Μία ενδεκάδα με ελεύθερους παικταράδες! (Poll)

Μία ενδεκάδα με ελεύθερους παικταράδες! (Poll)

Μια ενδεκάδα σταρ, παίκτες που κάνουν τη διαφορά σε μια ομάδα, ποδοσφαιριστές που ξέρουν να αλλάζουν τις ισορροπίες μένουν ελεύθεροι το 2023 και οι κορυφαίοι σύλλογοι κάνουν ουρά. Από τον Ντε Χέα στον Μέσι, τον Κρόος,  τον Μπενζεμά και το επόμενο εξάμηνο τα βλέμματα θα στραφούν στους παρακάτω παίκτες τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι του 2023!

 

Νταβίδ Ντε Χέα | Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | Τερματοφύλακας

Πήγε στο «Όλντ Τράφορντ» με τον Σερ Άλεξ ακόμα να… βασιλεύει. Πρόλαβε να ζήσει καλές στιγμές και φυσικά όλες τις περιπέτειες στη μετά Φέργκιουσον εποχή. Η απόδοσή του στην ομάδα όπως και η σχέση του με τους οπαδούς αυτά τα έντεκα χρόνια έχει περάσει από κάθε πιθανό στάδιο, όμως ο Νταβίντ Ντε Χέα ύψωσε το τείχος του ουκ ολίγες φορές για τη Γιουνάιτεντ. Ένας απίστευτος shot-stopper με περιορισμένες δυνατότητες με την μπάλα στα πόδια. Το τελευταίο είναι κι ο λόγος για τον οποίο πιθανότατα δεν θα αποτελέσει τον γκολκίπερ της ομάδας που θέλει να χτίσει ο Τεν Χαγκ.

Εκτορ Μπεγερίν | Μπαρτσελόνα | Δεξί μπακ  

Η «αστραπή» που ο ποδοσφαιρικός κόσμος γνώρισε στην Άρσεναλ, εκείνο το μηχανάκι στο δεξί άκρο της άμυνας βρίσκεται σε στάδιο στο οποίο προσπαθεί να βάλει και πάλι την καριέρα του στον σωστό δρόμο. Μετά από τον επιτυχημένο δανεισμό του στην Μπέτις αποδεσμεύτηκε από τους «κανονιέρηδες» και επέλεξε να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε, στην Μπαρτσελόνα, χωρίς όμως να έχει δικαιώσει τις προσδοκίες μέχρι στιγμής.

Μίλαν Σκρίνιαρ | Στόπερ | Ίντερ

Τα… φλερτ του με άλλες ομάδες, κυρίως με την Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν πολλαπλά στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους. Ο έμπειρος στόπερ δείχνει αποφασισμένος να αποχαιρετήσει την Ίντερ και το Μιλάνο και να ψάξει νέες προκλήσεις στην καριέρα του. Το σίγουρο είναι πως οι εμφανίσεις του με τους Νερατζούρι τα τελευταία πέντε σχεδόν χρόνια θα κάνουν πολλούς κορυφαίους συλλόγους να παλέψουν για την υπογραφή του.

Στέφαν Ντε Φράι | Στόπερ | Ίντερ

Με τον Σκρίνιαρ και τον Μπαστόνι σχημάτισαν την… πρωταθληματική άμυνα της Ίντερ και ο Ολλανδός στις τέσσερις σχεδόν σεζόν που έχει βρεθεί στο «Τζουζέπε Μεάτσα» έχει υπάρξει κομβικός για την ομάδα του. Στα 30 του φαίνεται έτοιμος να ψάξει τον σύλλογο στον οποίο θα αφιερώσει τα τελευταία παραγωγικά χρόνια της καριέρας του.

 Άλεξ Γκριμάλντο | Αριστερό μπακ | Μπενφίκα

Δεν είναι πολλές φορές που η Μπενφίκα δεν καταλήγει να πουλήσει τις λαμπερές της μονάδες. Στην περίπτωση του Γκριμάλδο οι Πορτογάλοι χάνουν ένα… λαυράκι. Φανταστικός με την μπάλα στα πόδια, με ευχέρεια στη δημιουργία και την απειλή αλλά και αντοχές. Ένας σύγχρονος αριστερός μπακ, που έπειτα από επτά χρόνια στη Λισαβόνα θα γίνει διαθέσιμος για κάθε κορυφαία ομάδα.

Ιλκάι Γκουντογκάν | Χαφ | Μάντσεστερ Σίτι

Ο Γερμανός μέσος έχει κλείσει έξι χρόνια στην Μάντσεστερ Σίτι και παρά τα προβλήματα τραυματισμών που τον έχουν ταλαιπωρήσει αρκετές φορές στην καριέρα του όταν είναι υγιής είναι… καταλύτης για την ομάδα του. Πρόκειται για έναν από τους πλέον αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρδιόλα και αρχηγό μετά την αποχώρηση του Φερναντίνιο. Με τους Πολίτες αυτά τα χρόνια μετράει 51 γκολ και 35 ασίστ σε 273 συμμετοχές και αν δεν τον δέσουν οι πρωταθλητές Αγγλίας τότε δεδομένα θα υπάρξουν προτάσεις από μεγάλα κλαμπ.

Λούκα Μόντριτς & Τόνι Κρόος | Χαφ | Ρεάλ Μαδρίτης 

Στο 4-3-3 μας υπάρχει χώρος για δύο εσωτερικούς μέσους, όμως υπάρχουν τρεις «top class» παίκτες και δεν μπορούμε να «κόψουμε» έναν. Ο Λούκα Μόντριτς το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε μονοετή επέκταση με τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν αποκλείεται σύντομα να κάνουν ανάλογη συμφωνία για ακόμα ένα χρόνο. Ο αρχηγός της Κροατίας παίζει με εμπειρία 37χρονου και δυνάμεις… 17χρονους, όπως απέδειξε και στην πρόσφατη παρουσία του στο Μουντιάλ του Κατάρ. Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν ο Μόντριτς δεν συνεχίσει στην αγαπημένη του Ρεάλ, την οποία υπηρετεί εδώ και μια δεκαετία.

Το ερχόμενο καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιο και του Διόσκουρου του Μόντριτς, Τόνι Κρόος και θα είναι ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη αν ο Γερμανός συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα που δεν είναι η Ρεάλ. Ο 32χρονος μέσος είχε δηλώσει πως αν φύγει από τη Βασίλισσα θα αποσυρθεί, όμως μια μεγάλη οικονομική πρόταση ίσως να του αλλάξει τη γνώμη. Άλλωστε δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια. Την τρέχουσα σεζόν ο Κρόος έχει ένα γκολ και τέσσερις ασίστ σε 18 συμμετοχές.

Ενγκολό Καντέ | Αμυντικό χαφ | Τσέλσι

O Ενγκολό Καντέ διανύει τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του, καθώς έχει προλάβει να αγωνιστεί μόλις στα δύο πρώτα παιχνίδια της Τσέλσι στη σεζόν και από εκεί και πέρα έμεινε νοκ άουτ με πρόβλημα τραυματισμού στον μηρό. Φυσικά η αξία του παίκτη στο στο 100% δεν τίθεται σε αμφισβήτηση. Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με τους «μπλε» και η Μπαρτσελόνα περιμένει στη γωνία. Θα πάρει ακόμα έναν παίκτη από τους Λονδρέζους;

Λιονέλ Μέσι | Επιθετικός | Παρί 

O Λιονέλ Μέσι είναι το απόλυτο πρόσωπο των ημερών. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ηγήθηκε στην επιστροφή της Αλμπισελέστε στην κορυφή του κόσμου με τις τρομερές εμφανίσεις του στο Μουντιάλ του Κατάρ και πλέον σιγά σιγά πρέπει να μπει σε συλλογικούς ρυθμούς. Ο Μέσι το καλοκαίρι του 2021 είχε υπογράψει συμβόλαιο για 2+1 χρόνια με την Παρί Σεν Ζερμέν, όμως αν μείνει στους πρωταθλητές Γαλλίας θα το κάνει με νέο συμβόλαιο. Θυμίζουμε πως τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για συμφωνία με την Ίντερ Μαϊάμι, ενώ όταν μιλάμε για Μέσι πάντα χωράει στην κουβέντα η αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.

 

Καρίμ Μπενζεμά | Επιθετικός | Ρεάλ Μαδρίτης

Μπορεί να αποσύρθηκε από την εθνική, όμως ο Καρίμ Μπενζεμά παραμένει ένας από τους κορυφαίους σέντερ φορ του κόσμου και ως ελεύθερος θα είναι περιζήτητος. Την προηγούμενη σεζόν με τα 44 γκολ του και τις 15 ασίστ του σε 46 εμφανίσεις οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης σε πρωτάθλημα, Champions League και Supercopa.

O 35χρονος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας την τρέχουσα σεζόν έχει έξι γκολ σε 12 εμφανίσεις με τη Βασίλισσα, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Υπάρχει ομάδα που μπορεί να τον πάρει από την Μαδρίτη μετά από 14 χρόνια;

Σχολιάστε

X