Τι γινόταν στην Ελλάδα όταν η Άρσεναλ κατέκτησε τελευταία φορά την Premier League; (Poll)

Τι γινόταν στην Ελλάδα όταν η Άρσεναλ κατέκτησε τελευταία φορά την Premier League; (Poll)

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν και οι φίλοι της Άρσεναλ θέλουν να ζήσουν ξανά στιγμές, όπως το 2004, τότε, που έκαναν άνω – κάτω την Premier League. Θα γίνει πρωταθλήτρια ξανά η Άρσεναλ; Πως ήταν η ζωή στην Ελλάδα πριν 19 χρόνια;

Η Άρσεναλ του 2004 έγινε η ομάδα που θα μνημονεύεται για πάντα. Έγιναν οι “Invincibles” (ανίκητοι), μιας και οι Gunners κατέκτησαν αήττητοι την Premier League, με 26 νίκες, 12 ισοπαλίες και διαφορά έντεκα βαθμών από τη δεύτερη Τσέλσι. Εγινε η μοναδική ομάδα μετά την Πρέστον το 1888/89 που πήρε πρωτάθλημα στο Νησί χωρίς ούτε μία ήττα. Παρατάσσοντας ένα σύνολο που έμοιαζε με καλοκουρδισμένη ορχήστρα.

Premier League με ενισχυμένες αποδόσεις!

Το ποδόσφαιρό της ήταν ακαταμάχητο, μιας και η ταχύτητα δεν είχε κανέναν τρόπο αντιμετώπισης. Η ομάδα του 2003/04 ήταν ένα πραγματικό masterpiece του Βενγκέρ. Το «Bένγκερμπολ» στην πλήρη του έκφραση. Αντίληψη, τεχνική, ταχύτητα, προσωπικότητα, διαρκής κίνηση, πρωτοβουλία. «Η πρώτη ομάδα που το κατάφερε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ήμασταν εμείς. Όποιος το κάνει τώρα, θα είναι απλά δεύτερος…» τόνιζε ο Τιερί Ανρί!

Η φετινή Άρσεναλ δεν είναι αήττητη, είναι όμως μια εξαιρετική ομάδα, με τρεξίματα, εμπνεύσεις, αντίληψη, ελεύθερο ποδόσφαιρο μίας επαφής, ένα σύνολο ικανό να έχει από κάτω του την υπερηχητική Σίτι, τη Λίβερπουλ, τη Γιουνάιτεντ, την Τσέλσι. Είναι στην κορυφή της Premier League και από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ναι, έπειτα από 19 χρόνια το Βόρειο Λονδίνο φιλοδοξεί να πανηγυρίσει πρωτάθλημα Premier League και η Άρσεναλ να ξαναμπεί στην elite!

Build A Bet* στην Premier League!

Κούπα η Άρσεναλ, προετοιμασία για το Euro των… θαυμάτων και τους Ολυμπιακούς!

To πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου, τότε, που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ετοιμαζόταν για το πλούσιο θέρετρο της Ελβετίας Μπαντ Ραγκάτς. Ναι, εκεί έγινε η προετοιμασία για το ποδοσφαιρικό θαύμα, για το καλοκαίρι της ζωής μας. Όταν η Άρσεναλ κατακτούσε αήττητη τον τίτλο, ο Ρεχάγκελ προετοίμαζε τους διεθνείς για την κορυφαία ποδοσφαιρική εμπειρία της ζωής τους.

Αλλωστε, το ποδοσφαιρικό έπος της Πορτογαλίας, διαφήμισε την Ελλάδα στα πέρατα της Γης. Οι αναφορές, καθημερινές και διθυραμβικές χάρισαν το καλύτερο μπουστάρισμα στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους οποίους η χώρα προετοιμαζόταν πυρετωδώς ήδη από το 1997. Σε αυτούς τους Αγώνες συμμετείχαν 10.625 αθλητές από 201 χώρες . Όταν ολοκληρωνόταν ο αγγλικός μαραθώνιος της Premier League, η Ελλάδα ετοιμαζόταν για το μεγαλύτερο ραντεβού της σύγχρονης αθλητικής της ιστορίας.

To 2004 ήταν η χρονιά των εκτοξεύσεων, του Ελον Μασκ και του διαστήματος!

Η Ελλάδα του 2004, όταν η Άρσεναλ έκανε πάρτι στην Premier League!

Το 2004 όλοι ανησύχησαν, όταν η τιμή στο βαρέλι πετρελαίου εκτοξευόταν στα 50 δολάρια. Επειτα από 19 χρόνια έχει πάρει τον ανήφορο και δε σταματά…

Αρσεναλ τότε, Άρσεναλ και τώρα; Κανείς δεν ξέρει, στην Ελλάδα πάντως και το 2004 η ακρίβεια ήταν το «αγκάθι» σε μια χώρα… όνειρο. Στις 164.587 είχαν ανέλθει οι καταγγελίες-αναφορές στο Ινστιτούτο Καταναλωτών, με το 67,2% από αυτές να αφορά στο -αυξημένο- κόστος ζωής. Οι καταγγελίες ήταν αυξημένες κατά 17% σε σχέση με το 2003. Μάλιστα, όταν το 2004 έμπαινε με ονειρικό τρόπο για τους Gunners, στην Ελλάδα το νέο έτος έφερνε, νέες τιμές σε αλεύρι, ψωμί και οπωροκηπευτικά. Από τα 26 βασικά προϊόντα, τα 19 παρουσίαζαν αύξηση από 4-55%!!!

Την ώρα που η Άρσεναλ «κάλπαζε» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειπε την εξουσία έπειτα από 11 χρόνια συνεχούς παραμονής σ’ αυτήν και παρέδιδε τη σκυτάλη στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή. Οι Ελληνες πριν τα μεγάλα ραντεβού κινούνταν σε ρυθμούς «Shake it», μιας και ο Σάκης Ρουβάς αναστάτωνε το «Abdi İpekçi». Μπορεί να αποθεώθηκε από την Ευρώπη, αλλά η επιβλητική Ρουσλάνα ήταν αυτή που καθήλωσε και σήκωσε την… κούπα της Eurovision!

Αμέτρητα ειδικά και κορυφαίο live στοίχημα στην Premier League!

Οι ελληνικές σειρές εκτοξεύθηκαν στις αρχές του 2004 και παράλληλα με την ομαδάρα του Αρσέν Βενγκέρ, οι Ελληνες παρακολουθούσαν τον 1ο κύκλο από τις «Επτά Θανάσιμες Πεθερές», δάκρυζαν με την «Απαγορευμένη Αγάπη» και τη «Λένη» και αποθέωναν τις «Σαββατογεννημένες».

Είδαμε στα νυχτερινά κέντρα τη σύμπραξη Διονύση Σαββόπουλου, Νίκου Πορτοκάλογλου και Μαργαρίτη, αλλά και του Γιώργου Νταλάρα με τον Αντώνη Ρέμο, Ελευθερία Αρβανιτάκη και Χαρούλα Αλεξίου έκαναν τη διαφορά, όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τη Δήμητρα Γαλάνη. Με ιδιαιτέρως ευφάνταστους συνδυασμούς βγήκε στην αντεπίθεση το 2004 και το λαϊκό πάλκο. Γενικά, εκείνη η χρονιά ήταν… αποθωετική για τις πίστες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Ουσιαστικά από τον Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο, οι Έλληνες και οι οπαδοί της Άρσεναλ ζήσαμε αυτό που οι Αμερικανοί λένε «once in a lifetime».

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X