Γουλβς - Ολυμπιακός: Θέλει να γράψει... ιστορία στο Molineux!

Γουλβς – Ολυμπιακός: Θέλει να γράψει… ιστορία στο Molineux!

Eναρξη: 22.00, 06/08/2020
Γήπεδο: Molineux Stadium, Wolverhampton

Ο Ολυμπιακός μετά την κατάκτηση του τίτλου επιστρέφει στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και θέλει να πετύχει κάτι εντυπωσιακό και απέναντι στη Γουλβς (1-1 το πρώτο ματς στον Πειραιά)! 

Να γράψει… ιστορία ξανά ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στην προηγούμενη φάση, πήρε μια… θρυλική πρόκριση στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ και η Ευρώπη υποκλίθηκε στη μαχητικότητά του. Κόντρα στη Γουλβς βρέθηκε κοντά σε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία. Έπαιξε για περισσότερα από 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 29′ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Σεμέδο, αλλά δεν λύγισε. Την κοίταξε στα μάτια και προηγήθηκε στο 54’ με τον Ελ Αραμπί, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη, με την αγγλική ομάδα να ισοφαρίζει στο 67’ με ένα τυχερό γκολ του Νέτο. Ηταν 12 Μαρτίου, όταν οι ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον Πειραιά, κι από τότε ο Ολυμπιακός πέτυχε τους στόχους εντός συνόρων, κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά προκρίθηκε και στον τελικό του κυπέλλου.

Στις 29 Ιουλίου οι Πειραιώτες έδωσαν φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Ομόνοια και επικράτησαν με σκορ 3-0. «Θα είμαστε έτοιμοι για τον επαναληπτικό με τη Γουλβς» τόνισε ο Μαρτίνς, ο οποίος δεν θα έχει στη σύνθεσή του δυο παίκτες – κλειδιά: τον Σα, που τραυματίστηκε, αλλά και τον Σεμέντο που είναι τιμωρημένος. Η Γουλβς είναι μία ομάδα που έχει ως «όπλο» τις στατικές φάσεις και σίγουρα αυτό είναι ένα «θέμα» που απασχολεί τον Μαρτίνς.

Έτσι, ο Μπόμπι Αλέν θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας και ο Τσιμίκας θα βρεθεί στα αριστερά. Οι Σισέ και Μπα θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας μπροστά τους τριάδα στα χαφ τους Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, με τους δύο πρώτους να έχουν σαφώς πιο… ανασταλτικά καθήκοντα, ενώ ο Αφρικανός θα βοηθάει και στην επίθεση.

Στα αριστερά θα είναι ο Βαλμπουενά, στα δεξιά ο Ραντζέλοβιτς έχει το προβάδισμα έναντι του Μασούρα και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Ελ Αραμπί. Αχμέντ Χασάν και Καφού δηλώθηκαν στην ευρωπαϊκή λίστα των «ερυθρόλευκων».

Η πίεση της Γουλβς και το τρομερό δίδυμο

Τον Μάρτιο του 2017 η Γουλβς έδινε τη δική της μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού από την Championship. Τρία χρόνια μετά, οι «Λύκοι» βρίσκονται στους «16» του Europa League, αλλά το τέλος της σεζόν στην Premier δεν ήταν ιδανικό. Μην ξεχνάμε ότι ο Νούνο είχε υποσχεθεί ακόμα και την έξοδο στο Champions League μέσω της 4ης θέσης της Premier League, αλλά στο τέλος από τη βαθμολογική της θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα δεν βγαίνει ούτε στο Europa League.

Σε μία χρονιά που φαινόταν να της πηγαίνουν όλα περίφημα και να καθιερώνεται στη συνείδηση του κόσμου της Premier League ως μία από τις ομάδες που θα έχουν για χρόνια εξασφαλισμένο ευρωπαϊκό εισιτήριο, ήρθε η κατάκτηση του Κυπέλλου από την Άρσεναλ που της έκοψε τον δρόμο για την Ευρώπη. Πλέον, το ευρωπαϊκό εισιτήριο περνά από το… Europa League και την κατάκτησή του. Στο Γουλβερχάμπτον δεν κρύβουν τις ελπίδες που τρέφουν, ωστόσο η πίεση είναι αισθητή γα την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Βρέθηκε στη φάση των «16» χάρη στην πρόκριση επί της Εσπανιόλ.  Το 4-0 στο «Μολινό» την έφερνε με το… 1,5 πόδι στην επόμενη φάση και στη Βαρκελώνη η ήττα με 3-2 δεν κόστισε καθόλου.

Ζότα και Χιμένες συνθέτουν ένα από τα ένα συναρπαστικότερα δίδυμα στην Ευρώπη! Ο Μεξικάνος πέτυχε 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στην Premier League, ξεπερνώντας τον Στίβεν Φλέτσερ (22). Σκυτάλη στην Ευρώπη μέχρι τώρα είχε πάρει ο 23χρονος Ζότα! Στα προκριματικά ήταν απολαυστικός, πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε γύρο (κόντρα σε Κρουσέιντερς, Πιούνικ Έρεβαν και Τορίνο), ενώ μετράει και δύο χατ-τρικ κόντρα σε Μπεσίκτας στον όμιλο και εσχάτως απέναντι στην Εσπανιόλ. Αυτά τα κατορθώματα τον φέρνουν στην πρώτη θέση των σκόρερ φέτος στο Europa League και αυξάνουν κατακόρυφα τις μετοχές του!

Γουλβς – Ολυμπιακός, οι αριθμοί του ματς

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσημη αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γουλβς, μιας και είχε προηγηθεί το 1-1 στον Πειραιά. Τις δυο τελευταίες φορές που αγγλικές ομάδες αντιμετώπισαν τους Πειραιώτες σε νοκ άουτ ματς γνώρισαν τον αποκλεισμό.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να γίνει η πρώτη ομάδα που αποκλείει δυο αγγλικούς συλλόγους σε διαδοχικές φάσεις από τη σεζόν 2013-14. Τότε, η Μπάγερν για το Champions League είχε αφήσει εκτός Αρσεναλ (στους 16) και Γιουνάιτεντ (στα προημιτελικά).

Μόνο η Βασιλεία έχει περισσότερες νίκες στη φετινή διοργάνωση από τη Γουλβς. Οι «Λύκοι» έχουν σκοράρει τα περισσότερα τέρματα (18) και βρίσκουν δίχτυα σε οκτώ σερί ματς μετά την ήττα 1-0 από την Μπράγκα στην πρεμιέρα των ομίλων.

Ο επιθετικός της Γουλβς Ντιόγκο Ζότα έχει πετύχει δυο φορές χατ τρικ στη φετινή διοργάνωση. Μόνο ο Φαλκάο με την Πόρτο τη σεζόν 2010-11 έχει πετύχει τρία σε μια σεζόν.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X