Μπρέντφορντ – Φούλαμ: Ποια θα κερδίσει την άνοδο στην Premier League;

Μπρέντφορντ – Φούλαμ: Ποια θα κερδίσει την άνοδο στην Premier League;

Έναρξη: 21.45, 04/08/2020
Γήπεδο: Wembley, Λονδίνο

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκκίνηση του πρωταθλήματος, η Championship φτάνει στο τέλος της με τον μεγάλο τελικό ανάμεσα σε Μπρέντφορντ και Φούλαμ στο Wembley. Το τελευταίο εισιτήριο για την επόμενη Premier League, όπου ήδη προβιβάστηκαν οι Λιντς και Γουέστ Μπρομ, περιμένει τον κάτοχό του. Ισχύει ό,τι και σε κάθε αγώνα νοκ άουτ.

Το παιχνίδι των 160 εκατ. λιρών

Ο τελικός των play off της Championship χαρακτηρίζεται ως το «πλουσιότερο παιχνίδι στον κόσμο». Και όχι άδικα. Αν η Μπρέντφορντ κερδίσει την άνοδο, τότε υπολογίζει ότι στα ταμεία της μόνο και μόνο από αυτό θα μπουν 160 εκατ. λίρες τα επόμενα 3 χρόνια, ακόμη κι αν υποβιβαστεί άμεσα την επόμενη σεζόν.

Αν, μάλιστα, καταφέρει να μείνει στην Premier League για 2 συνεχόμενες σεζόν, τότε αυτό το ποσό υπολογίζεται στις 265 εκατ. λίρες. Σε αντίθεση, η Φούλαμ μπορεί να υπολογίζει σε έσοδα 135 εκατ. λιρών μέχρι το 2023 σε περίπτωση που εκείνη κερδίσει τον τελικό. Αυτό, διότι ήδη έχει λάβει χρήματα από τα περίφημα «parachute payments», που προβλέπονται για τις ομάδες που υποβιβάζονται.

Λονδρέζικο ντέρμπι

Μπορεί να ζουν στη σκιά των μεγάλων ομάδων του Λονδίνου, όμως τις δύο έδρες χωρίζουν μόλις 5 μίλια και το παιχνίδι τους αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι της αγγλικής πρωτεύουσας. Θα είναι, μάλιστα, μόλις ο 2ος τελικό ανάμεσα σε ομάδες του Λονδίνου έπειτα από εκείνον του 2004 ανάμεσα σε Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Χαμ.

Πιο έμπειρη η Φούλαμ

Η Φούλαμ βρέθηκε ξανά στην ίδια ακριβώς θέση πριν 2 χρόνια, όταν αντιμετώπισε την Άστον Βίλα στον τελικό. Είχε κερδίσει με 1-0, είχε πάρει την άνοδο και πολλοί παίκτες από εκείνη την ομάδα βρίσκονται ακόμα στο ρόστερ. Αν υπολογίσουμε και εκείνους που έμειναν μετά τον περσινό υποβιβασμό από την Premier League, τότε είναι εμφανής η διαφορά εμπειρίας σε σχέση με την Μπρέντφορντ. Θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί, προκειμένου να επιστρέψει άμεσα στην πρώτη κατηγορία;

Κακό ρεκόρ, αλλά καλή παράδοση η Μπρέντφορντ

Τα play off δεν ταιριάζουν στην Μπρέντφορντ, που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κανένα από τα 8 τελευταία μίνι-τουρνουά, στα οποία έλαβε μέρος σε οποιαδήποτε κατηγορία, από τη σεζόν 1990-91 και μετά, με 3 τελικούς να περιλαμβάνονται σε αυτό το κακό σερί. Μάλιστα, αν χάσει τον τελικό θα κάνει νέο αρνητικό ρεκόρ, καθώς και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχει αυτή τη στιγμή 8… Θα μπορέσει η Μπρέντφορντ να βάλει επιτέλους τέλος στην κακή παράδοση, παίρνοντας την άνοδο για την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά το 1947;

Θετικό, πάντως, είναι ότι η Μπρέντφορντ έχει κερδίσει και τα δύο φετινά ματς με τη Φούλαμ (το δεύτερο εκτός έδρας με γκολ στο 88’ και στο 90’), έχει χάσει μόλις 1 από τα 10 τελευταία στο συγκεκριμένο ζευγάρι, ενώ το αήττητο σερί της έχει φτάσει στα 5 ματς. Λογικό είναι ο τεχνικός Χάρις να δηλώνει ότι η ομάδα του είναι το φαβορί με βάση αυτά τα στατιστικά.

Κερδίζει η ομάδα που σκοράρει πρώτη

Συνήθως, οι τελικοί έχουν αρνητική επίπτωση στο θέαμα. Η πίεση, το άγχος και η απόλυτη συγκέντρωση των παικτών οδηγούν σε χαμηλά σκορ. Σε μόλις 4 από τους 19 τελευταίους τελικούς βρήκαν δίχτυα και οι 2 ομάδες. Πολύ σημαντικό αποδεικνύεται και το ποιος θα σκοράρει πρώτος. Στους 15 από τους 16 τελευταίους τελικούς η ομάδα που άνοιξε το σκορ ήταν στο τέλος και η νικήτρια.

Τα… βαριά όπλα

Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς έχασε τα δύο παιχνίδια με την Κάρντιφ για τα ημιτελικά, όμως είναι απολύτως έτοιμος και αναμένεται να ξεκινήσει στον τελικό. Ο Σέρβος επιθετικός ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην κορυφή των σκόρερ με 26 τέρματα και ο Σκοτ Πάρκερ ποντάρει πολλά στην εμπειρία και στην ποιότητά του. Το… αντίπαλο δέος του από την άλλη πλευρά είναι ο Όλι Ουάτκινς, που σκόραρε στον δεύτερο ημιτελικό με την Σουόνσι και έφτασε τα 25 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα. Κανένας τους, πάντως, δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα στο ζευγάρι φέτος. Θα τα καταφέρει κάποιος τώρα, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη και στην άνοδο;

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στην Τσάμπιονσιπ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X