ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Πέντε ματσάρες στην Τούμπα που έγραψαν ιστορία! (vids)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Πέντε ματσάρες στην Τούμπα που έγραψαν ιστορία! (vids)

Η Super League έχει ντέρμπι και η Τούμπα υποδέχεται τους δυο «Δικεφάλους». ΠΑΟΚ – ΑΕΚ το βράδυ (20.30) της Κυριακής (26/9) σε ματσάρα γοήτρου και όχι μόνο. Η ομάδα του Λουτσέσκου θέλει να αποφύγει μια δεύτερη εντός έδρας ήττα στη σεζόν, ενώ αυτή του Μιλόγιεβιτς να παραμείνει αήττητη. Τα ντέρμπι τους συνοδεύονται από πάθος, γκολ, νεύρα, όλα όσα χρειάζεται ένα ματς για να απογειωθεί. Υπάρχουν όμως πέντε ματς την τελευταία 30ετία που έκαναν τη διαφορά κιέγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνική πρωτάθλημα.

19/12/1982 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 5-0

H απόλυτη παράσταση! Ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 5-0 την ΑΕΚ κι έκανε το καλύτερο δώρο στους οπαδούς τους. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα του 1982, ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδεχόταν την πρωτοπόρο τότε ΑΕΚ στην Τούμπα και με το… καλησπέρα έδειξε τις διαθέσεις τους. Ο Κούδας άνοιξε το σκορ και μετά… κατηφόρα! Ο Γιώργος Κωστίκος έκανε το 2-0 στο 50′, για να αναλάβει δράση στη συνέχεια ο Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος με ένα… φονικό χατ-τρικ σε 25 λεπτά (60′, 69′, 85′), διαμόρφωσε το 5-0. Άλλωστε, αυτή είναι και η μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ενωσης.

20/9/1999 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 4-4

Για πολλούς το ωραιότερο ντέρμπι «Δικεφάλων». Στις 20 Σεπτεμβρίου του 1999 στην καυτή Τούμπα οι δυο ομάδες… χόρτασαν τους οπαδούς γκολ και θέαμα. Η ΑΕΚ κατάφερε να αιφνιδιάσει μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα με τον Τσίριτς. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με φαουλάρα του Μαραγκού. Τη σκυτάλη πήρε στο 20′ ο Νικολαΐδης δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην Ένωση, η οποία προηγήθηκε με 3-1 χάρη σε αυτογκόλ του Ντόλμπεργκ. Ωστόσο, η εκδίκηση του τελευταίου ήρθε στο 36’ μειώνοντας σε 3-2. Με το… καλησπέρα του β’ μέρους ο Δέλλας πέτυχε το 4-2, αλλά η συνέχεια ανήκε μόνο στον ΠΑΟΚ. Ο Γεωργιάδης στο 66’ και ο Βαλέντσια στο 89’ ισοφάρισαν σε 4-4.

27/1/2002 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2

Ματσάρα στις 27 Ιανουαρίου 2002 στην Τούμπα. Η πρωτοπόρος τότε ΑΕΚ του Φερνάντο Σάντος ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη έχοντας δυο διαδοχικές ήττες από Ηρακλή και Ολυμπιακό με το ίδιο σκορ (3-2). Μαντέψτε; Το κακό τρίτωσε και η ΑΕΚ ηττήθηκε πάλι με 3-2. Ο Γεωργιάδης άνοιξε το σκορ, ο Νικολαΐδης ισοφάρισε και ο Λάκης έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ωστόσο, η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ είχε μπροστάρηδες τους Κατσιαμπή και Οκκά, οι οποίοι με γκολ στο 40’ και στο 75’ ολοκλήρωσαν μια μεγάλη ανατροπή!

13/4/2008 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-4

Μια… εκκωφαντική εμφάνιση κι ένα από τα δυσκολότερα βράδια στην καριέρα του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος και είδε την πρώην του ομάδα να σφυροκοπά ανελέητα τον ΠΑΟΚ, διαλύοντάς τον με 4-0. Το σκορ άνοιξε ο Παπασταθόπουλος στο 20′ και μέχρι το 25’ Μπλάνκο και Λυμπερόπουλος είχαν φτάσει πετύχει δυο γκολ. Βέβαια, το κερασάκι στην τούρτα πέτυχε στο 82’ ο Μοχάμεντ Καλόν διαμορφώνοντας το 4-0 που είναι και η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα.

24/01/2021 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-2

Ματσάρα στην Τούμπα. Με σασπένς, με εναλλαγές του σκορ, τέσσερα γκολ, πάθος και ένταση. Πραγματικό ντέρμπι για τους δύο «δικεφάλους» που έφυγαν από το γήπεδο με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Πραγματικός πονοκέφαλος για την άμυνα του ΠΑΟΚ ο Λιβάι Γκαρσία έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Εξαιρετικός και ο 35αρης Βιεϊρίνια που ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Τι δεν ξεχνάμε: Το λάθος γύρισμα της μπάλας από τον Λάτσι και το αντικανονικό μπλοκάρισμα της μπάλας από τον Αθανασιάδη που έφεραν το γκολ της ισοφάρισης για τον ΠΑΟΚ.

Σχολιάστε

X