Ίντερ – Μίλαν: Η... Σκάλα του Calcio!

Ίντερ – Μίλαν: Η… Σκάλα του Calcio!

Η Ίντερ υποδέχεται την Μίλαν στο μεγάλο Derby della Madonnina και μπορεί 19 βαθμοί να της χωρίζουν, όμως τα ντέρμπι είναι πάντα ξεχωριστά.

«Το πιο διάσημο ντέρμπι που έπαιξα ήταν εκείνο ανάμεσα στην Ρεάλ και στην Μπαρτσελόνα. Το πιο έντονο και όμορφο, όμως, ήταν εκείνο ανάμεσα στην Ίντερ και στην Μίλαν». Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είχε κάνει αυτή τη δήλωση πριν μήνες και τώρα θα έχει την ευκαιρία να ζήσει ξανά την απίθανη ατμόσφαιρα του Derby della Madonnina, καθώς ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και είναι διαθέσιμος. «Θα μας προσφέρει ένα μοναδικό ντέρμπι», σχολίασε ο Μπόμπαν, υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος των «ροσονέρι», γνωρίζοντας ότι ο Σουηδός έχει πετύχει 5 τέρματα σε 7 ματς απέναντι στην Ίντερ.

Κάθε ντέρμπι στη σκιά της Σκάλα του Μιλάνου είναι η «Scala del Calcio», όπως έγραψε στην Gazzetta dello Sport ο Λουίτζι Γκαρλάντο, ο οποίος διαπίστωσε ότι φέτος κάτι αλλάζει. «Σε αυτή την ποδοσφαιρική Σκάλα έχουμε δει κάποιες από τις ομορφότερες ποδοσφαιρικές μελωδίες. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η Ίντερ και η Μίλαν προσπαθούσαν να δημιουργήσουν αριστουργήματα με κατσαρόλες και τηγάνια. Αυτό φέτος δεν ισχύει».

Τα αντίθετα ρεκόρ

Η σεζόν στο Μιλάνο ξεκίνησε με πολλά όνειρα και ρεκόρ. Από τη μία η Ίντερ στράφηκε στη «σιγουριά» του Αντόνιο Κόντε, από την άλλη η Μίλαν έκανε το… πείραμα με τον Τζαμπάολο. Οι «νερατζούρι», λοιπόν, ξεκίνησαν με 12 νίκες σε 14 ματς για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ενώ οι «ροσονέρι» με 4 ήττες στα 6 πρώτα παιχνίδια για πρώτη φορά μετά το 1938-39. Σε αυτό το σερί περιλαμβάνεται και η ήττα του πρώτου γύρου στο ντέρμπι για την 4η αγωνιστική με 0-2.

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, με τον Στέφανο Πιόλι να παίρνει τη θέση του Τζαμπάολο, ο οποίος ήταν καταδικασμένος στην αποτυχία, καθώς δεν στηρίχθηκε μεταγραφικά και δεν είχε το κατάλληλο ρόστερ να εφαρμόσει τη φιλοσοφία του. Η αφετηρία των «δύο ψυχών του Μιλάνου» ήταν τόσο διαφορετική, που για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια τόσο μεγάλη διαφορά χωρίζει τους μεγάλους αντιπάλους. Ίσως, όμως, να αποτελεί και θετικό σημάδι για την «ροσονέρο» πλευρά, καθώς τότε, το 2008, η Μίλαν είχε κερδίσει το ντέρμπι με 2-1.

Βελτιωμένη η Μίλαν

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι και αγωνιστικά μετά την ιστορική συντριβή από την Αταλάντα (0-5) στο τελευταίο παιχνίδι του 2019 η Μίλαν δείχνει πολύ καλύτερο πρόσωπο και παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις μετά την αλλαγή του χρόνου. «Στα ντέρμπι δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία», διαπίστωσε ο Πιόλι, που ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο και έχει καταφέρει να συμμαζέψει κάπως τα πράγματα. Βλέπει, όμως, την ομάδα του να κάνει τις χειρότερες επιδόσεις φέτος απέναντι στο top 6 από το 1983.

Βρήκε κάποια ισορροπία, προσάρμοσε το σύστημα στα χαρακτηριστικά του ρόστερ και κατάφερε να πάρει το καλύτερο από παίκτες όπως ο Ερναντέζ, ο Ρέμπιτς και ο Μπενάσερ (η απουσία του φάνηκε και με το παραπάνω στην ισοπαλία με τη Βερόνα την προηγούμενη αγωνιστική), για να ξεκινήσει την αντεπίθεση με στόχο την ευρωπαϊκή έξοδο, κάτι που στο ξεκίνημα της σεζόν έμοιαζε κάτι ακατόρθωτο. Χρειάστηκαν αρκετά βήματα προς τα πίσω για να βρεθεί ξανά η ελπίδα.

Ιμπραΐμοβιτς vs Λουκάκου

Όταν Μαλντίνι και Μπόμπαν προσπάθησαν να καλύψουν τα λάθη που έκαναν στο σχεδιασμό του περασμένου καλοκαιριού, αποφάσισαν να φέρουν πίσω στο Μιλάνο έναν παλιό γνωστό. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κλήθηκε στα 38 του χρόνια να επιστρέψει στην Ευρώπη και να δώσει πίσω στους «ροσονέρι» λίγο από την παλιά τους αίγλη.

«Είναι σας ένας βοσκός που οδηγεί το κοπάδι», διαπίστωσε ο Φάμπιο Καπέλο, καθώς δεν είναι μόνο τα γκολ του Σουηδού που φέρνουν βαθμούς, αλλά και το γεγονός ότι έχει βοηθήσει ψυχολογικά με τη νοοτροπία του, κάνοντας παράλληλα και τους συμπαίκτες του καλύτερους. Είναι χαρακτηριστικό ότι με αυτόν στην ενδεκάδα η Μίλαν σκοράρει τα διπλάσια τέρματα κατά μέσο όρο!

Ο Ιμπραΐμοβιτς θα παίξει για πρώτη φορά στο ντέρμπι μετά τον Μάιο του 2012, όταν είχε σκοράρει δύο φορές στην ήττα της Μίλαν με 4-2. Έναν χρόνο νωρίτερα ήταν ίσως ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής στην τελευταία χρονιά που το scudetto κατέληξε στο Μιλάνο… Το αντίπαλο δέος του θα είναι ο Ρομέλου Λουκάκου, που θα επιχειρήσει να γίνει μόλις ο 6ος μη Ιταλός που σκοράρει και στα 2 πρώτα του Derby della Madonnina. Μία λίστα στην οποία ήδη βρίσκεται ο Ζλάταν.

Ο Βέλγος θα πρέπει να τα καταφέρει χωρίς τον τιμωρημένο Λαουτάρο Μαρτίνες, με τον οποίο έχει δημιουργήσει ίσως το κορυφαίο επιθετικό δίδυμο στην Ευρώπη (μοιράζονται 36 γκολ). Για καλή του τύχη ο Αλέξις Σάντσες έδειξε στη νίκη επί της Ουντινέζε την προηγούμενη εβδομάδα ότι όχι μόνο ξεπέρασε τον τραυματισμό, αλλά μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά. Μετά την γκέλα με την Κάλιαρι αυτή η «επαγγελματική» νίκη ήταν το καλύτερο… γιατρικό για τους «νερατζούρι».

Οι απουσίες της Ίντερ

Ο Αντόνιο Κόντε ελπίζει ότι δεν θα βρεθεί στη θέση των προκατόχων του, καθώς εδώ και χρόνια η Ίντερ δείχνει σημάδια κατάρρευσης μετά την αλλαγή του έτους. Ειδικά από τη στιγμή που τις επόμενες ημέρες παίζονται τα πάντα για την ομάδα του. Μετά το μεγάλο ντέρμπι ακολουθεί το Κύπελλο με τη Νάπολι, η έξοδος στην έδρα της Λάτσιο, η Ευρώπη. «Χαίρομαι που πίεσα για να γίνουν μεταγραφές», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος σχεδόν από το ξεκίνημα της σεζόν ήθελε πιο γεμάτο ρόστερ.

Τώρα, το έχει και σταμάτησε να ψάχνει δικαιολογίες σε κάθε συνέντευξη τύπου, έστω και αν πιθανότατα θα στερηθεί των υπηρεσιών του Χαντάνοβιτς, που τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι και παραμένει άγνωστο αν θα προλάβει (στη θέση του θα παίξει ο Παντέλι στην εστία), και του τιμωρημένου Μπαστόνι, που έχει κερδίσει φανέλα βασικού με το σπαθί του από τον Γοδίν.

Αν σπάσουμε τη σεζόν της Ίντερ μέχρι στιγμής στα δύο, τότε τον πρώτο καιρό η μεσαία γραμμή ήταν εκείνοι που κέρδιζε τα παιχνίδια, ενώ στη συνέχεια η επίθεση. Τώρα, με την επιστροφή του εκπληκτικού Μπαρέλα και την απόκτηση του Έρικσεν, ο Κόντε θα προσπαθήσει να μην πέφτει το βάρος μόνο σε μία από τις γραμμές του.

Sold out το ντέρμπι

Οι «νερατζούρι» μετράνε τρεις συνεχόμενες νίκες επί της Μίλαν και θα προσπαθήσουν να φτάσουν τις 4 για πρώτη φορά από το 1983, ώστε να μην χάσουν έδαφος στη μάχη της κορυφής, ενώ ως γηπεδούχοι παραμένουν χωρίς ήττα για 8 σερί παιχνίδια. Από την άλλη οι «ροσονέρι» έχουν να αντιπαρατάξουν μία εκπληκτική παράδοση τον Φεβρουάριο, καθώς από τα 14 ντέρμπι που έχουν γίνει τον συγκεκριμένο μήνα έχει χάσει μόλις τα 2, το 1962 και το 2009.

Το sold out ανακοινώθηκε και πέρα από τη μάχη στον αγωνιστικό χώρο θα έχουμε και τη μάχη των κορεό στην εξέδρα, που εδώ και χρόνια έχει οδηγήσει σε απίθανες σκηνές. Παίκτες, οπαδοί, προπονητές ετοιμάζονται για ένα καλύτερο κρεσέντο σε σχέση με τα προηγούμενα κάτω από το αδιάκοπο, χρυσό βλέμμα της Madonnina…

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!

 

 

Σχολιάστε

X