Δέκα πράγματα που περιμένουμε να δούμε στη Super League!

Δέκα πράγματα που περιμένουμε να δούμε στη Super League!

Η Super League επιτέλους αρχίζει! Οι ομάδες βρήκαν τηλεοπτικό συμβόλαιο, ο Σεπτέμβριος μπήκε και το σαβατοκύριακο (11-12/9)έχει φουλ δράση.  Αλλαγές προπονητών, πολλές μεταγραφές, σημαντικές επιστροφές. Ποια είναι τα δέκα πράγματα που περιμένουμε να δούμε στον φετινό μαραθώνιο;

 

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Super League εδώ!

 

 

  1. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να σταθεί πέρσι εμπόδιο στον Ολυμπιακό, τερμάτισε στη 2η θέση, αλλά στο -26 από την κορυφή. Πέρσι, άρχισε με τον Φερέιρα, τελείωσε τη χρονιά με τον Γκαρσία και φέτος ξεκινά με τον Ρασβάν Λουτσέσκου, τον κόουτς του τίτλου (2018-19). Ο «Δικέφαλος» θέλει να σβήσει με το… καλημέρα της σεζόν ανασφάλειες, γκρίνιες και στο πρόσωπο του Ρουμάνου αισιοδοξεί πως θα ξαναβρεί αυτό που θέλει «Ηρθα για να κερδίζω, αν δεν το κάνω θα φύγω» τονίζει ο ίδιος, ο οποίος θεωρείται μετρ στην ψυχολογία. Ο έμπειρος τεχνικός ξέρει πως να παρουσιάσει μια αποτελεσματική, λειτουργική και «νικήτρια» ομάδα. Θέληση, νοοτροπία, αυτοπεποίθηση, συγκέντρωση αυτά που ζητά από τους παίκτες του. Ετοιμος για νταμπλ τονίζει ο ίδιος, αλλά θα ήταν πιο ικανοποιημένος αν είχε κάποιες ποιοτικές πινελιές.
  2. Η ΑΕΚ έκανε μια από τις χειρότερες σεζόν των τελευταίων ετών, κατέληξε στην 4η θέση, στο -30 από την κορυφή. Άλλαξε δυο προπονητές, όμως δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της. Φέτος έδωσε τα ηνία στον 51χρονο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ωστόσο με το… καλημέρα ο Σέρβος τεχνικός κλήθηκε να διαχειριστεί τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Βελέζ του Μόσταρ. Η ΑΕΚ απέκτησε 12 παίκτες σε μια προσπάθεια να επιστρέψει δυναμικά. Τσούμπερ (εξτρέμ), Γέφτιτς (χαφ) κάνουν τη διαφορά, ενώ καλύφθηκαν όλα τα κενά. Ο Μιλόγεβιτς ήρθε με εξαιρετικές συστάσεις, τεχνικός που ξέρει να «χτίζει» μια ομάδα κάτι που συνέβη και με τον Ερυθρό Αστέρα. Βέβαια, ο χρόνος πιέζει μιας και 12 νέοι παίκτες δεν είναι εύκολο να δέσουν άμεσα. Πάντως, η εικόνα των φιλικών δεν ήταν η ιδανική.
  3. O Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του έξοδο, βγήκε 5ος πέρυσι, στο -37 από την κορυφή κι έμεινε τέσσερα χρόνια χωρίς παρουσία σε διεθνείς διοργανώσεις, επτά έτη χωρίς τίτλο. Τρεις διαφορετικούς προπονητές πέρσι… Φέτος έδωσε τα ηνία στον 59χρονο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κι ελπίζει σε μια μεγάλη επιστροφή. Ο Σέρβος προπονητής έχει ένα εξαιρετικό βιογραφικό που αφήνει υποσχέσεις για βελτίωση ικανή να φέρει την υπέρβαση. Ο ίδιος δούλεψε αρκετά σκληρά και το αγωνιστικό μοντέλο με αυτόν τον προπονητή μπορεί να γίνει αποτελεσματικό και να δημιουργήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα δυναμική. Οι προσθήκες στο φινάλε του παζαριού των Λούντκβιστ (χαφ), Βιτάλ (επιτελικός), Παλάσιος (εξτρέμ) δίνουν στην ομάδα το κάτι παραπάνω επιθετικά.
  4. Θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να φτάσει στον 47ο τίτλο τη νέα σεζόν; Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε την ανωτερότητα και τερμάτισε με διαφορά 26 βαθμών από τον δεύτερο. Η φετινή χρονιά άρχισε με το σοκ του αποκλεισμού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λουντογκόρετς. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να περιορίσει τη ζημιά μπαίνοντας στους ομίλους του Europa League. Eνισχυμένος από τη μέση και μπροστά με Κούντε, Λόπες, Ονιεκούρου, Τικίνιο, Αγκισού Καμαρά και οι φίλοι του ανυπομονούν να δουν έναν επιθετικό Ολυμπιακό, με φουλ ταχύτητα επιθετικό. Ερωτηματικό αποτελεί η άμυνα, μιας και τα μπακ δεν άλλαξαν αρκετά, με εξαίρεση την έλευση του νεαρού Πολωνού, Καρμπόβικ. Αλλωστε, ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» του στα ευρωπαϊκά ματς του καλοκαιριού. Εκτός πλάνων στο ξεκίνημα της σεζόν ο βασικός αμυντικός της τελευταίας διετίας, Ρούμπεν Σεμέντο.
  5. Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε εξαιρετική σεζόν, μπήκε στα πλέι οφ και τελικά βρέθηκε στην 6η θέση. Ο Μίλαν Ράσταβατς «εξαργύρωσε» την περσινή χρονιά με νέο συμβόλαιο και στόχος είναι η υπέρβαση. Πέντε νέες προσθήκες, έμεινε ο κορμός και ο Σέρβος τεχνικός από τον Ιούλιο έχει έτοιμο το ρόστερ της νέας χρονιάς. Εξαιρετική εικόνα στα φιλικά, μέτρησε επτά νίκες και μια ισοπαλία (με 17-2 γκολ) και τα χαμόγελα περισσεύουν στην Τρίπολη. Ετσι, περιμένουμε να δούμε μια ομάδα δεμένη, πειθαρχημένη, ικανή να κάνει τη διαφορά στη φετινή σεζόν. Η ποιότητα δε λείπει, όπως και το γεγονός πως προέβη σε στοχευμένες κινήσεις.
  6. O Aτρόμητος για τρίτη φορά την τελευταία πενταετία κατέληξε 8ος, αποτυπώνοντας έτσι την κακή πορεία. Ο 38χρονος Ισπανός Ανχελ Λόπεθ βρέθηκε από τον πάγκο του Βόλου στο Περιστέρι για να δώσει στο σύλλογο ώθηση. Δυνατή παρουσία στο μεταγραφικό παζάρι, μιας και αποκτήθηκαν Κουλούρης, Χατζηϊσαϊας, Σπιριντόνοβιτς, Κλωναρίδης παίκτες που ξέρουν καλή την ελληνική πραγματικότητα. Ωστόσο, τα χαμόγελα δεν είναι πολλά, μιας και σε δέκα φιλικά, ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να πείσει με την εικόνα του. Στόχος των Περιστεριωτών μια ανταγωνιστική ομάδα που θα βάλει δύκολα στους μεγάλους και θα καταφέρει να μπει στην εξάδα.
  7. Με απίθανο φινάλε κόντρα στον Εργοτέλη ο Ιωνικός επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 14 χρόνια. Ο 52χρονος Δημήτρης Σπανός έμεινε και για πρώτη φορά στην προπονητική καριέρα του θα είναι κόουτς ομάδας, Super League. Extreme make over με 20 συνολικά προσθήκες. Ξεχωρίζουν σίγουρα ο φορ Τουράμ και ο 37χρονος αμυντικός χαφ Ρομαό, ενώ την άμυνα της ομάδας θα ενισχύσει ο Τσιγκρίνσκι! Θα καταφέρει να αντέξει την πίεση της επιστροφής και να παραμείνει στην κατηγορία. Το ξεκίνημα πάντως θα είναι δύσκολο…
  8. Ο Άρης έχει ένα εξαιρετικό σύνολο, γεμάτο ρόστερ με τις μεταγραφές από τη Φούλαμ του Καμαρά (φορ) έναντι 3,5 εκατ. ευρώ και του Ιτούρμπε να κάνουν την τεράστια διαφορά. Αν ο Άρης καταφέρει και βρει το γκολ πιο εύκολα, τότε θα διεκδικήσει πολλά περισσότερα από την περσινή 3η θέση. Βέβαια, αρχίζει με -6 βαθμούς λόγω τιμωρίας, αν κι έχει κάνει ήδη έφεση και περιμένει δικαίωση.
  9. Θα δούμε μάχη των σκόρερ; Θα καταφέρει ο Ελ Αραμπί να αναδειχθεί και τρίτη χρονιά κορυφαίος σκόρερ στη Super League; Ο Ολυμπιακός δυνάμωσε από τα άκρα και ο Μαροκινός μπορεί να μην έχει κάνει το ιδανικό ξεκίνημα στα προκριματικά, αλλά ξέρει τον τρόπο για να βρει δίχτυα όσο λίγοι. Ο Αραούχο… απειλεί, ο Ακπομ επέστρεψε να κάνει τη διαφορά. Η μάχη αναμένεται καυτή..
  10. Περιμένουμε να δούμε την πιο σκληρή μάχη των τελευταίων ετών! Σε επίπεδο κορυφής, ο Ολυμπιακός, παρότι αλλαγμένος είναι φαβορί. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν νέους προπονητές και… απειλούν , ο Αρης μοιάζει ακόμη περισσότερο ενισχυμένος, ο Παναθηναϊκός επίσης με νέο προπονητή δείχνει έτοιμος να κάνει την υπέρβαση. Ολες οι ομάδες πήραν χρόνο, έκαναν αρκετές μεταγραφές και η φετινή Super League μοιάζει πιο ελκυστική!

Σχολιάστε

X