Γκοέτζε vs Φέργκιουσον: Με το βλέμμα στον τίτλο του UFC 249!

Γκοέτζε vs Φέργκιουσον: Με το βλέμμα στον τίτλο του UFC 249!

Με τον πρωταθλητή ελαφρών βαρών, Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ, να είναι εκτός ο Αμερικανός Τζάστιν Γκοέτζε είναι εκείνος που καλείται να αντιμετωπίσει τον Τόνι Φέργκιουσον, συμπατριώτη του στις 18 Απριλίου σε ένα event που θα λειτουργήσει ως μία… εσωτερική μάχη για τον τίτλο.

Ο πρόεδρος Ντάνα Γουάιτ εκ μέρους του Ultimate Fighting Championship, της διοργάνωσης Πολεμικών Τεχνών επιβεβαίωσε ότι θα γίνει αυτός ο αγώνας. Νωρίτερα από άλλες πηγές είχε επιβεβαιωθεί η πληροφορία. Θα είναι ένα pay-per-view event, δηλαδή επί πληρωμής για να το δει κανείς και θα είναι σε μία μυστική τοποθεσία που θα γνωστοποιηθεί.

Ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ έχοντας μεταβεί στο σπίτι του στο Νταγκεστάν μετά τους περιορισμούς που καθορίστηκαν από τη ρωσική Κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αναμετρηθεί με τον Φέργκιουσον. Αυτή ήταν η 5η προσπάθεια – απόπειρα να γίνει αυτός ο αγώνας. Μόλις ο Νουρμαγκομέντοφ ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή οι αρμόδιοι άρχισαν να ψάχνουν την αντικαταστάτη του.

Ο Τζάστιν Γκοέτζε αναζητά τώρα να νικήσει τον Φέργκιουσον και έτσι να πλησιάσει στον στόχο του που είναι να πάρει τον τίτλο των ελαφρών βαρών. Για τον Φέργκιουσον είναι η 2η ευκαιρία να γίνει εγχώριος πρωταθλητής μετά τον αγώνα με τον Κέβιν Λι στο UFC 216 και να πάρει τη ζώνη.

Με τη γενέτειρα του Γκοέτζε στο Κολοράντο να βρίσκεται κοντά σε σημείο που χτυπήθηκε από την πανδημία ο Αμερικανός δηλώνει πως δεν έχει σταματήσει τις προπονήσεις και ότι αναμένει με μεγάλη ανυπομονησία την επόμενη αγωνιστική του πρόκληση. “Φρόντιζα και έβρισκα χώρο να προπονηθώ. Ακόμα και σε κλειστά γυμναστήρια με μόλις 4 άτομα κατόπιν συννενόησης. Πιστεύω ότι τηρούσαμε τους κανόνες αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος το τι ίσχυε για τα γυμναστήρια. Σίγουρα όμως ήταν κλειστά για το κοινό. Για μένα όλα παραμένουν φυσιολογικά και κοιτάζω να έιμαι σε ετοιμότητα και να κάνω ότι και πριν σε σχέση με τους στόχους μου”, σχολίασε.

Ο Γκοέτζε έχει στο ενεργητικό του τρεις συνεχόμενες νοκ άουτ νίκες. Θα επιδιώξει να κάνει την πιο μεγάλη νίκη στην καριέρα του στο UFC 249. Ο Φέργκιουσον έχει 12 συνεχόμενες νίκες στην κατηγορία. Έπιασε το πιο μεγάλο σερί νικών μαζί με τον Νουρμαγκομέντοφ. Θα ψάξει τώρα τη νίκη Νο13.

Οι περισσότεροι μαχητές του UFC δείχνουν πάντως διάθεση να δώσουν αγώνες μες στην πανδημία. Ειδικά οι αθλητές μαχητικών τεχνών και μεικτών μαχητικών τεχνών που για να πληρώνονται θα πρέπει να αγωνίζονται και έχουν υποστεί αρκετές ακυρώσεις αγώνων. Ο Νουρμαγκομέντοφ αρχικά είχε πει πάντως ότι θα ήθελε να αντιμετωπίσει τον Φέργκιουσον εάν ήξερε την μυστική τοποθεσία του αγώνα. Τελικώς έμεινε εκτός. Ο Φέργκιουσον που μένει και προπονείται στην Καλιφόρνια είναι ο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης ελαφρών βαρών. Ο Γκοέτζε είναι το Νο4. Αμφότεροι θεωρούνται οι πιο συναρπαστικοί και χαρισματικοί μαχητές στον κόσμο.

Ο Φέργκιουσον (25-3) έχει κερδίσει 12 διαδοχικά ματς και δεν έχει χάσει ποτέ από το 2012 και μετά. Προέχεται από τρεις διαδοχικές διακρίσεις με τοπ αθλητές. Τους Τσερόνε, Πέτις και Λι. Ο 36χρονος Φέργκιουσον έχει το πιο μεγάλο σερί στην ιστορία των ελαφρών βαρών στο UFC, όμως δεν πήρε ποτέ την μεγάλη ευκαιρία για τον τοπ τίτλο. Πέντε φορές επιχειρήθηκε να παίξει με τον Νουρμαγκομέντοφ χωρίς αντίκρισμα.

Ο Γκοέτζε (21-2) έχει τρεις σερί νίκες με Τσερόνε, Μπαρμπόζα και Βικ. Γέννημα – θρέμμα της Αριζόνα που κέρδισε μπόνους 50.000 σε έξι περιπτώσεις σε βραδιές του UFC. Σε ηλικία 31 ετών είναι πρώην πρωταθλητής στην Παγκόσμια σειρά των αγώνων μαχητικών τεχνών ελαφρών βαρών. Με προσωνύμιο The Highlight έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση μόνο σε δύο φορές σε 23 αγώνες του.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στα μαχητικά αθλήματα με πολλά ειδικά! |21+

Σχολιάστε

X