Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Ένα ντέρμπι και στη μέση ο… Ουζουνίδης!

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Ένα ντέρμπι και στη μέση ο… Ουζουνίδης!

Εναρξη: 19:00, 03/11/2018
Γήπεδο: ΟΑΚΑ (75.000)

Το μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λιγκ, λίγες ώρες μετά από αυτό της κορυφής ανάμεσα σε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την πρωταθλήτρια ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου (19:00). Ένα ιδιαίτερο βράδυ για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, που θα συναντήσει την πρώην του ομάδα. Η «Ενωση» βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, μετά το 4-0 επί του Αρη στο πρωτάθλημα και του Απόλλωνα Λάρισας –με μπόλικες αλλαγές στην ενδεκάδα- για το Κύπελλο μεσοβδόμαδα.

Στην άλλη πλευρά του… ρινγκ, ένας ψυχολογικά ανεβασμένος Παναθηναϊκός, ο οποίος παρά την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ στην «Τούμπα» (2-0), το γεγονός ότι έχει κάνει άψογη εκκίνηση παρά τα προβλήματα, δίνει διαφορετική αύρα στην αναμέτρηση.

Το «τριφύλλι» μιας άλλης εποχής…
Αν κάποιος άκουγε το καλοκαίρι ότι ο Παναθηναϊκός αρχές Νοεμβρίου θα είχε μόλις μία ήττα σε 8 αναμετρήσεις θα τον έλεγαν… τρελό! Οι «πράσινοι» πληρώνουν το -6 το οποίο ξεκίνησαν τη σεζόν, καθώς με απολογισμό 6 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα είναι πορεία μιας ομάδας όπου αυτή τη στιγμή θα βρισκόταν στην 3η θέση. Μία θέση που μοιράζονται ΑΕΚ και Ολυμπιακός με 16 βαθμούς.

Η δουλειά που γίνεται στο «τριφύλλι», παρότι διαθέτει άπειρο ρόστερ, με νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι βγαλμένη από… άλλη εποχή! Ο Γιώργος Δώνης με απίστευτους χειρισμούς έχει φέρει τον Παναθηναϊκό όχι μόνο να αποδίδει καλά, αλλά και να παίρνει αποτελέσματα. Το σημαντικότερο; Η επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο, η στήριξη των οπαδών του. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με Λεβαδειακό (3-0) και Πανιώνιο (1-0) στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν περισσότεροι από 12.000 θεατές. «Ολοι έχουν απαιτήσεις από εμάς και μας κρίνουν πλέον ως κανονική ομάδα. Αυτό είναι ένας στόχος που κερδήθηκε», το σχόλιο του έμπειρου Ελληνα προπονητή.

Στο πιο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος, αν και ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στην «Τούμπα» από τον ΠΑΟΚ (2-0), δεν επηρεάζει κάτι στη ζωή του. Ακόμη ένα θετικό στοιχείο, ότι πηγαίνει στο δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι πρωταθλήματος δίχως απουσίες, με τον Γιώργο Δώνη να εμπιστεύεται όλα τα παιδιά που έφεραν το εντυπωσιακό σερί των πρώτων αγωνιστικών.

Η βραδιά του Ουζουνίδη
Επειτα από δύο χρόνια στον πάγκο του Παναθηναϊκού, με θετική πορεία και καλά σχόλια για τη δουλειά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης λίγο πριν μπει το καλοκαίρι αποχαιρέτησε το «τριφύλλι» για να αναλάβει την ΑΕΚ. Το έργο του… βαρύ, καθώς στα χέρια του ήταν μία ΑΕΚ πρωταθλήτρια, ένα κλίμα ομάδας που είχε χρόνια να βιώσει. Σταδιακά η Ενωση «κουμπώνει» τις ιδέες του Ελληνα προπονητή, αρχίζει και παίζει το παιχνίδι του.

Μετά τα σκαμπανεβάσματα της εκκίνησης, η ΑΕΚ «ρολάρει», άλλωστε στα έξι τελευταία παιχνίδια ηττήθηκε μόνο από την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ (0-2). Ισοπαλία (1-1) με τον Ολυμπιακό στο Μαρουσί ισοφαρίζοντας στο φινάλε και έκτοτε εντός συνόρων μετράει 4 διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οι δύο πιο πρόσφατες επιβλητικές κόντρα σε Αρη (4-0) και Απόλλων Λάρισας (4-0 με μπόλικες αλλαγές).

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα έχει στις επιλογές τον βασικό Τάσο Μπακασέτα, ενώ εδώ και καιρό λείπει ο αριστερός μπακ, Λόπες. «Κερδίσαμε 4-0 τον Αρη, αλλά δεν έφυγα γεμάτος από το γήπεδο. Περίμενα καλύτερη εικόνα. Δεν πρέπει να μείνουμε στο σκορ, αλλά να δούμε τις αδυναμίες που είχαμε», το σχόλιο του Μαρίνου Ουζουνίδη, κάτι που δείχνει ότι ο Ελληνας προπονητής προσπαθεί να κρατάει τους παίκτες του σε χαμηλές… πτήσεις και να μην καθησυχάζονται.

Πιθανές ενδεκάδες
Παναθηναϊκός (4-4-2): Διούδης – Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα – Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης – Μακέντα, Καμπετσής

ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας – Μπακάκης, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ – Γαλανόπουλος, Σιμόες – Μάνταλος, Λιβάγια, Κλωναρίδης – Πόνσε

Επιπρόσθετα στατιστικά
Τα 5 τελευταία ραντεβού

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: 3-0 (Σούπερ Λιγκ 2017-18)
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 1-1 (Σούπερ Λιγκ 2017-18)
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 1-0 (Πλέι οφ Σούπερ Λιγκ 2016-17)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: 1-0 (Πλέι οφ Σούπερ Λιγκ 2016-17)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: 2-3 (Σούπερ Λιγκ 2016-17)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Superleague με 100+ ειδικά!


Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X