Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα: «Συναγερμός» λόγω Μέσι

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα: «Συναγερμός» λόγω Μέσι

Η κόντρα του Λιονέλ Μέσι με τον Ερίκ Αμπιντάλ ανάβει… φωτιές στην Μπαρτσελόνα, που έχει δύσκολη έξοδο στο Μπιλμπάο για το πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου απέναντι στην Αθλέτικ.

Σε πανικό η Μπαρτσελόνα

Δύο ολόκληρες ώρες κράτησε η συνάντηση του προέδρου Μπαρτομέου με τον Μέσι και τον Αμπιντάλ, που τελικά δεν οδήγησε στην αποπομπή του τελευταίου. Η Μπαρτσελόνα δείχνει να βυθίζεται σε κρίση, κάτι που είχε να συμβεί από το 2015, όταν την είχε «πληρώσει» ο τεχνικός διευθυντής Θουμπιθαρέτα. Τώρα, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, όμως τα ανοιχτά μέτωπα πολύ περισσότερα λίγο πριν το πρώτο παιχνίδι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου στο Μπιλμπάο.

«Ρωτήστε με για το ποδόσφαιρο σας παρακαλώ», ήταν η απάντηση του Κίκε Σετιέν στις συνεχόμενες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την κατάσταση στους «μπλαουγκράνα». «Με τίποτα», ήταν η επόμενη απάντησή του με χαμόγελο για το αν έχει μετανιώσει που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα. Ο αντικαταστάτης του Βαλβέρδε έχει βρεθεί πολύ γρήγορα με την πλάτη στον τοίχο.

Δεν συμπληρώνει αποστολή ο Κίκε Σετιέν

«Είναι αλήθεια ότι πριν ένα μήνα ήμουν σπίτι μου και δεν είχα προβλήματα, όμως τα προβλήματα που έχω να αντιμετωπίσω τώρα είναι… ευλογημένα», συνέχισε, προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν υπάρχει εμπόδιο χωρίς διέξοδο. Ο Σετιέν είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες ότι ο Ντεμπελέ θα αποτελέσει κατά κάποιον τρόπο τη χειμερινή μεταγραφή της Μπαρτσελόνα, που δεν κατάφερε να αποκτήσει παίκτη για τη θέση του τραυματία Σουάρες. Τελικά, ο Γάλλος θα μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν…

Οι πωλήσεις έχουν αφήσει 18 παίκτες στην πρώτη ομάδα μέχρι το καλοκαίρι και μπορεί το 4-3-3 να λειτουργεί ξανά καλά, όμως στην αποστολή για το Μπιλμπάο μόλις 16 παίκτες (συν τον Πουτς) ξεκίνησαν τη σεζόν στην πρώτη ομάδα και τουλάχιστον δύο από αυτούς δίνονται αμφίβολοι (Ουμτιτί και Βιδάλ)…

Μία συνέντευξη του Αμπιντάλ στη Sport άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Σε αυτήν ο Γάλλος υποστήριξη ότι αρκετοί παίκτες δεν ήταν ικανοποιημένοι από τον Βαλβέρδε και δεν δούλευαν πολύ. Υπήρχε, επίσης, θέμα και με την επικοινωνία εσωτερικά στην ομάδα. Εξαιτίας αυτών, τα οποία «μυρίστηκε» ο Αμπιντάλ, ζήτησε «από τη διοίκηση να αναλάβει δράση». Στην ουσία, αυτός ήταν που πήρε την πρωτοβουλία για την αλλαγή στον πάγκο.

Η αντίδραση του Μέσι

Αυτές οι δηλώσεις εξόργισαν τον Μέσι, που σπάνια χάνει την ψυχραιμία του εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου. Η αντίδραση του Αργεντίνου τους εξέπληξε όλους, καθώς το έκανε μέσω Instagram. «Οι παίκτες είναι υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στο γήπεδο και ήταν οι πρώτοι που αναγνώρισαν ότι δεν ήταν καλοί. Οι άνθρωποι της διοίκησης θα πρέπει να αναλάβουν και εκείνοι τις ευθύνες τους για τις αποφάσεις που παίρνουν. Όταν μιλάνε για τους παίκτες με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να δίνουν και ονόματα γιατί σε διαφορετική περίπτωση πέφτει λάσπη σε όλους μας και δίνει τροφή για διάφορα σχόλια, που δεν είναι αλήθεια», έγραψε ο σταρ της Μπαρτσελόνα.

Όπως είχε αποκαλύψει πριν λίγους μήνες η El Pais στο συμβόλαιό του υπάρχει ένας όρος που του επιτρέπει να φύγει ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2020 (δεσμεύεται μέχρι το 2021), αρκεί να ενημερώσει τον σύλλογο 30 ημέρες νωρίτερα… Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να σημάνει συναγερμός στη Βαρκελώνη. Οι προεδρικές εκλογές έρχονται το 2021 και μπορεί ο Μπαρτομέου να μην είναι υποψήφιος, όμως θα στηρίξει εκείνον που θα επιλέξει ο ίδιος. Αν έρθει σε ρήξη, τότε είναι χαμένος από χέρι.

Η νίκη της Μπιλμπάο στην πρεμιέρα

Από τις πρώτες του μέρες ο Βαλβέρδε είχε εξηγήσει στον Αμπιντάλ και στη διοίκηση ότι αν ο Μέσι δεν πιέζει, τότε δεν μπορεί να εφαρμόσει το σύστημα που όλοι θέλουν γιατί το πρέσινγκ θα καταρρεύσει αν δεν γίνει σωστά. Έτσι, βρήκε διάφορα τρικ, προκειμένου ο Αργεντίνος να έχει την ελευθερία να μην βοηθάει στο αμυντικό κομμάτι, όπως αποκάλυψε η El Pais. Και ο Αργεντίνος ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με αυτό παρά τους δύο ιστορικούς αποκλεισμούς στα ημιτελικά του Champions League.

Το ταξίδι, λοιπόν, στο Μπιλμπάο, όπου η Αθλέτικ είχε κερδίσει με 1-0 στην πρεμιέρα της La Liga φέτος και είχε κερδίσει και το 2017 με 2-1 για το τελευταίο μεταξύ τους ματς για το Κύπελλο (είχε αποκλειστεί, όμως, χάνοντας με 3-1 στη Βαρκελώνη) δεν έρχεται την καλύτερη στιγμή.

«Τι κρίση μπορεί να έχει μία ομάδα που διαθέτει παίκτες όπως ο Μέσι, ο Ράκιτιτς, ο Γκριεζμάν, ο Μπουσκέτς… Δεν πιστεύω ότι θα επηρεαστεί», έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο τεχνικός των Βάσκων, Γκαριτάνο, που βλέπει τη δική του ομάδα να βρίσκεται στη χειρότερη φόρμα της από τότε που ανέλαβε και προέρχεται από την πρώτη εντός έδρας ήττα με τουλάχιστον 2 γκολ με αυτόν στον πάγκο (από την Χετάφε στο πρωτάθλημα). «Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί».

Όπλο η άμυνα για την Αθλέτικ

Για τους γηπεδούχους δεν υπολογίζονται ο τιμωρημένος τερματοφύλακας Ερερίν, ο τραυματίας αμυντικός Ντε Μάρκος, ενώ αμφίβολοι δίνονται οι Κάπα (αμυντικός) και Γιούρι (αριστερός μπακ). Η Αθλέτικ ποντάρει πολλά στην άμυνά της, έχοντας δεχθεί μόλις 17 γκολ στο πρωτάθλημα (μόνο η Ρεάλ έχει δεχθεί λιγότερα), επίδοση που είναι η κορυφαία της από το μακρινό 1969.

Τώρα, ελπίζει ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών θα επηρεάσουν τον Μέσι και κάπως έτσι θα μπορέσει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση πριν τον επαναληπτικό στο «Καμπ Νόου». «Ελπίζουμε να ζήσουμε μία αξέχαστη βραδιά. Πάντα φαντασιώνεσαι τέτοιες στιγμές», όπως είπε και ο πολύπειρος επιθετικός Αντούριθ.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X