Ποιος είναι ο καλύτερος στόπερ που ήρθε στην Ελλάδα; (Poll)

Ποιος είναι ο καλύτερος στόπερ που ήρθε στην Ελλάδα; (Poll)

Eχουμε δει σπουδαίους ξένους επιθετικούς στην Ελλάδα, αέρινα εξτρέμ που σήκωναν το γήπεδο στο πόδι, αλλά και φινετσάτα «10αρια» που προκαλούσαν ντελίριο! Υπήρξαν όμως και στόπερ που κέρδισαν το σεβασμό όλων των οπαδών, ηγετικές φυσιογνωμίες που οργάνωναν μαεστρικά τις άμυνες τους. Στο bwin News ξεχωρίσαμε έξι ξένους στόπερ που έκαναν τη διαφορά και αποθεώθηκαν!

Ρενέ Χένρικσεν | Παναθηναϊκός | 1999-2005

Για πολλούς, ο Ρενέ Χένρικσεν είναι ο κορυφαίος Σκανδιναβός που έχει αγωνιστεί στη χώρα μας. Γεννήθηκε το 1969 στο Γκλόστρουπ της Δανίας και στη διάρκεια της καριέρας του έπαιξε μόνο σε δυο ομάδες, την Ακαντέμισκ στην Κοπεγχάγη (1988-1999) και τον Παναθηναϊκό. Το καλοκαίρι του 1999 ο Δανός ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του «τριφυλλιού» και έμεινε στην Αθήνα για έξι χρόνια. Τρομερός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος ξεχώριζε για την αντίληψη του, για την τεχνική του, για τον ηγετικό του χαρακτήρα, αλλά και τη φινέτσα των κινήσεων του. Ο Χένρικσεν ήταν από τους πρωταγωνιστές στο νταμπλ του 2004, αλλά και στις δυο μεγάλες πορείες στην Ευρώπη, τη σεζόν 2001/02, όπου έφτασε με τον Παναθηναϊκό μέχρι τα προημιτελικά του Champions League και την επόμενη (2002/03), όπου το «τριφύλλι» έφτασε στους «8» του Κυπέλλου UEFA. Το 2000 αναδείχθηκε κορυφαίος Δανός παίκτης της χρονιάς, ενώ με την Εθνική του είχε 66 συμμετοχές (τις 25 ως αρχηγός), παίρνοντας μέρος σε δυο Παγκόσμια Κύπελλα (1998 & 2002) και σε δυο EURO (2000 & 2004). Με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε 208 φορές και είναι πρώτος στη λίστα με τους Σκανδιναβούς που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Build A Bet* στο Ελληνικό Πρωτάθλημα

Κάρλος Γκαμάρα | ΑΕΚ | 2001-2002

Ενας εκ των κορυφαίων στόπερ που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα.  Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κρατήσει περισσότερο από ένα έτος τον «Σερίφη», όμως σε αυτό το διάστημα, ο Κάρλος Γκαμάρα ήταν αυτό που λέμε «σύγχρονος κεντρικός αμυντικός». Ηγέτης εντός αγωνιστικού χώρου, άριστες τοποθετήσεις, καλός στο ψηλό παιχνίδι αλλά και με την μπάλα στα πόδια, καίρια μαρκαρίσματα, τα πάντα. Επέστρεψε στη Φλαμένγκο, από την οποία τον είχε αποκτήσει δανεικό η «Ένωση». Με την ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο, ενώ έχασε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες, μιας και η ομάδα του αναδείχθηκε ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό. Εμεινε για πάντα στις καρδιές των οπαδών των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στο ρόστερ. Άλλωστε, έκανε το μεγάλο βήμα για την Ίντερ, με την οποία διέγραψε σπουδαία πορεία (ημιτελικά Champions League). Από τους εμβληματικούς αρχηγούς της εθνικής Παραγουάης, έχει περάσει στην ιστορία της.

Μπρούνο Άλβες | ΑΕΚ | 2004-2005

Eνας σπουδαίος στόπερ που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα. Όπως και ο Κάρλος Γκαμάρα, έτσι κι ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε στην ΑΕΚ μόλις για μία σεζόν. Τον είχε πάρει ο Φερντάντο Σάντος από την Πόρτο με τη μορφή δανεισμού, όπως και τον Πάουλο Ασουνσάο. Αμφότεροι πραγματοποίησαν εντυπωσιακές εμφανίσεις με την ΑΕΚ και στη συνέχεια έκαναν σπουδαία καριέρα. Εκρηκτική προσωπικότητα, τρομερός στον αέρα, ένας aggressive αμυντικός, ο οποίος ήξερε πως να κάνει τον αντίπαλο επιθετικό να αισθανθεί άβολα. Η μετέπειτα πορεία του με Πόρτο, Ζενίτ, εθνική Πορτογαλίας αλλά και στα γήπεδα της Ιταλίας αποτυπώνει και τη σπουδαία καριέρα του. Ο Μπρούνο Άλβες προσέφερε τα μέγιστα σε αγωνιστικό επίπεδο (42 συμ., 1 γκολ / 1 ασίστ), αποτελώντας μέχρι και σήμερα ένα από τα καλύτερα στόπερ στην ιστορία του κλαμπ.

Κορυφαίο Live Στοίχημα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα

Ούλοφ Μέλμπεργκ | Ολυμπιακός | 2009-2012

Ο Ούλοφ Μέλμπεργκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ενας τρομερός στόπερ, που έπαιξε σε Ισπανία, Αγγλία και κατάφερε να ξεχωρίσει για τη μαχητικότητα και την αντίληψή του. Στην Άστον Βίλα καθιερώθηκε και αγαπήθηκε από τους οπαδούς, έπαιξε μια επταετία και το καλοκαίρι του 2008 έκανε τη μεγαλύτερη μεταγραφή της καριέρας του, καθώς υπέγραψε στη Γιουβέντους, από την οποία αποχώρησε ένα χρόνο αργότερα. Ο Ολυμπιακός κινήθηκε άμεσα και τον έκανε ηγέτη του στην άμυνα. Με τους Πειραιώτες κατέκτησε δυο πρωταθλήματα (2011 – 2012) και ένα Κύπελλο (2012) κερδίζοντας άμεσα τον σεβασμό των οπαδών. Ηγετικός αμυντικός που μπορούσε να αγωνιστεί τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στο δεξί άκρο και με την εμπειρία του καθοδηγούσε μαεστρικά την αμυντική γραμμή των Πειραιωτών. Με τον Ολυμπιακό έπαιξε σε 106 παιχνίδια και σκόραρε εννέα φορές, ενώ με 117 εμφανίσεις (και 8 γκολ) στην εθνική Σουηδίας, είναι στο Top 10 με διεθνείς συμμετοχές. Με το εθνόσημο του αγωνίστηκε σε δυο Παγκόσμια Κύπελλα (2002 και 2006) και σε τέσσερα EURO (2000, 2004, 2008 και 2012).

Ιβάν Μαρκάνο | Ολυμπιακός | 2011-2012 και 2014

Δεν έπαιξε πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, ωστόσο πρόλαβε σε αυτό το διάστημα να κάνει τη διαφορά. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εισηγήθηκε τον δανεισμό του από τη Βιγιαρεάλ τη σεζόν 2011-12 και ο Μαρκάνο αποδείχθηκε ιδανική επιλογή. Πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά και ιδιαίτερα αποτελεσματικός με τη μπάλα κάτω, αποτέλεσε έναν από τους παίκτες – κλειδιά της ομάδας στην κατάκτηση του νταμπλ εκείνης της χρονιάς (2012). Όταν ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του, επέστρεψε στην Ισπανία και αμέσως μετά αποκτήθηκε από τη Ρουμπίν Καζάν. Τον Ιανουάριο του 2014 επέστρεψε στον Ολυμπιακό, ως δανεικός από τη ρωσική ομάδα για έξι μήνες, αυτή τη φορά έπειτα από εισήγηση του Μίτσελ. Στο δεύτερο πέρασμά του κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Μπορεί να μη… θάμπωσε τους οπαδούς του Ολυμπιακού, όμως πέρασε στην ιστορία, ως ένα από τα μεγάλα στόπερ που φόρεσαν τα ερυθρόλευκα.

Priceboosts κάθε μέρα!

Γκόρντον Σίλντενφελντ | Παναθηναϊκός | 2013-2015

Δυο χρόνια στον Παναθηναϊκό (2013-15) κι ένα κύπελλο. O Γκόρντον Σίλντενφελντ δε βρέθηκε στην ιδανική περίοδο των επιτυχιών, όμως κατάφερε να αφήσει το στίγμα του. Δυναμικός αμυντικός, με σούπερ αντίληψη, έβαζε το πόδι του στη «φωτιά» και πέρασε στην ιστορία, ως ένα από τα καλύτερα ξένα στόπερ που φόρεσαν τα πράσινα. Ο Κροάτης αμυντικός πραγματοποίησε 57 εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό, πέτυχε δυο γκολ και ήταν στους βασικούς συντελεστές για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X