέτος με πολύ κακό ξεκίνημα στο Clausura και με μόλις 4 πόντους στα πρώτα 9 ματς.

Ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ; Ο Λούκας Ντος Σάντος της Μανάγκουα ήταν πέρυσι πρώτος με 15 γκολ, όμως τώρα προηγείται ο συμπαίκτης του Κάρλος Φέλιξ. Έχει βάλει 10 γκολ στην πορεία της Μανάγκου αλλά και στο τέλος του Apertura τον Δεκέμβριο.

Η Γιουβέντους Μανάγκουα είναι η ειδική στις ισοπαλίες φέτος και έχει τέσσερις από τα πρώτα της ματς στο Clausura. Οκτώ από τα εννιά ματς της Ντεπορτίβο Οκοτάλ έχουν έρθει ισόπαλα. Μαζί σε αυτά είναι όλα τα πέντε ματς της εντός.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο: Ο Χοσέ Μαρία Μπερμούντες έχει βάλει 9 γκολ σε ένα ματς της Ντιριανγκέν με τους Λος Πινάρες τον Φλεβάρη του 1997. Το ρεκόρ αυτό υπάρχει ακόμα.

Το αγωνιστικό σκέλος: Η Ντιριανγκέν είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία και δεν θα τα παρατήσει για τον 28ο τίτλο τους, κάτι που εάν γίνει δεν θα έχει προηγούμενο. Η ομάδα του Τάιρον Ασεβέδο έχει πάρει από νωρίς τον έλεγχο του Clausura με έξι νίκες και στα υπόλοιπα ματς ισοπαλίες στις πρώτες εννιά αγωνιστικές. Η Ντιριανγκέν πάντως έχει σκοράρει μόλις δέκα φορές για τα εννιά της αυτά ματς, ενώ τρεις από τις έξι νίκες της τελείωσαν στο 1-0 και άλλες δύο στο 2-0.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X