ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν!

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν!

Έναρξη: 20:30, 18/10/2020
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Με απουσίες στο πρώτο ντέρμπι η ΑΕΚ

H ΑΕΚ δεν έπεισε στο τελευταίο της ματς πρωταθλήματος, αφού ηττήθηκε 1-0 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο. Κακή στο δημιουργικό κομμάτι, είχε ελάχιστες προσπάθειες να πάρει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Η Ένωση… έμεινε στην πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ, με την αποβολή να της κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή και τελικά να μην αποφεύγει την πρώτη της φετινή ήττα. Επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα με ντέρμπι, αφού υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ.

Οι απουσίες της ΑΕΚ ενόψει της επανέναρξης της αγωνιστικής δράσης με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ προκαλούν ισχυρούς… πονοκεφάλους στον Μάσιμο Καρέρα. Γκαρσία, Λόπες, Σιμόες, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μπακάκης δεν υπολογίζονται, όπως και ο τιμωρημένος Πέτρος Μάνταλος, ενώ αμφίβολος είναι και ο Ινσούα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Καρέρα υπάρχει στον χώρο της μεσαίας γραμμής όπου οι διαθέσιμες επιλογές από το ρόστερ είναι οι Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ και οι Σαμπανάτζοβιτς και Μπότος. Ο Ιταλός κόουτς, μάλιστα, στον άξονα είχε δώσει μεγάλη βαρύτητα τις προηγούμενες φορές που τέθηκε ως προπονητής της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός όσο βρίσκεται στον πάγκο της Ένωσης έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ τρεις φορές, μετρώντας μία ήττα (1-0) και μία νίκη (0-2) στην Τούμπα και μια ισοπαλία στο ΟΑΚΑ (0-0). «

«Το αντιμετωπίζω ως ένα ακόμα παιχνίδι στη Σούπερ Λίγκα, τίποτα ιδιαίτερο. Θα βρεθώ απέναντι σε μια ομάδα όπου έπαιξα για τρία χρόνια αλλά το πιο σημαντικό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι» τόνισε ο Σάκχοφ, που θα βρει απέναντί του την πρώην ομάδα του.

Δύσκολο πρόγραμμα για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στον αποκλεισμό από την Kράσνονταρ, επικρατώντας 3-0 του ΟΦΗ εντός έδρας. Ετσι, έσπασε το σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς τρίποντο εντός κι εκτός συνόρων, με αποτέλεσμα να πλησιάσει την κορυφή της βαθμολογίας. Ο Αμπέλ Φερέιρα καλείται πλέον να «δέσει» την ομάδα του, παρότι δεν αποκτήθηκε αμυντικό χαφ, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Αλλωστε, ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα εντός κι εκτός συνόρων. Ο Πορτογάλος καλείται να βρει τρόπους έτσι ώστε η ομάδα να μην μπλοκάρει απέναντι σε κλειστές άμυνες, όπως έχει συμβεί φέτος στα ματς με τον Βόλο και τον Ατρόμητο, αλλά και με αντιπάλους που παίζουν πιο ανοιχτό ποδόσφαιρο να δημιουργεί περισσότερες φάσεις. Αλλωστε, άρχισε τη σεζόν με δυο ισοπαλίες, με τους Βολιώτες εκτός και τους Περιστεριώτες εντός.

Ο Χοσέ Κρέσπο είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αμπέλ Φερέιρα ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μιας και ο Γιαννούλης δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, η παράδοση
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0 (15/07/20)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2 (29/09/20)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1 (03/02/19)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0 (05/11/17)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0 (28/05/17)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-0 (12/03/17)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0 (29/05/16)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0 (24/1/16)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0 (16/02/13)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X