Σλόβαν Μπρατισλάβας - ΠΑΟΚ: Τελικός σε γήπεδο... φάντασμα!

Σλόβαν Μπρατισλάβας – ΠΑΟΚ: Τελικός σε γήπεδο… φάντασμα!

Η Τούμπα «πλήγωσε» σε μια ακόμη ευρωπαϊκή βραδιά τον ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε με το ίδιο σκορ (1-2) με το οποίο είχε κερδίσει στην 3η αγωνιστική την Κοπεγχάγη. Αντίθετα, η ομάδα της Δανίας έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς, αλλά η συνέχεια ήταν… εφιαλτική, μιας και η ομάδα του Λουτσέσκου λύγισε από το άγχος της έδρας. Διαδοχικά λάθη της άμυνας, αστοχία στην τελική προσπάθεια και πλέον η ομάδα του Λουτσέσκου θα τα παίξει όλα για όλα στη Μπρατισλάβα και στο ματς με τη Σλόβαν!

Ωστόσο, το μομέντουμ δεν είναι ιδανικό για τον «Δικέφαλο του Βορρά», αφού προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο, αποτέλεσμα που τον απομάκρυνε από την κορυφή της Super League.
Ο ΠΑΟΚ, όχι μόνο έχασε το εκτός έδρας σερί του σε Ελλάδα και Ευρώπη, έγινε παράλληλα η πρώτη ομάδα που χάνει από τους Περιστεριώτες, οι οποίοι πέτυχαν την πρώτη τους νίκη φέτος μετά από 11 ήττες και 5 ισοπαλίες σε 16 επίσημα και φιλικά παιχνίδια!

«Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Ατρόμητο, πήρε με το σκληρό τρόπο το κλισέ μάθημα πως «δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια» και είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει γιατί μπροστά του υπάρχει η πρόκληση της Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ενός τελικού ακόμη με έπαθλο την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Europa Conference League», τονίζουν στην «ασπρόμαυρη» ομάδα, η οποία καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της και να πάρει νίκη πρόκρισης. Από την άλλη, σε περίπτωση ήττας, θα πει ουσιαστικά αντίο στη διοργάνωση… Χωρίς τον αρχηγό Βιεϊρίνια στη Σλοβακία, με τον ΠΑΟΚ να αποφεύγει να προπονηθεί στη Μπρατισλάβα. Να νικήσει ο ΠΑΟΚ στη Σλοβακία προσφέρεται στο 2.45. 

Τον ζορίζει η Σλόβαν Μπρατισλάβας!

Ομάδα που τον… ζορίζει η Σλόβαν Μπρατισλάβας, κάτι που φάνηκε και στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις. Στο φετινό ραντεβού στην Τούμπα, ο «Δικέφαλος» τα βρήκε σκούρα και το 1-1 του έκοψε ελπίδες πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, η Σλόβαν ισοφάρισε και άντεξε μέχρι το τέλος. Οι Σλοβάκοι ήταν αυτοί που είχαν αφήσει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας τον ΠΑΟΚ το 2019. Στο πρώτο ματς είχαν επικρατήσει με 1-0 χάρη σε τέρμα του Μιέντι Αμπένα στο 90’+4′, για να πάρουν την πρόκριση στην «Τούμπα» χάρη στο εκτός έδρας γκολ, μιας και ηττήθηκαν με 3-2 από τους Θεσσαλονικείς (Μεντβέντεφ 38′, Μορλάκι 61′ – Λημνιός 49′ Σφιντέρσκι 50′, Γιαννούλης 87′).

Βελτιωμένος ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας, αλλά…

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει το κάτι παραπάνω στη Σλοβακία; Το παιχνίδι στο «Tehelné pole» είναι κρίσιμο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» παίζει το μέλλον του, όμως πρέπει να παρουσιαστεί συνεπής, πειθαρχημένος, έτοιμος να αντέξει την πίεση της αντιπάλου και να πάρει αυτό που θέλει. Οπως έκανε στην Κροατία με τη Ριέκα, όπως συνέβη με τη Λίνκολν στο Γιβραλτάρ, όπως συνέβη και στη Δανία. Ωστόσο, τα εκτός έδρας ματς… πληγώνουν τον ΠΑΟΚ και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στο δρόμο για την πρόκριση. Μόλις τον Αύγουστο έσπασε ένα κάκιστο σερί, το οποίο και έφερε την ομάδα του Λουτσέσκου στους ομίλους του Conference League.

Η ήττα του Αυγούστου στο «AVIVA Stadium» από τη Μποέμιανς ήταν το πιο δυνατό καμπανάκι. Ναι, ήταν το ένατο διαδοχικό αποτέλεσμα χωρίς νίκη εκτός συνόρων. Αλλωστε, πριν την επιτυχία κόντρα στη Ριέκα, η τελευταία νίκη χανόταν στη φάση των ομίλων του Europa League στις 4 Οκτωβρίου του 2018 (4-1 τη ΜΠΑΤΕ). Βέβαια, τη φετινή σεζόν έχει δείξει πως έχει σοβαρευτεί μακριά από την Τούμπα.

Γήπεδο… φάντασμα!

Η Σλόβαν ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση του 6ου ομίλου και με νίκη εξασφαλίζει αυτή την παρουσία της στην επόμενη φάση. Αντίθετα, μια ήττα θα την αφήσει εκτός συνέχειας. Στην προσπάθειά της αυτή δεν θα έχει σύμμαχο τον κόσμο. Τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα στη Σλοβακία οδηγούν στη διεξαγωγή του αγώνα ανάμεσα στη Σλόβαν και τον ΠΑΟΚ χωρίς την παρουσία φιλάθλων στο «Tehelné pole». Η αναμέτρηση της Πέμπτης (25/11-19.45) θα γίνει, «κεκλεισμένων των θυρών», με την παρουσία μόνο των αποστολών και των αξιωματούχων των δύο ομάδων.

Σχολιάστε

X