Τα πρωταθλήματα που ετοιμάζονται για δράση!

Τα πρωταθλήματα που ετοιμάζονται για δράση!

Η UEFA εργάζεται ήδη για την επόμενη σεζόν. Θέλει να έχει στα χέρια της τα ονόματα των ομάδων τα οποία θα συμμετάσχουν στα Κύπελλα Ευρώπης τη σεζόν 2020-21 και για αυτό προτρέπει τις Ομοσπονδίες όλων των χωρών να βρουν έναν τρόπο ώστε να ολοκληρώσουν έστω και σε άλλη μορφή τα πρωταθλήματά τους.

Βέβαια, η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ανακοίνωσε κι επίσημα πως σταματά η σεζόν, έτσι ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρονιά που έχει πολλές απαιτήσεις. Για πρώτη φορά στα 64 χρόνια ιστορίας της Eredivisie, της πρώτης κατηγορίας του ολλανδικού ποδοσφαίρου με την σύγχρονη μορφή της, δεν θα έχει πρωταθλητή, όπως αποφάσισε η ομοσπονδία της χώρας. Η τελευταία σεζόν χωρίς πρωταθλήτρια στην Ολλανδία ήταν η 1944-45, εξαιτίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έντεκα χρόνια προτού ιδρυθεί η Eredivisie. Ο Αγιαξ θα πάρει το «καλό» εισιτήριο για το Champions League. Στα προκριματικά θα παίξει σίγουρα η Άλκμααρ, Φέγενορντ, Αϊντχόφεν και Βίλεμ θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Europa League.

Μετά τους Ολλανδούς ήρθε και η σειρά της Γαλλίας και είναι το πρώτο από το Top-5 που σταματά. Αυτό που περνά σε βασική προτεραιότητα για τους ιθύνοντες της γαλλικής Λίγκας είναι η επικύρωση της βαθμολογίας και ο διαμοιρασμός των τίτλων και των εισιτηρίων με βάση αυτήν.

Με ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Εντουάρ Φιλίπ, επιβεβαιώθηκε η πρόωρη λήξη της σεζόν σε Ligue 1 και Ligue 2 και πλέον θα εξεταστεί το πώς θα γίνει η απονομή τίτλων και θέσεων Ευρώπης, υποβιβασμού και ανόδου.

Παράλληλα, και η Αργεντινή ανακοίνωσε επίσης ότι το τρέχον πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, η Superliga (και όχι μόνο), ανεστάλη οριστικά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το γνωστοποίησε σε συνέντευξή του στην Tnt Sports ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (AFA), Κλαούντιο «Τσίκι» Τάπια, δηλώνοντας ότι «όλα τα πρωταθλήματα τελείωσαν και η απόφαση αυτή θα επικυρωθεί από την εκτελεστική επιτροπή, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης».

Το Βέλγιο που θα ακολουθούσε τα χνάρια της Ολλανδία ανέβαλε την ψηφοφορία για την επικύρωση της ολοκλήρωσης της σεζόν, διατηρώντας έτσι ανοιχτή την… πόρτα για πιθανή επανεκκίνηση. Αυτή θα διεξαχθεί την επόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου!

Ωστόσο, η υπόλοιπη Ευρώπη είναι έτοιμη να μπει ξανά στα γήπεδα και ήδη δυο χώρες έδωσαν επίσημες ημερομηνίες έναρξης! Το επαγγελματικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Πολωνίας θα ξαναρχίσει την αγωνιστική δραστηριότητά του στις 29 Μαΐου και θα ολοκληρώσει τη σεζόν έως τις 19 Ιουλίου.

Μετά την Πολωνία, λοιπόν, και η Τσεχία ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στην δράση, στις 25 Μαΐου. Εννοείται, βεβαίως, ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θα υποβληθούν σε τεστ για τον ιό Covid-19, προτού αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις στις 11 Μαΐου, οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών (130 άτομα το πολύ στα γήπεδα) και το φινάλε της σεζόν θα παραταθεί πέρα από τις 30 Ιουνίου.

H Bundesliga και τα σενάρια για Premier League, LaLiga, Serie A
Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Bundesliga, αφού είναι το πρώτο από τα μεγάλα πρωταθλήματα που θα αρχίσει τη δράση! Ο εκτελεστικός διευθυντής της Bundesliga, Κρίστιαν Σάιφερ, επιβεβαίωσε ότι όλα είναι έτοιμα για την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων στις 9 Μαΐου, εφόσον βεβαίως δώσουν το «οκέι» οι κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές της Γερμανίας, πάντα στην σκιά της κρίσης του κορονοϊού. «Για εμάς είναι καθοριστικό το τι θα αποφασίσουν οι πολιτικοί. Αν μπορούμε να αρχίσουμε στις 9 Μαΐου, τότε είμαστε έτοιμοι. Αλλά και για αργότερα. Θα ήταν υπεροπτικό να δώσουμε εμείς μια ημερομηνία, δεν είναι αυτή η δουλειά μας» εξήγησε ο Σάιφερ, σε συνέντευξη Τύπου μετά από τηλεδιάσκεψη με τις 18 ομάδες της Bundesliga, αλλά και αυτές της δεύτερης κατηγορίας» τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Bundesliga, Κρίστιαν Σάιφερ. Στις 30 του μήνα θα υπάρξει συνάντηση της Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων και θα παρθεί η απόφαση!

Η Premier League έχει ήδη προετοιμάσει ένα πλάνο επιστροφής -εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από το κράτος κι επιβεβαιωθεί και με αριθμούς η ύφεση της πανδημίας του κορονοϊού- με ημερομηνία έναρξης της αγωνιστικής δράσης την 8η Ιουνίου (το πρωτάθλημα της Premier League είχε μπει στο «ψυγείο» από 13 Μαρτίου). Η ολοκλήρωση των 92 αγώνων που απομένουν ως το φινάλε της σεζόν προβλέπεται μέχρι την 27η Ιουλίου 2020, προκειμένου να προγραμματιστεί αντίστοιχα η εκκίνηση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2020/21) για τις 22 Αυγούστου. Στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνονται επιλεγμένα γήπεδα ανά τη βρετανική επικράτεια και μακριά από το Λονδίνο, που συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή πάνω από το 45% των κρουσμάτων του ιού Covid-19

Δεν υπάρχει, ούτε μπορεί επί του παρόντος να καθοριστεί η ημερομηνία επιστροφής των ομάδων της La Liga στις προπονήσεις. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού της Ισπανίας, μετά τη συνάντηση της προέδρου του, Ιρένε Λοθάνο, με τον πρόεδρο της ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (AFE), Νταβίντ Αγκάνθο. Μπορεί η κυβέρνηση στην Ισπανία να μελετά σοβαρά την παράταση της κατάστασης συναγερμού λόγω κορονοϊού έως τις 24 Μαΐου, αλλά η LaLiga φιλοδοξεί να ξεκινήσουν οι προπονήσεις, ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος, το Σάββατο (2/5)!

Επιστρέφουν στις προπονήσεις οι ιταλικές ομάδες από την 4η Μαΐου, και σε πρώτη φάση και για δύο εβδομάδες οι παίκτες θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο. Οι κανονικές προπονήσεις σε γκρουπ θα δοθεί άδεια για να ξεκινήσουν από τις 18 Μαΐου, περίπου 2 μήνες και δέκα μέρες από την τελευταία αγωνιστική της Serie A που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου. Η δε ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως άλλαξε επίσημα την ημερομηνία λήξης της σεζόν από 30 Ιουνίου σε 2 Αυγούστου και υπάρχει αισιοδοξία πως μέσα στον Ιούνιο οι ιταλικές ομάδες θα είναι σε θέση να επιστρέψουν και στα γήπεδα για να ολοκληρώσουν τη σεζόν.

Οσο για τη Γαλλία, έπειτα από σύσκεψη της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με επιστημονική ομάδα, παρουσιάστηκε πρωτόκολλο που προβλέπει την επιστροφή των παικτών στα προπονητικά κέντρα την 11η Μαΐου, ώστε να πραγματοποιήσουν έναν πλήρη ιατρικό έλεγχο (καρδιολογικές, ιολογικές και ψυχολογικές εξετάσεις), αλλά και να υποβληθούν σε τεστ. Στα μέσα Ιουνίου οι Γάλλοι αναμένεται να επιστρέψουν στη δράση!

H Super League, η Ρωσία, η Ελβετία και οι άλλοι!

Πολλά τα σενάρια για το τέλος της σεζόν στην Ελλάδα, αλλά καμία απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα. Ολα δείχνουν πως θα υπάρξει δράση αρχές Ιουνίου, όμως είναι άγνωστο ακόμα αν θα υπάρξουν δυο γύροι πλέι οφ, αν θα γίνουν τα πλέι άουτ ή αν θα υπάρξει αναδιάρθρωση.

Η ρωσική ομοσπονδία, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τις επαγγελματικές ομάδες, αποφάσισε να ξεκινήσουν εκ νέου τα πρωταθλήματα στις 21 ή 28 Ιουνίου. Το πρωτάθλημα της «Premier Liga» σταμάτησε στην 22η αγωνιστική (16 Μαρτίου), με τη Ζενίτ στην 1η θέση με 50 βαθμούς και τις Κράσνονταρ και Λοκομοτίβ Μόσχας ισόβαθμες στη 2η θέση με 41 βαθμούς.

Η βουλγαρική κυβέρνηση έχει αναστείλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι τις 13 Μαϊου. Το πλάνο προβλέπει πως εάν η κατάσταση με τον κορονοϊό παρουσιάσει βελτίωση, τότε οι ομάδες στα μέσα Μαϊού θα ακολουθήσουν προετοιμασία τριών εβδομάδων προκειμένου να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, ενώ βάσει προγράμματος θα πρέπει να γίνουν ακόμη 10 ματς για τα πλέι-οφ, αλλά και οι αγώνες του Κυπέλλου. Δύσκολα πάντως θα διεξαχθούν τα πλέι οφ.

Η Τουρκία σχεδιάζει την επανεκκίνηση της Super League στα μέσα Ιουνίου, με τους αγώνες να διεξάγονται χωρίς θεατές. «Έχουμε προσωρινή απόφαση να ξεκινήσουμε τους αγώνες της Super League στις 12-14 Ιουνίου», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των τουρκικών συλλόγων, Μεχμέτ Σεπίλ «Το βασικό σενάριο είναι οι αγώνες της Super League και του Τουρκικού Κυπέλλου να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 26 Ιουλίου και μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές»

Ετοιμοι για τη μεγάλη επιστροφή στη δράση οι Ελβετοί. Η Ομοσπονδία θα αποφασίσει άμεσα για την ημερομηνία και η αρχική απόφαση αναφέρει σέντρα στις 8 Ιουνίου. Οτι και αν ισχύσει, οι 13 αγωνιστικές, τα πλέι άουτ και το κύπελλο πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν τις 2 Αυγούστου!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Champions League  με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X