Γιουνάιτεντ: Το Μάντσεστερ έχει και πάλι «κόκκινους διάβολους»! (Poll)

Γιουνάιτεντ: Το Μάντσεστερ έχει και πάλι «κόκκινους διάβολους»! (Poll)

Η κληρονομιά του Άλεξ Φέργκιουσον πλανάται πάνω από το Ολντ Τράφορντ και η σκιά είναι βαριά. Τα ευτυχισμένα χρόνια με τον Σκωτσέζο άλλαξαν τον τρόπο που η Γιουνάιτεντ έβλεπε τον εαυτό της. Αλλά οι μέρες δόξας έχουν περάσει, όμως η Μάντσεστερ δεν μπόρεσε να μείνει στις στιγμές αποθέωσης. Εννέα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, πέντε χρόνια χωρίς τίτλο, η εσωστρέφεια ήταν ο μεγάλος της αντίπαλος. Ολα όμως αλλάζουν, οι «Κόκκινοι» βγάζουν αισιοδοξία, η διαφορά από την κορυφή μειώθηκε και για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια θεωρούνται ανταγωνιστικοί. Τι άλλαξε;

Πριν λίγους μήνες η διοίκηση της ομάδας ήταν ανάμεσα στον Έρικ Τεν Χαγκ και του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Οι οπαδοί της για αρκετούς μήνες αναρωτιόντουσαν ποιος θα ταίριαζε καλύτερα. Υπήρχε ένα πειστικό επιχείρημα για τον Αργεντινό. Είχε εργαστεί στην Premier League στο παρελθόν και μιλούσε καλύτερα αγγλικά σε έναν κόσμο, όπου ο Τεν Χαγκ φέρεται να απέτυχε σε μια ακρόαση για την Τότεναμ λόγω της γλώσσας. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θεωρήθηκε ότι ήταν θαυμαστής του Ποτσετίνο. Η γενική σκέψη ήταν ότι θα έμπαινε καλύτερα στη φιλοσοφία της Γιουνάιτεντ από τον Τεν Χαγκ, άλλωστε ήξερε να δουλεύει σε μερικούς περίπλοκους ποδοσφαιρικούς συλλόγους και σίγουρα η εκτελεστική δυσλειτουργία της ιδιοκτησίας των Γκλέιζερς δεν θα ήταν πρόβλημα.

Ναι, 18 μήνες στην Παρί Σεν Ζερμέν είχαν αμβλύνει τη λάμψη του Ποτσετίνο, αλλά ο Αργεντινός φαίνεται πως είχε μια διαχειριστική «αύρα» που ο Τεν Χαγκ δεν είχε ακόμη. Κι όμως, κόντρα στα προγνωστικά, η Γιουνάιτεντ αποφάσισε την πρόσληψη του Ολλανδού! Ηταν ο πέμπτος τεχνικός από τη στιγμή που αποσύρθηκε ο Φέργκιουσον (ή έκτος αν μετρήσει κανείς τον Ραλφ Ράνγκνικ). Έπειτα από 200 ημέρες από τον πρώτο του αγώνα στην Premier League ως κόουτς της Γιουνάιτεντ και η αλλαγή της ομάδας μέσα στο γήπεδο είναι ολοφάνερη. Η νίκη της Κυριακής με 3-0 επί της Λέστερ ήταν απλώς το τελευταίο παράδειγμα του πώς ο Ολλανδός διορθώνει τα πράγματα και κάνει τους φίλους της ομάδας να ονειρεύονται ξανά τίτλους.

Build A Bet* στους αγώνες της Premier League

Κόντρα στις «Αλεπούδες», η σύνθεση της Μάντσεστερ είχε αλλαγές, μιας και τα προβλήματα απουσιών ήταν αρκετά. Είδαμε τον Βέγκχορστ στο «10», τον Μπρούνο δεξιά, μια διάταξη που δεν μας έχει συνηθίσει η ομάδα, ωστόσο ήταν απόδειξη της ικανότητας του Ολλανδού να βρίσκει λύσεις σε θέματα τακτικής. Ο προπονητής της έχει μια καλή ματιά στο πώς τα χαρακτηριστικά ενός παίκτη ενισχύουν την ομάδα, προτού τον χρησιμοποιήσει στο πιο ευεργετικό περιβάλλον.

Η Γιουνάιτεντ — ακόμη και στα καλύτερά της και με όλους σε πλήρη φόρμα — είχε προβλήματα στο πως θα περάσει τη μπάλα στο τρίτο μέρος του γηπέδου. Στην αρχή του 2022-23, λίγοι φαντάζονταν ότι ένας πρώην προπονητής του Άγιαξ θα έδινε εντολή στον τερματοφύλακά του να «κλωτσήσει μακριά στον ψηλό», αλλά το πρώτο γκολ της κόντρα στη Λέστερ προήλθε από τη μακρινή πάσα του Ντε Χέα στον Βέγκχορστ. Ο πανύψηλος Ολλανδός μπορεί να μην είναι παραγωγικός για τους «Κόκκινους», αλλά σημειώνουν κατά μέσο όρο δύο γκολ ανά παιχνίδι όταν αυτός είναι βασικός. Το ποδόσφαιρο είναι για ήρωες, ναι, αλλά και έξυπνους και ο Τεν Χαγκ είναι ένας από αυτούς.

H εκτόξευση του Ράσφορντ έχει… αιτία!

Η περασμένη σεζόν στην Premier League ήταν η χειρότερη του Ράσφορντ όσον αφορά τα γκολ (τέσσερα) και τα αγωνιστικά λεπτά (1.282) από το ντεμπούτο του στην Premier League το 2015-16. H έλλειψη φυσικής κατάστασης και φόρμας του Άγγλου επιθετικού στο τέλος της θητείας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και στη συνέχεια υπό τον Ραλφ Ράγκνινκ ήταν παραπάνω από εμφανής. Όλα άλλαξαν με την έλευση του Ολλανδού! Ο διεθνής φορ μεταμορφώθηκε, η ψυχολογία εκτοξεύθηκε, μαζί και τα γκολ. Μια… νέα μεταγραφή και τα 24 τέρματα του σε 36 εμφανίσεις αυτή τη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις είναι τα περισσότερα από οποιονδήποτε παίκτη της Γιουνάιτεντ επί ημερών του Ολλανδού και ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο.

Ενισχυμένες αποδόσεις στους αγώνες της Premier League!

Το επιβλητικό ύψος του, η ταχύτητα του και η ικανότητα του στο σκοράρισμα τον έχουν κάνει ένα… πολυεργαλείο της επίθεσης. Είναι υβρίδιο εξτρέμ και σέντερ φορ. Συγκρίνοντας αυτή τη σεζόν με την προηγούμενη ο Ράσφορντ έπαιξε στα αριστερά ως πρωταρχική θέση υπό τον Τεν Χαγκ στο 54% των παιχνιδιών ενώ υπό τον Σόλσκιερ και τον Ράγκνινκ, τα λεπτά του ήταν πολύ πιο διασκορπισμένα στην γραμμή κρούσης, παίζοντας πιο συχνά κεντρικά αλλά και δεξιά.

Τεν Χαγκ, το απόλυτο αφεντικό

Η διάθεση στις κερκίδες είναι όπως… παλιά, ο παλμός στο γήπεδο μοναδικός. Ο Κασεμίρο είναι η ηγετική μορφή που έλειπε, ο Φρεντ είναι όπως τον θέλουν οι φίλοι της Μάντσεστερ. Ο Αντονι και ο Λισάντρο Μαρτίνες τρέχουν παντού, ο Μάρκους Ράσφορντ λάμπει. Είναι ωραίο να βλέπεις τον Άγγλο επιθετικό με το χαμόγελο στα χείλη έπειτα από έναν χρόνο που έμοιαζε να βρίσκεται… εγκλωβισμένος σε τούνελ. Όλα όμως ξεκινούν από την πειθαρχία στα αποδυτήρια, τον ξεκάθαρο ρόλο του Ολλανδού τεχνικού και τον τίτλο του απόλυτου αφεντικού.

Στο ματς με την Τότεναμ κατάλαβαν όλοι ποιος είναι το απόλυτο αφεντικό, ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Η Μάντσεστερ μόλις έχει επικρατήσει των Λονδρέζων, ο  Έρικ τεν Χαγκ αγκάλιαζε όλους τους παίκτες «φορώντας» ωστόσο το επαγγελματικό του βλέμμα που έλεγε: «Υπέροχα παιχταράδες μου, αλλά από αύριο – Τσέλσι».

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένο παρολί στους αγώνες της Premier League

Η Γιουνάιτεντ είχε μόλις παρουσιάσει μια από τις πιο ολοκληρωμένες εμφανίσεις της εδώ και χρόνια, η ομάδα και το τεχνικό τιμ ήταν όλοι μαζί για να απολαύσουν τη στιγμή και να ευχαριστήσουν τους οπαδούς που είχαν μετατρέψει το γήπεδο στην απόλυτη έδρα. Εκτός από έναν, φυσικά… Τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος έφυγε από τον πάγκο, παγώνοντας τους ανθρώπους του συλλόγου. Τα όσα ακολούθησαν είναι ιστορία! Η διοίκηση στήριξε απόλυτα τον προπονητή και ο ίδιος έδειξε ότι δεν φοβάται να πάρει δύσκολες αποφάσεις από τότε που ανέλαβε τον σύλλογο. Έπρεπε να κάνει παράδειγμα την περίπτωση του Ρονάλντο υπενθυμίζοντάς του τις ευθύνες του απέναντι στον προπονητή, την ομάδα και τους συμπαίκτες του.

Ο Τεν Χαγκ είχε ξανά την ευκαιρία να δείξει σε όλους το ποιος είναι πραγματικά το… αφεντικό και το έκανε πράξη. Λίγες ώρες μετά την ενέργεια του CR7, o κόουτς της Μάντσεστερ αποφάσισε να τον στείλει να προπονείται μόνος, ενώ τον απέκλεισε από το ντέρμπι με την Τσέλσι. Δεν επέμεινε στην παραμονή του, δε ζήτησε συγγνώμη και ο Πορτογάλος αποτέλεσε παρελθόν.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X