ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Παιχνίδι αποδείξεων στο ντέρμπι «Δικεφάλων»

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Παιχνίδι αποδείξεων στο ντέρμπι «Δικεφάλων»

AEK και ΠΑΟΚ σε ένα ντέρμπι αποδείξεων (20.30 – CS1) με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα δώσει ηρεμία στην ομάδα που θα κατακτήσει τους τρεις βαθμούς. Με νέο προπονητή η ΑΕΚ. 

Με νέο τεχνικό η ΑΕΚ

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Αργύρη Γιαννίκη, τον ευχαριστεί για τους πέντε μήνες στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μας και εύχεται στον Έλληνα προπονητή κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του» τόνιζε η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Έλληνας προπονητής αφήνει την ΑΕΚ έπειτα από τέσσερις μήνες και απολογισμό 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες. Μετά το τέλος με τον Αργύρη Γιαννίκη, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος από τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ ανέλαβε ως υπηρεσιακός προπονητής μέχρι το τέλος της σεζόν, πραγματοποιώντας την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα το απόγευμα της Τρίτης.

«Υπήρξαμε και εμείς ποδοσφαιριστές και ξέρουμε πως το μυστικό στο ποδόσφαιρο είναι: “βοηθάω τον εαυτό μου, βοηθάω τον συμπαίκτη μου, παίζω για τον διπλανό μου”» τόνισε. Ο Γιαννίκης δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Τα όσα σπουδαία έκανε στον ΠΑΣ, δεν μπόρεσε να τα μεταφέρει στην ΑΕΚ. Οι αιτίες πολλές, ίσως δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση, ίσως δεν μπόρεσε να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές. Ο Ελληνας τεχνικός δεν τα κατάφερε, αποχώρησε, και πλέον μέχρι το τέλος της σεζόν η Ενωση καλείται να σώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο και μέσα από τις νίκες της να «χτίσει».

Κόντρα στον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ παρουσίασε πολλά σημάδια αδυναμίας και αρχής γεννωμένης από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ καλείται να αλλάξει αγωνιστική νοοτροπία, να γίνει πιο ανθεκτική αλλά και πιο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια. Πρέπει να ζητήσει περισσότερα, να είναι παθιασμένη και αποφασιστική. Η ΑΕΚ αμυντικά είναι ασυνεπής σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, γεγονός πως της έχει κοστίσει. Η Ενωση είναι στην 3η θέση, «απειλείται» από τον τέταρτο Παναθηναϊκό (στο -3 οι Πράσινοι), θέλει νίκη εδώ και τώρα για να βρει μια απαραίτητη ηρεμία ενόψει των πλέι οφ. Η ΑΕΚ έχει «πληγωθεί» από τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο Κύπελλο, έμεινε εκτός με το… σοκ του ΟΑΚΑ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία της εντός έδρας νίκη απέναντι στους Θεσσαλονικείς χάνεται τον Νοέμβριο του 2017.

Από την πρόκριση στο… άδειασμα

Από τη μεγάλη πρόκριση στους «16» του Conference League στην… ανώμαλη προσγείωση της Super League. Η ομάδα που έκανε κατάθεση ψυχής κόντρα στη Μίντιλαντ, παρουσιάστηκε… άδεια απέναντι στον αξιόμαχο Ιωνικό και η ισοπαλία (1-1) κράτησε τον ΠΑΟΚ, μακριά, αρκετά μακριά από την κορυφή! Δυο αγωνιστικές πριν το τέλος και ο «Δικέφαλος του Βορρά« είναι στο -13 από τον Ολυμπιακό. Μπορεί να αλλάξει την κατάσταση; Είναι αήττητος δώδεκα αγώνες (εννέα νίκες – τρεις ισοπαλίες) στη Super League, αλλά και να αφήσει πίσω του την ισοπαλία με τον Ιωνικό στην Τούμπα. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έχει πολλά να κερδίσει, όπως την ηρεμία, αλλά και τις ελπίδες για τον τίτλο. Αλλωστε, στόχος του είναι να μη δει την ψαλίδα να ανοίγει και φυσικά να μην υποτιμήσει το πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλονικείς δεν πρέπει να βγαίνουν εκτός ρυθμού και πραγματικότητας, κάτι φυσικά που καλούνται να επιβεβαιώσουνε στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Σύμμαχος η εξαιρετική παράδοση των τελευταίων ετών!

[jsEntainMatchAnalytics match_id=”256515″]

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, η παράδοση του ντέρμπι

Η παράδοση που έχει τα τελευταία χρόνια η Ενωση κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι κάκιστη, ενώ οι «πληγές¬ από τον πρόσφατο αποκλεισμό στο Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ έχει «χτίσει» σερί νικών και η τελευταία νίκη της ΑΕΚ σε κανονική περίοδο στη Super League στο ΟΑΚΑ επί της ομάδας του Λουτσέσκου ήταν τον Νοεμβρίου 2017 με σκόρερ τον Λιβάγια (τρεις αποβολές). Με την ήττα της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο στην Τούμπα τον περασμένο Σεπτέμβρη, η Ενωση συμπλήρωσε έξι παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αν συνυπολογίσουμε το Κύπελλο, η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει τον «Δικέφαλο» στα τελευταία 10 παιχνίδια. Η τελευταία νίκη της Ενωσης με τον ΠΑΟΚ ήταν την 1η Ιουλίου 2020 στην Τούμπα σε αγώνα πλέι οφ.

[jsEntainMatchHead2Head match_id=”256515″]

Σχολιάστε

X