Σεβίλλη - Ίντερ: Ολα για το τρόπαιο του Europa League!

Σεβίλλη – Ίντερ: Ολα για το τρόπαιο του Europa League!

Εναρξη: 22.00, 21/08/2020
Γήπεδο: RheinEnergieStadion (Köln)

Σεβίλλη για το 6ο τρόπαιο

Το Europa League είναι η δική της διοργάνωση. Η Σεβίλλη πέντε φορές είχε πάει μέχρι εκεί και σε όλες στο φινάλε σήκωσε το τρόπαιο. Αυτό προσπάθησε να το σταματήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά παρά το ότι προηγήθηκε νωρίς, δεν μπόρεσε ούτε εκείνη να φρενάρει τη Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιανοί εκμεταλλευτήκαν τα αμυντικά λάθη των Αγγλων και αφού έκαναν την ανατροπή 2-1 με δύο παράλληλες σέντρες, έφυγαν στο ένα βήμα από την έκτη τους κατάκτηση στο Europa League (2006, 2007, 2014, 2015, 2016). H Σεβίλλη συμπλήρωσε αήττητο 20 αγώνων (12 νίκες, 8 ισοπαλίες), έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ στα τελευταία εννιά παιχνίδια της σε Ευρώπη και Ισπανία, και στόχος της να κλείσει ιδανικά τη σεζόν, μιας και έχει εξασφαλίσει και εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.«Θα αφήσουμε και τη ζωή μας στο γήπεδο. Θα τα δώσουμε όλα, το οφείλουμε στον κόσμο μας» τόνισε ο Γιούλεν Λοπετέγι. Η Σεβίλλη είναι η ομάδα με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τελικούς (11) στον 21ο αιώνα. Ο Αργεντινός εξτρέμ Λούκας Οκάμπος αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση της Κυριακής, ωστόσο προπονήθηκε και έδειξε σε καλή κατάσταση.

Σεβίλλη (4-3-3): Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Ντ. Κάρλος, Ρεγκιλόν, Μπανέγα, Φερνάντο, Χορδάν,Οκάμπος, Εν Νεσίρι, Σούσο
Η Ίντερ θέλει να σταματήσει την κυριαρχία των Σεβιλιάνων!

Ήταν Μάιος του 2010 όταν η Ίντερ κατάφερνε να βρεθεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό τον 21ο αιώνα. Κι έπρεπε να περιμένει τουλάχιστον μια δεκαετία για να το κάνει ξανά. Οι Νερατζούρι θα επιστρέψουν στην τελική «αρένα» του φετινού Europa League, για να σηκώσουν το πρώτο τους τρόπαιο στη διοργάνωση μετά το Κύπελλο UEFA του 1998. Με το δίδυμο των Ρομέλου Λουκάκου-Λαουτάρο Μαρτίνες να κάνει απίθανα πράγματα, οι νερατζούρι αισιοδοξούν. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν σαρωτική απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ (5-0) και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο για αμφισβήτηση, έχοντας το δίδυμο σε απίθανο βράδυ. Ο Ρομέλου Λουκάκου έχει σκοράρει σε όλα τα τελευταία επτά ματς με την Ίντερ στην Ευρώπη και έχει οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ. Σε όλε τις διοργανώσεις φέτος ο Λουκάκου έχει βάλει 33 γκολ. Ο τελευταίος παίκτης των Νερατζούρι που είχε πιο καλές επιδόσεις ήταν ο Ετό με 37 γκολ το 2010-2011.

«Αντιμετωπίζουμε μια πιο έμπειρη ομάδα, που έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους την τελευταία δεκαετία της διοργάνωσης. Είναι ένας τελικός και μόνο οι καλές ομάδες συμμετέχουν σε αυτούς. Για αυτό πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο ότι είμαστε οι καλύτεροι και να σηκώσουμε το τρόπαιο. Για μένα είναι σημαντικό να φύγουμε από το γήπεδο γνωρίζοντας ότι τα έχουμε δώσει όλα. Αν η Σεβίλλη είναι καλύτερη και μας νικήσει, θα της δώσουμε συγχαρητήρια» δήλωσε ο Aντόνιο Κόντε.  Προπονήθηκε και υπολογίζεται ο επιθετικός Αλέξις Σάντσες, αν και δεν ειναι απολύτως έτοιμος. Ισως πάρει χρόνο συμμετοχής, αναλόγως και με την εξέλιξη του τελικού.

Ίντερ (3-5-2): Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντ’ Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι, Γιανγκ, Λουκάκου, Λαουτάρο Μαρτίνες

Ενας απίθανος Λουκάκου
Ο Λουκάκου έχει πλέον φτάσει στα 33 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις καταγράφοντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στην ηλικία των 27 ετών, ενώ, έχει βρει δίχτυα σε 10 διαδοχικά ματς του Europa League καταγράφοντας νέα κορυφαία επίδοση! Ο «Ρομ», έχει βάλει πλέον πλώρη για το απόλυτο ρεκόρ τερμάτων στην πρώτη ποδοσφαιρική χρονιά στην Ίντερ, εκεί όπου ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο πριν από αρκετά χρόνια, όταν είχε πρωτοεμφανιστεί, σκόραρε 34 φορές και αυτή η επίδοση είναι έτοιμη να καταρριφθεί από τον Λουκάκου στον μεγάλο τελικό απέναντι στη Σεβίλλη!

Σεβίλλη – Ίντερ, οι αριθμοί του τελικού του Europa League

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ανάμεσα στην Ίντερ και τη Σεβίλλη και θα είναι σε τελικό του Europa League. Είναι η έκτη φορά σε έντεκα σεζόν του Europa όπου ομάδες αναμετρώνεται για πρώτη φορά σε τελικό. Η τελευταία φορά ήταν το 2015 – 2016 με τη νίκη της Σεβίλλης με 3-1 με τη Λίβερπουλ.

Η Σεβίλλη είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στο Κύπελλο UEFA / Europa League έχοντας φτάσει σε έξι τελικούς, μαζί με την φετινή σεζόν και έχοντας κερδίσει το τρόπαιο πέντε φορές, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.

Η Ίντερ έφτασε στον δέκατο ευρωπαϊκό της τελικό και τον πρώτο μετά το 2010 όπου είχαν κερδίσει 2-0 τη Μπάγερν Μονάχου στο Champions League. Είναι ένατη ομάδα που φτάνει τους 10 τελικούς σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η 3η μετά τις Μίλαν και Γιουβέντους, που έχουν 14.

Η Σεβίλλη έχει κερδίσει τρόπαιο σε όλους τους ευρωπαϊκούς τελικούς της, κάτι που έχει κάνει μόνο η Λίβερπουλ – έξι από το 1972-1973 έως το 1983-1984) και η Ρεάλ (εννιά μεταξύ 1984-1985 και 2017-2018). Με συνεχόμενες κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων.

Η Ίντερ έχει κερδίσει όλα τα πέντα φετινά της ματς στο Europa και μπορεί να κάνει ρεκόρ κερδίζοντας έξι σερί μόνο για 2η φορά στην ιστορία της. Το έκανε έξι φορές από τον Δεκέμβριο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2010.

Η Σεβίλλη δεν έχει χάσει ποτέ ένα νοκ άουτ ματς στο UEFA Cup / Europa League έχοντας έξι νίκες και 2 ισοπαλίες. Έχει κερδίσει όλα τα πέντε της πιο πρόσφατα, μαζί με δύο τελικούς.

Οι Αντόνιο Κόντε και Ζουλέν Λοπετέγκι θα παίξουν τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τελικό. Είναι δύο από τους έξι προπονητές που έχουν ποσοστό επιτυχίας τουλάχιστον 70% στην Ευρώπη με δέκα ή παραπάνω αγώνες στο ενεργητικό τους. Ο Κόντε είναι 2ος με 10/13 και 77% ποσοστό και ο Λοπετέγκι 4ος με 8/11 και 73%

Η Σεβίλλη έχει το πιο μεγάλο αήττηο σερί της σε όλες τις διοργανώσεις στην ιστορία της με 20 ματς, 11 νίκες και 9 ισοπαλίες. Μόνο η Ρεάλ από τις ισπανικές ομάδες είχε αυτήν την περίοδο πιο μεγάλο σερί με 21 ματς ανάμεσα σε Οκτώβριο και Φλεβάρη.

Στον ημιτελικό ο Σούσο και ο Ντε Γιονγκ έγιναν ο 10ος και 11ος σκόρερ της Σεβίλλης στον θεσμό φέτος χωρίς να μετρούν τα αυτογκόλ. Μόνο η Γιουνάιτεντ με 12 έχει περισσότερους παίκτες με γκολ στον θεσμό.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Europa League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X